آنچه مدافعان مدارس استثنایی و غیردولتی سعی در کتمان دارند این است که موضوع اصلی مخالفت با فعالیت مدارس پولی نیست، بلکه مشکل اینجاست که با توجه به حضور و فعالیت قوی مدارس غیردولتی و استثنایی دولتی، مدارس دولتی عادی به نوعی «شکست فنی» شده اند! به گزارش تسنیم این روزها ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر می شود که بخشی را روایت می کند […]
آنچه مدافعان مدارس استثنایی و غیردولتی سعی در کتمان دارند این است که موضوع اصلی مخالفت با فعالیت مدارس پولی نیست، بلکه مشکل اینجاست که با توجه به حضور و فعالیت قوی مدارس غیردولتی و استثنایی دولتی، مدارس دولتی عادی به نوعی «شکست فنی» شده اند! به گزارش تسنیم، این روزها ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر می شود که بخشی از تفاوت فاحش کیفیت آموزشی برخی مدارس کشور را نسبت به مدارس دولتی نشان می دهد و دوگانگی «شهریه-کیفیت» را معنادارتر می کند. در گذشته. اگرچه مدافعان بخش خصوصی همواره منتقدان را متهم می کنند که چرا مخالف فعالیت مدارس خصوصی هستید؟ و اخیرا یکی از نمایندگان شورای اسلامی با محکوم کردن نگاه سوسیالیستی منتقدان تاکید کرد: اگر بخواهیم کیفیت همه مدارس دولتی را بالا ببریم باید مشکلات اقتصادی جامعه حل شود و درآمد کشور افزایش یابد. در حال حاضر درآمد کشور جوابگوی این موضوع نیست، از طرفی نمی توان مانع از آزادی و اختیار مردم شد زیرا ممکن است فردی پول داشته باشد و بخواهد برای فرزندش بیشتر سرمایه گذاری کند، نباید با تفکر سوسیالیستی بگوییم همه باید بیاید و در مدارس دولتی درس بخواند!» اما آنچه مدافعان مدارس استثنایی و غیردولتی به خوبی از آن آگاهند، اما ترجیح می دهند پنهان کنند، این است که موضوع اصلی مخالفت نکردن با فعالیت مدارس غیردولتی است، مشکل اینجاست که به دلیل فعالیت مدارس غیردولتی و ویژه مدارس دولتی، مدارس دولتی عادی به حاشیه رانده شده اند و برخی کارشناسان معتقدند به دلیل تضاد منافع در آموزش و پرورش و سایر سطوح کشور، یعنی ورود مسئولان و چهره های سرشناس به عرصه تحصیل، مدارس دولتی عادی ضعیف نگه داشته می شوند. به طوری که نه تنها ثروتمندان، بلکه حتی خانواده های طبقه متوسط مجبور به رفتن به مدارس پولی برای تحصیل با کیفیت می شوند. برو! شاید با این مثال این موضوع برای مخاطبان ملموس تر شود، در برخی موارد شاهد تقاضای ثبت نام در مدارس دولتی هستیم، اما به دلیل کمبود کلاس، آموزش و پرورش بخشی از این نیاز را با افزایش تراکم کلاس ها برطرف می کند. بقیه افراد باید به مدارس غیردولتی بروند که ظرفیت پذیرش و تراکم کلاس کمتر است. در حالی که برخی انتظار داشتند با مهاجرت فرزندان خانواده های ثروتمند به بخش غیردولتی و کاهش جمعیت دانش آموزی مدارس دولتی عادی، وضعیت این مدارس بهبود یابد، اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت آموزش و پرورش نشان می دهد که وضعیت مدارس دولتی مدارس بهبود نیافته است، بلکه مبارزه مدارس دولتی عادی به جای افزایش است. کیفیت بر بقا متمرکز است! در این گزارش ابتدا به سراغ مدارس غیردولتی رفتیم که شهریه آنها در سال ۱۴۰۲ تعجب برخی خانواده ها را برانگیخت و برخی از والدین نیز به دلیل ناتوانی در پرداخت شهریه های عجیب، آنها را از تحصیل در این مدارس منع کردند. به گفته مسئولان آموزش و پرورش حداکثر ۴۸ میلیون تومان شهریه مصوب مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی جاری است. همچنین برای فعالیت های فوق برنامه می توان تا ۳۸ درصد به این شهریه اضافه کرد و به همین دلیل سقف شهریه به ۶۵ میلیون تومان می رسد اما در برخی مدارس غیردولتی تهران به این موضوع اصلا توجه نمی شود.
