اردشیر شهرکی در گفت و گو با خبرنگار بازار وی بیان کرد: شرایط خاص اقلیمی سیستان و بلوچستان زمینه تولید محصولات کشاورزی از جمله میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری را در 105 هزار هکتار از باغات استان فراهم کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون بیش از 645 هزار تن میوه در 105 هزار هکتار از باغات استان سیستان و بلوچستان تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
وی تصریح کرد: 63 درصد باغات میوه سیستان و بلوچستان در تصرف نخلستان با تولید سالانه بیش از 280 هزار تن خرما است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و درآمد در منطقه دارد.
شهرکی خاطرنشان کرد: این استان از نظر تولید میوه های گرمسیری یکی از استان های پیشرو در کشور است و در حال حاضر حدود 11 هزار و 500 هکتار باغ میوه های گرمسیری دارد که کشاورزان سالانه بیش از 252 هزار تن موز در آن کشت می کنند. گواوا، انبه، کانار، پاپایا، نارگیل، چیکو، تمرهندی و… و. تولید و به بازار عرضه شود.
وی موز را یکی از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان معرفی کرد و افزود: این میوه در مقایسه با سایر محصولات گرمسیری با بیش از هفت هزار هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با مشارکت کشاورزان و بنگاه های اقتصادی کشور در تلاش هستیم سطح موز جنوب استان را افزایش دهیم تا در آینده نزدیک. این کشور نیازی به واردات موز نخواهد داشت.
شهرکی با برشمردن ظرفیت های کشاورزی و شرایط جوی چهارفصل این منطقه گفت: سیستان و بلوچستان با تلاش بهره برداران و سرمایه گذاران نقش مهمی در ارتقای امنیت غذایی کشور خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: شکوفه دادن گل های انبه در اسفند ماه مناظر چشم نوازی را برای گردشگران در ایام نوروز ایجاد می کند.
گفتگو در مورد این post