بازار؛ گروه بورس: به نظر بازار، در هفته پایانی اسفند، گرایش به سمت نمادهای بزرگ بورس افزایش یافت و برخی این را نتیجه تحولات خبری و اخبار دلاری می دانند. به خصوص تغییرات نرخ دلار باعث افزایش نرخ رشد و تغییر آن در بازار شده است.
افزایش حجم معاملات در ابتدای فروردین ماه می تواند به تدریج به اتفاق مثبتی برای بازار تبدیل شود که آثار آن را در سهم های بزرگتر می توان مشاهده کرد و همین موضوع می تواند تحولات متفاوتی را برای سال جدید بازار ایجاد کند.
مواردی مانند نرخ دلار و نیما، فرمول پالایش و پتروشیمی، نرخ ارز بانکی، تغییر در گروه خودرو و افزایش قیمت از مهمترین اتفاقاتی است که بر بازار اثرگذار است. حالا به گفته بازار سیگنال هایی در خصوص تغییرات نرخ ارز و دلار نیما دریافت کرده و در اسفند ماه 1402 به وضوح شاهد جلوه های ویژه آن در بازار بودیم.
به گفته فردین آقابوزوری، بورس نسبت به سایر بازارها ظرفیت رشد بیشتری دارد. بورس در کوتاه مدت می تواند بازدهی مثبت 30 درصدی داشته باشد به همین دلیل پیش بینی می شود روند صعودی بورس از فروردین 1403 آغاز شود.
فرزین آقابزوری کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه بورس نسبت به سایر بازارها ظرفیت رشد بیشتری دارد، گفت: بورس در کوتاه مدت می تواند بازدهی مثبت 30 درصدی داشته باشد. به همین دلیل پیش بینی می شود در فروردین 1403 روند صعودی بورس آغاز شود.
وی با تاکید بر اینکه نوسانات بخشی از ماهیت بازار سهام است به همین دلیل نمی توان انتظار رشد سریع برای همه نمادهای بورسی داشت، افزود: بنابراین در روند صعودی بورس احتمالا برخی نمادها معاملات متعادلی خواهند داشت. اما نتیجه معاملات برای سهامداران مثبت خواهد بود.
آقا بزرگی با تاکید بر اینکه رشد بورس باید خیلی زودتر اتفاق می افتاد، تصریح کرد: از نظر بنیادی وضعیت فعلی قیمت ها در بورس منطقی نیست چرا که ارزش دلاری بورس به کف رسیده است. در حالی که سودآوری نمادها در سال 1402 افزایش یافت، از سوی دیگر در اقتصاد تورمی، اصلاح بورس نشان از کنترل بازار توسط دولت دارد و این اتفاق روند بازار را تغییر داد. بنابراین بورس ظرفیت بالقوه بالایی برای رشد دارد و امسال این عقب ماندگی جبران خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سیاست گذاری در سال 1402 منجر به بی اعتمادی سرمایه گذاران به بازار سرمایه شده است، تصریح کرد: اما در مقطع فعلی این روند به ضرر اقتصاد کشور است به همین دلیل رویکرد دولت باید در سال جدید تغییر کند. کند شود تا رونق بازار سرمایه به اقتصاد کشور کمک کند. به عبارت دیگر بازار سرمایه آینه عملکرد دولت در اقتصاد است.
وی با تاکید بر اینکه رشد واقعی اقتصادی در بورس منعکس می شود، گفت: اگر اقتصاد ایران رشد نشان دهد، بورس باید از رونق کافی برخوردار باشد. به عبارت دیگر، زمانی که تولید رشد میکند و حاشیه سود بنگاههای اقتصادی بهبود مییابد، رشد اقتصادی رخ میدهد و بازتاب این دستاورد باید در معاملات بورس قابل مشاهده باشد.
بورس در سال 1402 تفاوت چندانی با نیمه دوم 99 و 1400 از نظر زیان یا بازدهی منفی نداشت اما افت قیمت در سال 1402 با دو مورد همراه بود که نارضایتی سهامداران را افزایش داد. اولاً سایر بازارهای رقیب بدون هیچ پشتوانه منطقی رشد زیادی داشته اند و ثانیاً سیاست گذاری ها ضعیف بوده است که فقط بر بازار سهام تأثیر گذاشته است.
