به گزارش خبرنگار بازار، رضا مبصری شامگاه شنبه در هشتاد و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان اظهار داشت: شورای گفت و گوی امروز دارای دو بند است که بند اول حذف قیمت گذاری دستوری در فرآیند تولید و بند دوم آن است. بررسی و جبران خسارت و زیان کشتارگاه های استان به دلیل قیمت گذاری دستوری.
رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی گرگان از رئیس کل دادگستری استان گلستان خواست برای جبران خسارت وارده به کشتارگاه های استان روند فضایی بررسی این موضوع را آغاز کند.
وی با اشاره به وضعیت صنعت طیور در استان و کشور ادامه داد: این صنعت حدود پنج میلیارد دلار ارزش افزوده در کشور دارد و این رقم 1.3 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
مبصری با بیان اینکه 11 درصد محصولات این صنعت در استان گلستان تولید می شود، افزود: سهم استان از تولید ناخالص داخلی این صنعت حدود 550 میلیون دلار است که باید پرسید این رقم کجاست؟
ارزش 28 همتی فرآورده های دامی و طیور استان
وی گفت: ارزش تولید صنعت طیور در استان گلستان 28 همات بوده که تنها 1.3 درصد ارزش افزوده استان را شامل می شود.
رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی گرگان ادامه داد: انتظار داریم رویه انجام شده در حوزه کشاورزی به سایر نقاط استان نیز کشیده شود و حمایت های لازم انجام شود.
مبصری با بیان اینکه گندم با 17 هزار و 500 میلیارد تومان 20 درصد تولید ناخالص استان را تشکیل می دهد، افزود: سرکوب قیمت در بخش طیور خسارت زیادی به این صنعت در استان وارد کرده است.
وی ادامه داد: در ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی که در بهمن ماه 1402 به استان ها ابلاغ شد، قیمت مرغ زنده 58 هزار تومان تعیین شد اما قیمت مصرف کننده تغییری نکرد و آثار این تصمیم می تواند امروز در کشتارگاه های ما دیده می شود.
اجرای عینی سیاست های ابلاغی در گلستان ریشه تولید استان را لمس خواهد کرد
رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به تولید روزانه 700 تا 1000 تن گوشت مرغ در استان گفت: قیمت تمام شده مرغ در استان 81 هزار تومان است اما حدود 200 تن مرغ است. به بازارهای تهران با قیمت روزی 73000 تومان ارسال می شود. این جوجه ها توسط واسطه ها با قیمت 90 هزار تومان در بازار تهران به فروش می رسد.
مبصری با بیان اینکه این اختلاف قیمت سالانه حدود 1380 میلیارد تومان برای کشتارگاه های ما هزینه دارد، گفت: 15 کشتارگاه دائمی در استان گلستان داریم و پنج هزار سرباز به طور مستقیم در این کشتارگاه ها مشغول به کار هستند که در هر کشتارگاه 250 نفر وجود دارد و 500 نفر تحت پوشش هستند. بیمه
مبصری با بیان اینکه در کشور گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد، ادامه داد: متأسفانه استان سیاست های ابلاغی را عینی اجرا می کند و با این کار تیشه به ریشه تولید استان زده می شود چرا که امنیت غذایی استان. استان و کشور در خطر است.
وی گفت: تعدد ذی نفعان در بخش کشاورزی باعث شده است که مطالبات آنها از گروهی که 28 درصد ارزش محصولات خود را در اختیار دارند بیشتر شنیده شود و انتظار داریم آنچه در حوزه کشاورزی اجرا می شود در سال جاری مورد حمایت قرار گیرد. بخش های دیگر نیز.»
گفتگو در مورد این post