بازار؛ گروه آب و انرژی: مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در نشست خبری با خبرنگاران با اعلام اینکه تعرفه برق در سال جاری افزایش نمی یابد، اظهار داشت: تعرفه ها در سال جاری تغییر نمی کند و کسانی که زیر الگوی مصرف هستند، برق دریافت می کنند. با نرخ یارانه ای، اما کسانی که اگر بیش از الگوی تعیین شده برای هر اقلیم مصرف کنند، با افزایش تدریجی تعرفه دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه تعرفه مصرف کنندگان بیش از مدل با قیمت برق تجدیدپذیر محاسبه می شود، افزود: یک میلیون و 500 هزار مشترک باید مصرف خود را کاهش دهند و در صورت رعایت نکردن تذکر داده می شود و یا با محدودیت مواجه می شوند.
وی گفت: مصرف کنندگانی که بیش از 2.5 برابر مدل مصرفی برق مصرف کنند به ازای هر کیلووات ساعت مازاد مصرف 2700 تومان می پردازند که با قیمت خرید برق تجدیدپذیر همخوانی دارد.
رجبی مشهدی تعداد مشترکان بدمصرف را حدود یک میلیون مشترک اعلام کرد و افزود: این مشترکان تا قبل از تابستان به کنتورهای هوشمند مجهز می شوند و در صورت ادامه مصرف بالا قطعا با قبوض سنگین برق مواجه خواهند شد.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: مانند سال گذشته به ازای هر کیلووات صرفه جویی در مصرف برق مشترکان خانگی 2000 تومان پاداش در نظر گرفته شده است و مشترکان می توانند ضمن برخورداری از این پاداش نقدی که در قبض برق آنها لحاظ می شود. ، در قرعه کشی برنده جوایز ارزنده شوید. نامبردگان نیز شرکت کنند.
وی با بیان اینکه در تابستان امسال 47 میلیون جایزه غیرنقدی برای مشترکان برق پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: مشترکینی که در تابستان امسال نسبت به سال گذشته مصرف برق خود را کاهش دهند، علاوه بر برخورداری از پاداش قبوض و قبض رایگان برق، از آن برخوردار خواهند شد. از جوایز مختلف مانند ماشین و لوازم خانگی لذت ببرید.
بدهی وزارت نیرو به فعالان صنعت برق حدود 100 همات است. البته به دنبال راهکارهایی برای تسویه بدهی ها هستیم چرا که طبق قانون رفع موانع صنعت برق، بدهی به پیمانکاران صنعت برق باید ظرف 3 سال تسویه شود.
همچنین مدیرعامل شرکت توانیر در پاسخ به سوال بازار میزان بدهی وزارت نیرو به فعالان صنعت برق ۱۰۰ همت را اعلام کرد و افزود: ۴۰ حمت از این مبلغ مربوط به بانک ها است. پیش بینی می شود 40 درصد از بدهی ها از طریق بورس انرژی تامین و پرداخت شود. به دنبال تسویه بدهی ها هستیم چرا که طبق قانون رفع موانع صنعت برق، بدهی موجود به پیمانکاران صنعت برق باید ظرف 3 سال تسویه شود.
ساعات اداری از 15 خرداد تغییر می کند
وی در خصوص تغییر ساعت اداری از خرداد ماه افزود: تغییر ساعت اداری بر اساس ماده 4 مصوبه هیات وزیران بوده و از 24 خردادماه در سراسر کشور اجرایی می شود.
به گفته وی تغییر ساعت ادارات در سال گذشته منجر به صرفه جویی 850 مگاواتی در ساعات اوج مصرف شد.
