هادی بهرامی; بازار: صنایع شیمیایی مواد شیمیایی مورد نیاز سایر صنایع را برای تولید بیش از 70 هزار محصول از طریق تبدیل مواد اولیه به مواد مورد نیاز تامین می کنند. اسید سولفوریک، اتیلن، هیدروکسید سدیم، پروپیلن و نیتروژن از جمله پرمصرف ترین مواد شیمیایی در جهان هستند. سودآوری محصولات پتروشیمی بسیار بالاتر از فروش نفت خام است و یکی از بخش هایی که در زمان تحریم ارزآوری خوبی برای ایران داشت، فروش محصولات مجتمع های پتروشیمی بود. در ادامه به تحلیل بنیادی شرکت پتروشیمی کف ورشکسته با نام مستعار داروگر می پردازیم که به صورت کاملا شفاف به تحلیل عملکرد جامع این شرکت می پردازد.
معرفی یک شرکت
تولی پرس یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده مواد شوینده و شوینده در ایران است که در سال 1343 در تهران تاسیس شد و دفتر مرکزی آن همچنان در تهران است، اما کارخانه های تولیدی تولی پرس در استان قزوین قرار دارد. شرکت تولی پرس در تاریخ 6 مرداد 1397 به دلیل مشکل تامین مواد اولیه تعطیل شد. پس از آن کارخانه در 23 مهر 1397 بازگشایی شد و مجدداً در 7 مهر تعطیل اعلام شد و در ابتدای دهه 60 شرکت تولی پرس ظرفیت خود را به 150000 تن پودر در سال افزایش داد. ارزش بازار سهام شاتولی در بورس 448 میلیارد تومان است که در حال حاضر ارزش معاملاتی آن 366 میلیون تومان است.
ترکیب سهامداران
شرکت تولی پرس سهامداران زیادی دارد. اما معرفی 4 سهامدار بزرگ شرکت کافی است زیرا نقش مهمی در گردش نقدینگی سهام دارند. پتروشیمی کف با 35 درصد از کل سهام شاتولی بزرگترین سهامدار است. دومین سهامدار عمده این شرکت، بنیاد پانزده خرداد است که 23 درصد از کل سهام را در اختیار دارد. شرکت تولیدی کیمیا ایران با 8 درصد سهامدار سوم و شرکت صنایع بسته بندی داروگر با 7 درصد چهارمین سهامدار تولی پرس هستند.
تجزیه و تحلیل صورت سود و زیان
کل درآمد شرکت در سال 1400 بالغ بر 6.6 میلیارد تومان بوده که 6.1 میلیارد تومان آن صرف بهای تمام شده کالای فروش رفته و هزینه های اداری نیز 400 میلیون تومان بوده است. هزینه های عمومی و اداری نسبت به درآمد عملیاتی شرکت افزایش زیادی داشته و رقم بسیار بالایی محسوب می شود که نشانه خوبی برای سودآوری شرکت تولی پرس نیست. سود خالص شرکت 165 میلیون تومان؛ در حالی که زیان سال قبل 125 میلیارد تومان خالص پس از کسر مالیات بوده که وضعیت بحرانی شرکت را نشان می دهد. زیان انباشته نیز بالغ بر 165 میلیون تومان است که نشان از وضعیت بحرانی و در خطر انحلال شرکت دارد.
هزینه های عمومی و اداری نسبت به درآمد عملیاتی شرکت افزایش زیادی داشته و رقم بسیار بالایی محسوب می شود که نشانه خوبی برای سودآوری تولی پرس نیست. سود خالص شرکت 165 میلیون تومان؛ در حالی که زیان سال قبل 125 میلیارد تومان خالص پس از کسر مالیات بوده که وضعیت بحرانی شرکت را نشان می دهد.
نسبت قیمت به درآمد
شتولی در پایان سال 1400 به ازای هر سهم یک تومان سود خالص برای سهامداران به ارمغان آورد که در این سال نتیجه سالانه آن منفی 25 شد. زیان خالص هر سهم شرکت در سال 1398 500 تومان، در سال 1400 یک تومان سود و در سال 1401 زیان 71 تومانی است. در فرآیند تحلیل فاندامنتال و ارزش گذاری سهام، معیارها و نرخ های زیادی وجود دارد که همگی خارج از محدوده مخاطب است. از این رو سعی شده است خلاصه ای از تحلیل ها و نتیجه گیری های مهم نوشته شود و از آنجایی که صورت های مالی جدید شرکت در دسترس نیست و فعالیت شرکت متوقف شده است، پیش بینی زیان خالص تنها با نمایه سازی رشد سالانه امکان پذیر است. نرخ. ; هر چند در نهایت ورشکستگی و زیان دهی شرکت برای سهامداران موجه نخواهد بود. با احتساب نرخ افزایش 30 درصدی حقوق و تورم بیش از 80 درصدی در سال 1402 و همچنین میانگین دلار 60 هزار تومانی در سال جاری، eps فوروارد در تحلیل بنیادی 100 تومان با p/e فوروارد منفی برآورد شده است. .
تحلیل تکنیکال
قیمت سهم شاتولی در فروردین 1400 70 درصد کاهش یافت و تا محدوده 1250 تومان به ریزش ادامه داد و پس از آن در پی رونق بازار توانست دوباره 100 درصد رشد کند. اما این بازده مورد انتظار سهامداران برآورده نشد و حداقل باید زیان سال های گذشته را جبران کند. در حال حاضر قیمت زیر مقاومت 1900 تومانی است و در صورت عبور از شکست، اهداف 2500 و 4000 تومانی در دسترس خواهد بود. کف قیمت سهم معتبر و قابل اطمینان 1250 تومان است که در هر شرایطی باید حفظ شود.
با احتساب نرخ افزایش 30 درصدی حقوق و تورم بیش از 80 درصدی در سال 1402 و همچنین میانگین دلار 60 هزار تومانی در سال جاری، eps فوروارد در تحلیل بنیادی 100 تومان با p/e فوروارد منفی برآورد شده است. . در حال حاضر قیمت زیر مقاومت 1900 تومانی است و در صورت عبور از شکست، اهداف 2500 و 4000 تومانی در دسترس خواهد بود. کف قیمت سهم معتبر و قابل اطمینان 1250 تومان است که در هر شرایطی باید حفظ شود.
حرف پایانی
بدون شک صنایع شیمیایی برای اقتصاد همه کشورها اهمیت فوق العاده ای دارد. به خصوص در ایران که ایران را از خام فروشی نجات می دهد و از طریق فرآوری و پالایش به سود بیشتر کمک می کند. شرکت های ورشکسته کم نبودند. اما برای پتروشیمی که سرمایه سنگینی از سهامداران مظلوم جذب می کند، سودی نمی برند، بلکه ضرر هم می کنند و هیچ صورت مالی جدیدی منتشر نمی کنند که جای تعجب و حتی تاسف دارد. شرکت تولی پرس وضعیت جالبی ندارد و با زیان سال های متوالی نیازمند مدیریت دلسوزانه و برنامه ریزی شده است تا بتواند دوباره عملکرد مثبتی داشته باشد و جلوتر از نرخ واقعی تورم بازدهی داشته باشد.
گفتگو در مورد این post