نمادهای نمودار وضعیت برای حرکت نشانگر
وضعیت فعلی نمودار نماد و همچنین قیمتهای موجود در بازار نسبت به دورنمای سود و جریان سودآوری مثبت است. آاین سیگنال می تواند گواه نسبی باشد بر اینکه سال 1403 حداقل از نظر فاندامنتال شرایط خوب و مساعدی برای بازگشت رشد قیمت خواهد داشت.
علیرضا سادات معتقد است: در حال حاضر بازار سیگنال ورود خیلی واضحی نداده است، اگر نشانه های رشد آتی بورس را نتوان مستقیماً از بازار دریافت کرد و سیاستگذار به همان مسیر قبلی ادامه داد، اولین روزهای معاملاتی 1403 قطعا مشابه روزهای میانی اسفند امسال خواهد بود. که نه خیلی منفی بود و نه خیلی مثبت
علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه بازار سیگنال چندان روشنی برای ورود نداده است، گفت: اگر نشانه های رشد آتی بورس را نتوان کرد. دریافتی مستقیم از بازار و سیاستگذار به همان مسیر قبلی ادامه می دهد، قطعا در روزهای اول معاملات 1403 مشابه روزهای میانی اسفند ماه سال جاری خواهد بود که نه خیلی منفی و نه خیلی مثبت بوده است.
وی با تاکید بر اینکه سال 1402 سال خوبی برای بازار نبود، افزود: اما اگر چشم انداز سال 1403 را بررسی کنیم، باید دید که رفتار سیاستگذار از آخرین ماه سال 1402 تغییر کرده و فضای متفاوتی ایجاد کرده است، به همین دلیل قیمت افزایش یافته است. ما سهام خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سال 1402 مثبت به پایان رسیده است، شاید بتواند در ادامه سال انرژی خوبی به سهامداران بدهد. ابتدا خطوط اعتباری باز می شود و تنگنای مالی بازار کمی حل می شود. به نظر می رسد هزینه مالی اعتبارات افزایش یافته است. احتمالا وقتی نرخ سود 30 باشد هزینه تسهیلات و سود بالای 30 عادی باشد. علاوه بر این موضوع، افزایش تدریجی دلار نیما و افزایش نرخ ارز و علاوه بر اخبار کلان اقتصادی، اخبار گروه خودرو، بانک، پالایش پتروشیمی ها نیز می تواند آغازی باشد. بازار 1403 جذاب تر و شیرین تر است.
به نظر می رسد با توجه به صحبت های مسئولان در ابتدای سال جاری، به نظر می رسد سیاست کنترل تورم همچنان ادامه داشته باشد اما در صورتی که جریان مالی به سمت بازارهای مولد برود این موضوع قابل تحقق است. به همین دلیل باید در راستای حمایت از واحدهای تولیدی سیاست گذاری شود
سادات با بیان اینکه انتشار گزارش های ماهانه باعث می شود دوباره بخشی از سهام بزرگ و کوچک بازار مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: بخشی از جریان پولی سال 1403 صرف خرید این سهام می شود. دلار نیما باعث تحریک بزرگ ترها هم می شود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تا زمان باز شدن بازار سهام در سال 1403 نمی توان اطلاعات دقیقی از روند آتی بازار ارائه کرد، ادامه داد: تورم همچنان ادامه دارد اما در صورتی که جریان های مالی به سمت بازارهای مولد برود این امر محقق می شود. به همین دلیل باید در راستای حمایت از واحدهای تولیدی سیاست گذاری شود.
در مورد روزهای 1403 تا حدودی می توان گفت که آرامش نسبی در اخبار اقتصادی احتمالا هفته ها و روزهای ابتدای سال را کمی منطقی تر خواهد کرد. اما باید به دنیای سیاست هم نگاه کرد. صحبت ها و سخنرانی ها و اعلام مواضع در این چند روز تعطیل نیز می تواند برای بازار بسیار مهم و موثر باشد. بنابراین با حال و هوای کنونی نمی توان درباره وقایع سال 1403 قضاوت و پیش بینی کرد، اما یک چیزی که به آن اطمینان داریم این است که با فرمان فعلی اگر جلو برویم سال 1403 کمی بهتر از سال 1402 خواهد بود. در پایان.
گفتگو در مورد این post