واردات 500 مگاواتی برای تابستان امسال
مدیرعامل توانیر در بخشی دیگر از سخنان خود از برنامه وزارت نیرو برای مشارکت بخش خصوصی در صادرات و ترانزیت برق خبر داد و افزود: در گام نخست افغانستان، پاکستان، ترکیه و عراق با ظرفیت 300 مگاوات برق تولید می شوند. قابل صادرات است. این امر قطعا به توسعه سرمایه گذاری تجدیدپذیر کمک می کند و بر این اساس تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می توانند 8 ماه برق خود را صادر و 4 ماه دیگر در تابلو برق تامین کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 600 مگاوات برق با ترکیه مبادله کردیم. ما در نظر داشتیم که بخش تجاری خرید و فروش برق را با بازار منطقه ای معرفی شده در ترکیه نهایی کنیم و در صورت نهایی شدن، امکان تجارت با ترکیه وجود خواهد داشت. پیش بینی می کنیم 500 مگاوات برق از ترکمنستان و ارمنستان وارد کنیم.
وی افزود: قرار است برای تابستان امسال 500 مگاوات برق از کشورهای همسایه عمدتا ترکمنستان و ارمنستان وارد شود.
صدور 17000 مگاوات موافقت اصولی احداث نیروگاه صنعتی
رجبی مشهدی در خصوص طرح احداث نیروگاه توسط صنایع انرژی زا خاطرنشان کرد: بر اساس قانون رفع موانع صنعت برق، 17 هزار مگاوات مصوبه اصولی برای احداث نیروگاه های صنعتی صادر شده است که از این میزان، 1369 مگاوات نیروگاه. واحدهای نیروگاهی ساخته و به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. . ضمناً باید اشاره کنم که این میزان تا پیک تابستان امسال به 1871 مگاوات خواهد رسید.
مدیرعامل توانیر افزود: صنایع برق علاوه بر اینکه می توانند مازاد برق خود را به سایر صنایع صادر کنند، حتی در صورت کوتاهی در این امر، صنعت برق نیز برق آنها را با قیمت های جذاب خریداری می کند.
رجبی مشهدی با بیان اینکه صنایع نیروگاهی با توجه به ظرفیت خود از این برنامه های مدیریت مصرف برق مستثنی می شوند، خاطرنشان کرد: صنایعی که در این طرح شرکت نکرده و اقدام به احداث نیروگاه نکرده اند در اولویت برنامه های مدیریت مصرف برق قرار خواهند گرفت. . آنها در فصل اوج تابستان خواهند بود.
افزایش 8 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق
مدیرعامل توانیر در خصوص برنامه های صنعت برق در تابستان در پاسخ به ایرنا افزود: برای این منظور 180 طرح در 6 محور تدوین شده که بخشی از آن مربوط به توسعه ظرفیت نیروگاهی است.
رجبی مشهدی گفت: 8 هزار و 583 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده که بخشی از آن مربوط به نیروگاه های نوساز و بخشی نیز مربوط به ارتقای توان عملی نیروگاه های موجود است. همچنین بخشی مربوط به نیروگاه های ساخته شده توسط صنایع می باشد.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه برای عبور از پیک تابستانی سال 1403 در مجموع 180 اقدام در 6 محور تدوین شده است، گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی تابستان امسال با افزایش 2 تا 3 افزایشی گرمتر از حد نرمال خواهد بود. درجه سانتی گراد و دمای هوا بالاتر از شرایط عادی تابستان خواهد بود. در این صورت تاثیر گرمای هوا بر رشد مصرف برق خواهیم داشت.
وی افزود: سه سناریوی رشد مصرف 3.5، 4.5 و 6 درصد برای تابستان امسال پیش بینی شده است و در حداقل رشد مصرف، پیک مصرف برق به 75 هزار و 500 مگاوات می رسد و در صورت تحقق پیش بینی سازمان هواشناسی، طی سال جاری در گرمای تابستان رشد 6 درصدی مصرف برق خواهد داشت که پیک مصرف برق را به 77750 مگاوات می رساند.
رجبی مشهدی در خصوص افزایش ظرفیت نیروگاهی از ابتدای دولت تا کنون گفت: در مجموع 8 هزار و 583 مگاوات به ظرفیت اسمی تولید برق کشور اضافه شده است که بخشی از آن مربوط به نیروگاه های نوساز و دیگری است. بخشی مربوط به ارتقای ظرفیت عملی نیروگاه ها می باشد. وجود دارد.
گفتگو در مورد این post