بازار؛ گروه صنعت: در این شرایط بودجه 1402 کمتر از برآوردهای وزارت بهداشت تصویب شد که حتی الان که به پایان سال رسیده ایم به طور کامل پرداخت نشده است. این در حالی است که برای امسال نیز همان ماجرای بودجه سال قبل تکرار شد و برخلاف برآورد و درخواست وزارت بهداشت مبنی بر تصویب 125 بودجه برای سال 1403، تنها 86 بودجه به تصویب رسید.
این در حالی است که سال گذشته از 105 درخواست تنها با 69 درخواست موافقت شد که بیشتر آنها تا اسفند ماه واریز نشده بود و اکنون که به روزهای پایانی سال رسیده ایم هنوز بخش مهمی از آن تخصیص نیافته است. بنابراین عجیب نیست که فعالان صنعت دارو نسبت به سال پیش رو ابراز نگرانی کرده و وضعیت را مثبت ندانند.
افتخار 80 سال تامین نیازهای دارویی کشور
سیدهادی احمدی، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در این خصوص به بازار گفت: همانطور که می دانید صنعت داروسازی ایران صنعتی با قدمت 80 سال است و از افتخارات کشورمان است. که توانسته ایم بیش از 97 درصد داروهای مصرفی را از نظر حجمی به فروش برسانیم. تولید داخل.
صنعت داروسازی کشور 80 سال قدمت دارد و به فرسودگی رسیده است. یعنی نیاز به بازسازی دارد
وی با اشاره به اینکه از جمله کشورهایی هستیم که توانسته ایم دغدغه تولید و عرضه دارو را کاهش و حتی از بین ببریم، افزود: تامین نیاز دارویی بازار کشور در شرایط تحریم نیازمند توجه بیشتر مسئولان به معقول بودن دارو است. .
این داروساز ادامه داد: همانطور که اشاره کردم صنعت داروسازی کشور 80 سال قدمت دارد و به فرسودگی رسیده است. یعنی نیاز به بازسازی دارد. بنابراین صنایع دارویی کشور به دلیل استهلاک باید هر چه سریعتر نوسازی شود. همچنین بر اساس آمار ارائه شده از سوی مرکز پژوهش های مجلس، بر لزوم نوسازی صنعت و صرف هزینه در آن تاکید شده است.
صنعت داروسازی به دلیل بودجه ناکافی درمانده است
احمدی با اشاره به اینکه بودجه سال آینده چشم انداز خوبی برای سال 1403 ندارد، گفت: در سال آینده با توجه به اخباری که از بودجه طرح دارویی می رسد، سال چندان جالبی را از نظر دارویی پیش بینی نخواهیم کرد. زیرا بدون احتساب تورم، پیش بینی مراجع دارویی و سازمان غذا و دارو 125 دوز بود که تنها 86 دوز آن تایید شد.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران با اشاره به فاصله 39 ماهه درخواست وزارت بهداشت با تصویب بودجه 1403، افزود: این تفاوت صنعت داروسازی را فلج می کند و در سال 1402 که در آن قرار داریم. در پایان 105 درخواست انجام شد که 69 مورد درخواست شد. رقم مورد تایید قرار گرفت.
وی ادامه داد: بنابراین هنوز تمام بودجه سال گذشته تخصیص نیافته است و هنوز بخشی برای تزریق به صنعت دارو باقی مانده است. بنابراین در صورتی که در این زمینه حدود 40 حمت کسری بودجه داشته باشیم با مطالبات امسال وارد سال آینده خواهیم شد.
این داروساز با تاکید بر اینکه ضرر این حادثه به مردم می رسد، خاطرنشان کرد: ما می خواهیم مردم دردی جز بیماری نداشته باشند اما پرداخت از جیب مردم افزایش می یابد. زیرا کمبود نقدینگی چرخه دارو را مختل می کند. چرخه تامین دارو از سوی سازنده، توزیع کننده و تامین کننده همگی مختل شده است.
1.3 تلاش داروخانه ها برای بازگرداندن چک ها به زنجیره تامین دارو
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران با اشاره به کل زنجیره فعال در حوزه دارویی گفت: در حال حاضر 225 کارخانه داروسازی، حدود 60 شرکت پخش ملی و 180 شرکت پخش استانی فعال در سراسر کشور داریم. همچنین حدود 16000 داروخانه در سراسر کشور محصولات تولید شده در زنجیره دارویی را به بیماران عرضه می کنند.
وی با اشاره به اینکه خدماتی که در سراسر کشور ارائه می کنیم منحصر به فرد است، افزود: با وجود اینکه یکی از کشورهای نوظهور در زمینه پزشکی هستیم، توانسته ایم در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژیک، نانوداروها و غیره پیشرفت خوبی داشته باشیم. داروهای تخصصی . بنابراین انتظار می رود که ما و مسئولان و مردم قدر این سرمایه ها را بدانیم و اگر قدر سرمایه ها و دوستان زحمتکشی که در این صنعت زحمت می کشند ندانیم این سرمایه ها از بین برود.
کمبود نقدینگی که در سال 1402 ایجاد شد و باعث شد تا 1.3 درصد چک برگشتی داروخانه ها روی دست ما بماند.
احمدی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل از بین رفتن زیرساخت های ایجاد شده در سال های اخیر مشکل کمبود نقدینگی است. روی دست ما بمان
این داروساز تاکید کرد: این در حالی است که داروخانه ها همواره به عنوان واحدهای صنفی بسیار خوشنام شناخته شده اند و از جمله صنفی هستند که فعالیت آنها همیشه در برنامه بوده است. بنابراین هیچ وقت مشکل نقدینگی آنها وجود نداشته است اما امسال 1.3 درصد چک های داروخانه ها برگشتی داشته است.
احمدی افزود: همین تعداد چک برگشتی و خسارت زنجیره ای به سایر بخش ها از جمله صنعت توزیع و تولید برمی گردد. بنابراین باید توجه ویژه ای داشت تا در سال آینده دغدغه کمتری داشته باشیم. اما به نظر می رسد سال آینده در زمینه تولید دارو با چالش های زیادی مواجه باشیم؛ به دلیل نقدینگی، از هم اکنون مشخص است که کسری بودجه برای صنعت دارو وجود دارد.
احمدی تاکید کرد: این موضوع در خور کشوری نیست که 97 درصد دارو تولید می کند و مسئولان باید بسیار خوشحال باشند که این همه نخبگان دارویی داریم و این همه صنعت دارویی که مایه افتخار کشور شده اند و باید این را حفظ کنند. افتخار و احترام.
با این تفاسیر به نظر می رسد وظیفه سنگینی بر دوش تصمیم گیران عرصه پزشکی است. زیرا از یک سو بقای صنعت داروسازی در خطر است و از سوی دیگر تامین نیازهای درمانی مردم به عنوان موضوع مهم تری در خطر است.
گفتگو در مورد این post