هادی بهرامی; بازار: بورس در یک بررسی اجمالی بر اساس داده های رسمی در سال گذشته چگونه بود و از نظر فنی بر اساس داده های کلی بورس چه زمانی باید وارد بورس شوید؟ گزارش زیر سعی دارد به این سوال پاسخ دهد. زیرا پاسخ به این سوال و تحلیل بازارهای موازی تقریباً می تواند نگاهی به افق آینده را روشن کند. بدیهی است که این تحلیل بیشتر فنی است و «بازار» مطالب زیادی را در این زمینه از جنبه بنیادی به خوانندگان ارائه کرده است. آمادگی برای سرمایه گذاری و ورود در چه مقطعی توصیه می شود؟
تعریف شاخص کل و وزن مساوی
قبل از پرداختن به اعداد و تحلیل آنها، لازم است تعریف، کاربرد و اهمیت برخی از کلمات را بدانیم. شاخص کل قیمت در بورس اوراق بهادار که به اختصار به آن شاخص کل می گویند، تغییرات سطح عمومی قیمت ها در کل بازار را نشان می دهد و میانگین افزایش یا کاهش قیمت سهام در بازار را بیان می کند. در شاخص کل هم وزن، همه سهام به یک میزان و با وزن یکسان در عدد شاخص موثر هستند و می تواند نمای کلی از روند روزانه سهام را نشان دهد. عدد شاخص قیمت هم وزن در بورس می تواند معیاری برای سنجش کارایی یا نزول بازار باشد. شاخص هم وزن معمولاً سهام کوچک را نیز در نظر می گیرد که برای تحلیل دقیق تر روند بازار بهتر است این شاخص را در نظر بگیرید. زیرا اکثر سهم های بازار کوچک و دارای وزن یکسانی در شاخص هستند که در تحلیل باید به آن توجه کرد. نویسنده به تحلیل شاخص هم وزن در تحلیل کل بازار و فیلتر انتخاب سهام اهمیت زیادی می دهد.
حرکات شاخص کل بورس
در فروردین 1402 شاخص کل بورس با 33 درصد افزایش از محدوده 1984000 واحد به قله تاریخی 2534000 واحد رسید و پس از ثبت قله جدید (ATH) وارد فاز نزولی شد و 24.4 درصد افزایش یافت. . این افت به محدوده 1 میلیون و 940 هزار واحد کاهش یافت. در مجموع پس از واکنش مثبت به این حوزه، فراز و نشیب های متعددی را تجربه کرد. اما تا پایان سال نتوانست از سقف اصلی 210 روزه ایستا که تحلیلگران آن را مرحله انباشت و پایان دوره کاپیتولاسیون می نامند، عبور کند.
در سال جدید (1403) اگر شاخص کل بورس بتواند مقاومت 2200000 واحدی را بشکند و با استحکام بالا تثبیت کند، اهداف 2.5 و در نهایت 4 میلیون واحد دور از ذهن نخواهد بود. تحت هیچ شرایطی نباید پشتیبانی بلندمدت 1940000 واحد از بین برود و با ضربه زدن به این کف قابل اعتماد یا شکستن مقاومت قدرتمند می توان تحقیقات بیشتری را برای سرمایه گذاری انجام داد.
جریان نقدینگی بازار
ارزش کل بورس با کلیه نمادها و صندوق های مربوط در فروردین 1402 9809 همات بود که همزمان با رشد بازار به 12468 همات رسید و پس از افت های پی در پی به 10076 همات رسید. این بدان معنی است که در واقع فقط کمی از پایین ترین طبقه خود فاصله دارد. نکته جالب اینجاست که امسال صندوق های سهامی بیشترین خروج پول و صندوق های با درآمد ثابت بیشترین ورود پول را تجربه کردند که نشان دهنده عدم اعتماد سرمایه گذاران به سهام و روی آوردن آنها به سمت اوراق کم ریسک است. حتی اگر توانایی مقابله با نرخ تورم را نداشته باشد! ارزش بازار صندوق های بورسی در اردیبهشت 1402 424 همات بوده که با افت بسیار زیاد به 300 همت رسیده است. از سوی دیگر، ارزش بازار صندوق های با درآمد ثابت که به سود سالانه 25 درصدی معروف هستند، در فروردین 1402، 150 همات بوده که به طور مستمر به 226 همات افزایش یافته است و این برای بورس بسیار منفی است.