امکان ورود به مدرسه وجود ندارد!
نکته بسیار عجیب این است که برخی مدارس غیردولتی آنقدر مشتری و حامی دارند که حتی اجازه ورود به محوطه مدرسه را هم نمی دهند و در همان ابتدا با گفتن ظرفیت تکمیل شده مشتریان خود را دور می زنند! اولین مقصد ما دبیرستانی در یکی از مناطق شمالی تهران است که ساختمان آن شبیه منازل مسکونی اما با متراژ بیشتر و حیاط نه چندان بزرگ است.
از شهریه ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان
این مدرسه برای پایه دوازدهم ۱۰۰ میلیون تومان و برای پایه دهم ۷۰ میلیون تومان دریافت می کند. مهر که از تابستان شروع می شود و دانش آموزان این مدرسه در دروس چند ماه از همتایان خود در مدارس دولتی عادی جلوتر هستند. وی از دانش آموزان مدرسه که توانسته اند در کنکور امسال رتبه خوبی کسب کنند نام می برد. او حتی معتقد است که شهریه مدارس بالا نیست و می گوید: در این زمینه شهریه مدرسه حدود ۱۰۰ میلیون تومان است چون وضع مالی خانواده ها خوب است، میزان شهریه برایشان مهم نیست! مقصد دوم ما؛ مدرسه ای است که در قالب مجتمع آموزشی فعال است و شامل سه دوره ابتدایی، متوسطه اول و دوم، مدرسه ای در مجاورت پارک و با فضای بسیار بزرگی است که در همان ابتدای ورودی حیاط ، نگهبان حتی اجازه ورود به محوطه مدرسه و صحبت با مسئولان را نمی دهد. ! بالاخره بعد از اصرار به من اجازه دادند تلفنی با مسئول ثبت احوال صحبت کنم و او هم تکرار ظرفیت را تکرار کرد و گفت: بهمن در سال ۱۴۰۱ باید برای ثبت نام اقدام می کردید. در نهایت نگهبان مدرسه به من اجازه می دهد به واحد حسابداری بروم. هنگام رانندگی در حیاط مدرسه برای رسیدن به واحد مالی؛ وسعت حیاط مدرسه که پوشیده از درختان سرسبز است جلب توجه می کند و این محوطه زیبا به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در جذب دانش آموزان به این مدرسه نقش بسزایی دارد. وقتی به واحد مالی می رسم شهریه مصوب مدرسه برای پایه ششم ابتدایی ۵۵ میلیون تومان است اما این شهریه مصوب است و بیشتر مدارس غیردولتی به بهانه فوق العاده بیشتر از این مبلغ را از خانواده ها دریافت می کنند. -کلاس های برنامه ای این آموزشگاه علاوه بر استفاده از روش های آموزشی با مشارکت دانش آموزان، کانون ورزشی و هنری، آموزش های مهارتی و … را برای دانش آموزان برگزار می کند. هنگام خروج از مدرسه با تعدادی از والدینی صحبت می کنم که فرزندانشان در دبستان درس می خوانند، آرامش روحی فرزندشان مهمترین چیزی است که آنها تاکید می کنند و یکی از مادران آشکارا می گوید که مدرسه با دانش آموزانشان رفتار انسانی دارد. “. او انجام می دهد! یعنی همین چالش در عدم امکان مطالبه گری از مدارس دولتی عادی که باعث مهاجرت اجباری برخی اولیا به مدارس غیردولتی شده است.
