بازار؛ گروه کشاورزی: در آستانه سال جدید معمولاً شاهد صف های طولانی برای خرید محصولاتی مانند گوشت قرمز هستیم، زیرا تفاوت قیمت گوشت وارداتی و به اصطلاح تنظیم بازار با گوشت قرمز داخلی افزایش یافته است. بنابراین تقاضا برای خرید این گوشت های وارداتی نیز رو به افزایش است. اما به نظر می رسد برخلاف آنچه از سوی مسئولان می گویند، وضعیت به گونه ای مدیریت نشده است که خریداران بتوانند با وضعیت بهتری به این محصول غذایی دسترسی داشته باشند.
منصور پوریان رئیس اتحادیه سراسری صادرکنندگان دام کشور در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: صف های طولانی خرید گوشت قرمز دولتی نتیجه یک نقص عملکرد و یک زنجیره تامین معیوب است. با افزایش عرضه کنندگان این گوشت، دیگر نیازی به این صف ها نیست چرا که در برخی استان ها میزان عرضه کنندگان باعث شده تا شاهد صف نباشیم.
مردم به دلیل قیمت غیرمنطقی به گوشت تولید داخل پشت کردند
رئیس اتحادیه سراسری صادرکنندگان دام کشور با تاکید بر اینکه برای تامین گوشت دولتی در این ایام باید تعداد عرضه کنندگان افزایش یابد، گفت: مشکل این است که گوشت قرمز فراوان است و تنها مشکل در تامین است.
رئیس انجمن صادرکنندگان دام کشور: این میزان گوشت در بازار باعث شده تا شاهد باشیم که بیشتر روند مصرف به سمت این گوشت های وارداتی رفته است که هم خوب است و هم بد. یکی از خوبیهای این موضوع این است که مردم گوشت را با قیمت مناسب تهیه میکنند، اما بدیاش این است که نمیتوانیم در درازمدت به واردات تکیه کنیم زیرا باعث ضرر تولید میشود.
وی ادامه داد: صف ها برای گوشت قرمز دولتی نشان دهنده تمایل و اعتماد به گوشت وارداتی هم از نظر قیمت و هم کیفیت است و به نوعی پشت کردن به تولیدات داخلی نیز به دلیل گرانی گوشت قرمز داخلی است. در واقع نگرانی حوزه دامپروری کشور این است که گوشت داخلی نمی تواند تقاضای بازار را جذب کند و دلیل آن هم قیمت های غیر منطقی و غیر واقعی بود که بارها هشدار دادیم که قیمت باید معقول باشد و نه چندان بالا.
این مقام صنفی وی ادامه داد: این میزان گوشت در بازار باعث شده تا شاهد باشیم که بیشتر روند مصرف به سمت این گوشت های وارداتی رفته است که هم خوب است و هم بد. یکی از خوبیهای این موضوع این است که مردم گوشت را با قیمت مناسب تهیه میکنند، اما بدیاش این است که نمیتوانیم در درازمدت به واردات تکیه کنیم زیرا باعث ضرر تولید میشود.
به دلیل گرانی دام زنده امکان صادرات وجود ندارد
پوریان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر حتی اگر شرایط صادرات فراهم باشد به دلیل قیمت بالا امکان صادرات وجود ندارد و تنها راه، بازار داخلی است که با این قیمت ها بازار رغبتی ندارد. دام هایمان را جذب کنیم در این صورت، دامدار برای فروش دام خود با مشکل مواجه خواهد شد، مگر اینکه قیمت آن به حد قابل فروش برسد و مصرف کنندگان بتوانند خرید کنند.
این فعال صنعت دامپروری کشور همچنین در پاسخ به این سوال که با این تفاسیر آیا در حال حاضر پرواربندی و تولید دام به صرفه است، گفت: بله، شاید دامپروری بخشی باشد که سودآوری بیشتری نسبت به بسیاری از بخش ها دارد زیرا تولید به سوددهی تبدیل شده است. و هزینه های زیاد آنها قیمت های متورم دارند و در دامپروری دام ها را پروار می کنند تا سال آینده آنها را به قیمت های خوب بفروشند.
گفتگو در مورد این post