بازار؛ گروه آب و انرژی: مرتضی شهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست با اصحاب رسانه در تشریح عملکرد صنعت پتروشیمی در سال 1402 اظهار داشت: صنعت پتروشیمی در راستای شعار سال تلاش کرد تولید را افزایش دهد و داشته باشد. دستاوردها برای مهار تورم
وی با اشاره به استراتژی شرکت مادر تخصصی ملی صنایع پتروشیمی در تامین اعتبار محصولات پتروشیمی در بورس کالا و انرژی، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 75 هزار میلیارد تومان اعتبار تا 15 تا 16 تامین شده است. هزار واحد کوچک پایین دستی در این صنعت و چالش تامین نقدینگی در گردش این واحدها را برطرف کرد به طوری که در برخی ماه ها عرضه محصولات پتروشیمی بیش از میزان تقاضا بود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: تا پایان امسال میزان تامین اعتبار محصولات پتروشیمی به 80 هزار میلیارد تومان می رسد که رکوردی بزرگ و منحصر به فرد خواهد بود و این اقدام راهبردی علاوه بر نقش بسزایی در مهار تورم و رشد تولید، باعث از بین رفتن بخشی از آن می شود که به یکی از سفته بازی ها در بازار محصولات پتروشیمی تبدیل شده است.
تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال گذشته 69.5 میلیون تن بوده و امسال (1402) پیش بینی می شود از 75 میلیون تن عبور کند که نسبت به سال گذشته هفت درصد رشد نشان می دهد.سال است
شهمیرزایی با بیان اینکه خوشبختانه ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی بر اساس برنامه سال جاری افزایش یافته است، گفت: تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال گذشته 69.5 میلیون تن بوده و امسال (1402) پیش بینی می شود. عبور از مرز 75 میلیون تن که نشان دهنده رشد است. نسبت به سال گذشته هفت درصد است
معاون وزیر نفت همچنین به موضوع عدم تعادل بنزین اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل عدم تعادل بنزین، نفتای واحدهای پالایشگاهی در اختیار پتروشیمی ها قرار نمی گرفت. .
به گفته وی، به طور متوسط روزانه (در شرایط عادی و قبل از پیک مصرف) حدود 77 میلیون مترمکعب گاز به عنوان خوراک به صنایع پتروشیمی تحویل می شود.
وی با اشاره به رشد مطلوب صادرات و فروش محصولات پتروشیمی در سال 1402 تصریح کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال در مجموع 29 میلیون تن محصول صادر شود که در مقایسه با 1.5 میلیون تن افزایش نشان می دهد. به سال گذشته فروش داخلی نیز با ارائه اعتبار امسال افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: ارزش فروش محصولات پتروشیمی در سال جاری به دلیل کاهش قیمت جهانی برخی محصولات 60 درصد کاهش می یابد، البته تمامی شرکت های پتروشیمی به تعهدات ارزی خود عمل کرده اند.
پروژه هایی مانند پتروشیمی گچساران و پالایشگاه گاز هویزه در خلیج فارس به بهره برداری رسیده و پروژه هایی مانند آرین متانول، پتروناد، نخل آسماری و پتروشیمی همگان در حال تولید و آماده بهره برداری رسمی هستند.
شهمیرزایی با تاکید بر اینکه وعده افتتاح 12 پروژه در سال 1402 محقق شده است، گفت: پروژه هایی مانند پتروشیمی گچساران و پالایش گاز هویزه خلیج فارس به بهره برداری رسیده و پروژه هایی مانند پتروشیمی متانول آرین، پتروناد، نخل آسماری و … همگان در چرخه تولید هستند. و آماده استفاده رسمی هستند.
وی با تاکید بر حمایت از دانش بنیان ها و تولیدات فناورانه و استفاده از دانش فنی داخلی گفت: دانش فنی هفت طرح پتروشیمی که در گذشته از خارج از کشور تامین می شد توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تامین شد. ما سرمایه گذاران را تشویق کرده ایم که از توانایی های خودی ها استفاده کنند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اهمیت جمع آوری گازهای فلر و جلوگیری از سوزاندن این ثروت تصریح کرد: بیشترین گازهای همراه در بیدبلند، خلیج فارس NGL 3200 و پالایشگاه هویزه در خلیج فارس و NGL 3100 جمع آوری می شود. در دهلران سال آینده به بهره برداری می رسد. برنامه این شرکت جمع آوری تمامی مشعل های صنعت پتروشیمی است.
شهمیرزایی در پایان یادآور شد: 53 درصد از مساحت در اختیار صنعت پتروشیمی به فضای سبز اختصاص یافته است و به نیروگاه ها اعلام کرده ایم که آمادگی داریم در کنار هر نیروگاه یک واحد کوچک بسازیم تا مهار شود. گازهای خروجی اگزوز تا علاوه بر تولید محصول، آلودگی محیط زیست نیز کمتر شود.
گفتگو در مورد این post