به گزارش بازار، حسن سالاریه رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به انجام آزمایشات مداری متعدد برای اطمینان از عملکرد صحیح زیرسیستم های مورد استفاده در ماهواره پارس، گفت: پس از تزریق موفقیت آمیز ماهواره پارس 1 به مدار، مهم ترین اقدامی که باید انجام شود، آگاهی از سلامت زیرسیستم ها است. اصلی ترین آن ماهواره بود که یکی از مهم ترین زیرسیستم ها، زیرسیستم تامین برق ماهواره و دریافت داده های تله متری و ارسال دستورات از راه دور از طریق ایستگاه های زمینی بود که ارتباط صحیح بین ماهواره و ایستگاه زمینی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: به فضل الهی در اولین روز پس از پرتاب، با دریافت سیگنال های ماهواره از طریق تله متری و آنالیز آنها، از سلامت منبع تغذیه ماهواره اطمینان حاصل شد و در روزهای بعد موضوع شارژ باتری ها مطرح شد. از طریق پنل های خورشیدی مورد ارزیابی قرار گرفت. و سلامت کامل سیستم برق رسانی ماهواره ای تایید شد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران ضمن اشاره به برقراری ارتباط با ماهواره از طریق باندهای S، UHF و VHF در چند روز اول و اطمینان از پایداری ارتباط ایستگاه زمینی و ماهواره، افزود: با اطمینان از صحت عملکرد زیرسیستم های مذکور، برای تثبیت ماهواره با کمک سنسورهای مغناطیس سنج و اپراتورهای مولد گشتاور مغناطیسی مورد بحث قرار گرفت. طی این عملیات، عملکرد صحیح بردهای کنترل الکترونیکی و برخی از الگوریتم های پردازش مربوطه مورد ارزیابی قرار گرفت. با انجام تست های مداری متعدد طی روزهای بعد، از عملکرد صحیح این بخش نیز اطمینان حاصل شد.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم این است که ماهواره پارس 1 اولین ماهواره بومی از این کلاس است که در فضا مورد استفاده و آزمایش قرار می گیرد و دارای زیرسیستم های مختلف توسعه یافته داخلی است که اغلب برای اولین بار در شرایط فضایی مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه باید تحت آزمایش های متعدد با دقت بالا در مدار قرار گیرند تا صحت طرح ها و عملکرد مناسب آنها ثابت شود. بنابراین با توجه به اینکه ماهواره در مدار کم ارتفاع در طول یک شبانه روز حدود 20 دقیقه با ایستگاه زمینی ارتباط مناسبی دارد و اکثر آزمایشات باید بارها تکرار شوند، بالطبع فرآیند آزمایش و پرتاب خواهد بود. زمان بر است که البته طبیعی است و این موضوع برای همه است. ماهواره های این کلاس در دنیا صادق هستند. فرآیند تحقیق و توسعه در صنعت فضایی نیازمند برداشتن مراحل عملیاتی ملموس است که در مورد ماهواره پارس 1 در حال انجام است.
وی افزود: بخش کنترل حرارت شامل کنترل و توزیع حرارت در داخل ماهواره، زیرسیستم پردازش و مدیریت داده، بخشهای مختلف سیستم کنترل وضعیت شامل سنسورهای اندازهگیری سرعت زاویهای، سنسورهای مغناطیسسنج، سنسورهای خورشید و سامانه موقعیت یاب ماهوارهای در مدار است. ایستگاه زمینی در این مدت تست شده و عملکرد هر یک از آنها و قطعات مربوطه با تست های مداری متعددی که انجام شده است تایید شده است.
سالاریه با اشاره به روند منظم و طبق برنامه زمان بندی فرآیندهای تست مداری قسمت های مختلف ماهواره، افزود: در آخرین آزمایشات، عملکرد ارتباط با ماهواره در باند X نیز با موفقیت انجام شد و در حال حاضر ما کارشناسان در حال انجام آزمایش های مختلف الگوریتم های کنترل ماهواره ای هستند. و سایر حسگرهای تعبیه شده در ماهواره مانند سنسور ستاره و سپس زیرسیستم تصحیح مدار و پیشرانه ماهواره.
قرار دادن ماهواره پارس 1 در مدار و انجام آزمایشات در شرایط واقعی فضایی گام بزرگی در توسعه بومی ماهواره های سنجش ایران است. هر روز و شب کار با این ماهواره تجربیات بسیار ارزشمند و منحصر به فردی در پژوهشکده فضایی کشور و صنعت فضایی کشور به دست می آید. نتایج عملکرد زیرسیستم های ماهواره ای در مدار تاثیر مستقیمی بر طراحی مدل های پیشرفته تر این ماهواره بر اساس برنامه فضایی 10 ساله کشور و همچنین اصلاح مدل دوم ماهواره پارس 1 دارد که قرار خواهد گرفت. در آینده نزدیک در مدار
گفتگو در مورد این post