در سال جدید (1403) اگر شاخص کل بورس بتواند مقاومت 2200000 واحدی را بشکند و با استحکام بالا تثبیت کند، اهداف 2.5 و در نهایت 4 میلیون واحد دور از ذهن نخواهد بود. اگر شاخص کل هم وزن بتواند مقاومت 776 هزار واحدی را بشکند و با استحکام بالای خود تثبیت کند، اهداف 872 هزار، 1 و 1.5 میلیون واحدی در دسترس خواهد بود. نکته جالب اینجاست که امسال صندوقهای سهامی بیشترین خروج پول و صندوقهای با درآمد ثابت بیشترین ورود پول را تجربه کردند که نشان میدهد سرمایهگذاران به سهام اعتماد ندارند و به اوراق و اوراق بهادار کم ریسک روی میآورند.
حرکات شاخص وزنی بازار سهام
شاخص کل بورس در فروردین 1402 با افزایش 49 درصدی از محدوده 585 هزار واحدی به قله تاریخی 872 هزار واحدی رسید و پس از ثبت قله جدید (ATH) مانند شاخص کل، وارد فاز نزولی شد. و با افت 25 درصدی به محدوده 653 رسید. هزار واحد سقوط کرد. در مجموع پس از واکنش مثبت به این حوزه با رشد 18 درصدی مواجه شد که نشان دهنده قدرت اکثر سهام خرد بود و پس از اندکی افت سال 1402 را در محدوده 742560 واحدی به پایان رساند. در سال جدید (1403) اگر شاخص کل هم وزن بورس بتواند مقاومت 776 هزار واحدی را بشکند و با استحکام بالا تثبیت کند، اهداف 872 هزار، 1 و 1.5 میلیون واحدی دور از ذهن نخواهد بود. . تحت هیچ شرایطی نباید پشتیبانی بلندمدت 660000 واحد از بین برود و با ضربه زدن به این کف قابل اعتماد یا شکستن مقاومت قدرتمند می توان تحقیقات بیشتری را برای سرمایه گذاری انجام داد.
مقایسه کارایی صنایع
با توجه به شاخص ROR یا نرخ بازده بر اساس قیمت فعلی، از فروردین 1402 تا پایان سال، نرخ بازدهی شاخص صنعت چوب 108٪، صنعت محصولات چرمی 81٪، صنعت لاستیک 77٪ است. ، صنعت تولید انبوه 65 درصد، صنعت نشر و چاپ 56 درصد، صنعت قند 44، صنعت سیمان 42، صنعت حمل و نقل 32 درصد، صنعت تجهیزات ارتباطی 30 درصد و شاخص صنایع معدنی غیرفلزی است. 25 درصد از سوی دیگر شاخص صنعت فرآورده های نفتی منفی 88 درصد، صنعت اطلاعات و ارتباطات منفی 15 درصد، صنعت فرآورده های کاغذی منفی 12 درصد، صنایع معدنی فلزی منفی 10 درصد و صنعت فنی مهندسی منفی 8 درصد به نظر می رسد صنایع تولید انبوه، قند و سیمان به دلیل تقاضای محصولات و نرخ فروش بالا نسبت به سایر صنایع بازار در سال 1402 از کارایی و عملکرد مالی خوبی برخوردار بوده است. به نظر می رسد با توجه به افزایش فروش و اهمیت مسکن، صنعت ساختمان از وضعیت بنیادی خوبی برخوردار بوده و بازدهی بیشتری در بورس دارد. از شرکت های بزرگ ساختمانی می توان به ثامید، ثامسکن و ثغرب اشاره کرد. در ادامه تحلیل تکنیکال شاخص گروه انبوه سازی و بررسی وضعیت بورس آن را بررسی می کنیم تا به ایجاد چشم اندازی برای سرمایه گذاری و سایر تصمیمات مالی سرمایه گذاران کمک کنیم.