شهریه را اعلام نمی کنیم
مدرسه سوم یک دبستان با فضای نسبتاً کوچک است و در همان ابتدا اجازه ورود به مدرسه را ندارند و نگهبان مدرسه اجازه ورود به محوطه را نمی دهد حتی اصرار برای دیدن فضای مدرسه، صحبت با رک و پوست کنده، و اطلاع از هزینه تحصیل فایده ای ندارد. میگویند؛ شهریه اعلام نمی شود. این آموزشگاه اردوهای مهارت آموزی و آشنایی با مشاغل را برای دانش آموزان مقطع ابتدایی برگزار می کند و دانش آموزان می توانند با حضور در محیط های کاری واقعی، چند ساعتی مشاغل مختلف مانند نجاری یا کیف دوزی را تجربه کنند. تفاوت اصلی این مدارس با مدارس دولتی عادی، آموزش مبتنی بر بازی است. و ایجاد فضای شاد در مقطع ابتدایی و در دوره دوم متوسطه تمرکز بیشتر بر یادگیری دانش آموزان با هدف آماده سازی آنها برای کسب نمرات بالا در امتحانات نهایی و موفقیت در امتحان است.
بی عدالتی آموزشی پدیدار می شود
جنبه دیگر تفاوت مدارس استثنایی و غیردولتی با مدارس عادی در فضای مدارس و میزان اختیاراتی است که به دانش آموزان داده می شود، مثلاً در شرایطی که استفاده از تلفن همراه در مدارس دولتی ممنوع است. در همین زمینه، در مدارس بین عوامل اجرایی و دانش آموزان اختلاف و گاه درگیری وجود دارد. اتفاق افتاده است اما در برخی از مدارس غیردولتی این موضوع منعی ندارد مشروط بر اینکه در کلاس درس یا برنامه های اضافی مانند برنامه های ورزشی، زبان، موسیقی، افزایش اعتماد به نفس، آموزش مهارت هایی مانند صحبت کردن. تکنیک ها و غیره طراحی شده است. دو مدرسه دیگر در منطقه ۱۳ و ۱۴ تهران مقصد دیگر ما بود. با وجود ممنوعیت برگزاری آزمون ثبت نام دانش آموزان مقطع ابتدایی، این دبستان غیردولتی با برگزاری آزمون دروس ریاضی و علوم نسبت به ثبت نام اقدام کرده و دانش آموزانی که موفق به ثبت نام نشوند امکان ثبت نام را ندارند. آنها نمی کنند! و البته بدون توجه به تاثیرات این موضوع در القای حس شکست در کودکان دبستانی و تاثیرات مخرب بر روح و روان کودک. شهریه مصوب این مدرسه برای دوره ابتدایی ۳۰ میلیون تومان تعیین شده اما شهریه دریافتی از مردم ۵۰ میلیون تومان است! تمرکز اصلی این مدرسه بر مسائل اخلاقی و دینی طلاب است. این تنها روایتی از مجموعه مدارسی است که موفق به بازدید آن شدیم و برخی از نمایندگان مجلس از جمله محمدحسن آصفری معتقدند مدارس غیردولتی از همان ابتدای تأسیس به سمت و سوی سیاسی رفته اند و مسئولان مختلف تأسیس کرده اند. مدرسه. چقدر بر روی این مدارس بازرسی و نظارت انجام شده است که مثلاً بدانیم; آیا مدرسه ای به خدمات وعده داده شده شهریه ۷۰ میلیون تومانی که دریافت کرده پایبند بوده است یا خیر؟ آیا با صاحبان مدارس غیردولتی بزرگ که نمی توانید به آنها مراجعه کنید، برخورد کرده اید؟ سازمان تعزیرات همچنین از بازگشت ۴۳ میلیارد تومان شهریه غیرعادی به اولیای دانش آموزان خبر داده و اعلام کرده است: برخی مدارس معروف و بزرگ بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان جریمه شدند.
گفتگو در مورد این post