تحلیل فنی شاخص صنعت تولید انبوه
شاخص 17 هزار واحدی گروه ساختمانی در پشتوانه خوبی قرار دارد و از این مناطق می تواند سال جدید را با رشد خوبی سپری کند. شاخص کف قابل اعتماد 12200 است که در دراز مدت قابل لمس است. اما به طور کلی شاخص در محدوده کم ریسک و با ارزشی معامله می شود که می تواند در جابجایی سهم پرتفوی یا خرید و فروش قرار گیرد. نمودار به سقف 21200 اشاره دارد که در صورت شکست قوی صعود خوبی خواهد داشت. اندیکاتورها و نوسان سازها نیز سیگنال مثبتی را صادر کردند و اساسا این گروه وضعیت بسیار بهتری نسبت به سایر صنایع دارد. افزایش فروش، نرخ سود و طرح های دولتی باعث جذابیت صنعت تولید انبوه و جذب نقدینگی خوب در این شرایط آشفته بازار می شود.
وضعیت غم انگیز مدیریت
بر اساس اخبار منتشر شده، به نظر می رسد نرخ واقعی تورم که برخی آن را 110 درصد، افزایش حقوق 20 درصد و افزایش مالیات 50 درصدی برآورد کرده اند، به خوبی نشان دهنده عدم تعادل بودجه و خبر خوبی است. برای اقتصاد نیست. از دست دادن اعتماد سرمایه گذاران خرد، کاهش فروش و سودآوری برخی شرکت ها، پذیرش هر چه بیشتر وجوه به بازار و به دنبال آن ایجاد معاملات الگوریتمی و کاهش ارزش معاملات در بازار در حال حاضر مانع رشد بازار سرمایه شده است. بنابراین برای رونق بازار سهام باید اخبار تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها عملیاتی شود و در کنار اخبار مثبت دولت و مراجع قانونی نیز از بازار حمایت کنند تا با افزایش گردش نقدینگی و ورود به بازار. پول وارد بازار، تولید و تجارت نیز حمایت می شود.
در حال حاضر صنایع بورسی از p/e ttm بسیار خوبی برخوردار هستند که اگر تنها سودآوری شرکت ها به بورس ارسال شود، وضعیت نقدینگی و حتی بنگاه ها بهتر می شود و در نهایت اعتماد از دست رفته سهامداران نیز برمی گردد. . در صورتی که استقبال بیشتر از صندوق های سرمایه گذاری با الگوریتم های فعالیت متفاوت و با دارایی های متنوع در بورس می تواند به عنوان اهرمی قوی عمل کرده و سرمایه خوبی را برای بازار جذب کند. متأسفانه افت بی دلیل قیمت سهام، سودآوری شرکت ها را بی اثر می کند و ساختار پویای بازار را مختل می کند. طول می کشد.
اخرین حرف
بورس تهران در سالی که گذشت نتوانست انتظارات را برآورده کند و در سالی که تورم رسمی در کشور همچنان بیش از 40 درصد بود و در مقاطع مختلف انتظارات تورمی اقتصاد کشور را تهدید می کرد. به ارمغان برای سهامداران که منجر به ضعف مالی شرکت ها، موسسات مالی و سلب اعتماد سرمایه گذاران شد. باید دید نهادهای نظارتی و اقتصادی دولت در سال 1403 برای حمایت از بورس و سیاست های مالی بین سهامداران و شرکت ها چه خواهند کرد!
گفتگو در مورد این post