یاسمن بلواردی; بازار: سال گذشته در حالی که بازار با نوسانات قیمت انواع آهن آلات، فلزات و ورق های فولادی مواجه بود، بسیاری از صنایعی که مواد اولیه آنها این نوع کالاها هستند، به شدت تحت تاثیر این افزایش قیمت قرار گرفتند. یکی از مشاغل و بخش هایی که فلزات و آهن آلات عمده ترین کالاهای مصرفی آن هستند، صنف تولیدکنندگان ماشین آلات و ادوات کشاورزی است که با توجه به اینکه جامعه هدف آنها کشاورزان هستند، سال گذشته با قدرت کم کشاورزان مواجه شدند. و از طرفی با افزایش قیمت مواد اولیه دست و پنجه نرم کردند.
در پی افزایش قیمت محصولات فلزی، سازندگان ماشین آلات کشاورزی با کمترین سود مشغول به کار هستند
علی عباس زاده دبیر انجمن صنفی ماشین آلات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار بازار 1402 گفت: به هر حال تغییر قیمت ها همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهد، اولین مشکلی که پیش می آید و مستثنی نیستیم افزایش است. قیمت محصول نهایی به دست کشاورز می رسد. اما نوسان قیمت محصولات فلزی بر این حوزه نیز تاثیر می گذارد. از سوی دیگر، از آنجایی که بیشتر مواد اولیه مورد استفاده برای ابزار و بست فلزی است، این اثرات قابل توجه است.
عباس زاده در خصوص تاثیر افزایش قیمت محصولات فلزی بر افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی در سال گذشته گفت: با توجه به اینکه تولیدکنندگان زیادی در کشور وجود دارد و بازار رقابتی وجود دارد و از سوی دیگر. کشاورزان خریداران اصلی هستند، بنابراین تولیدکننده سعی کرده کار را با حداقل سود انجام دهد.
وی ادامه داد: در واقع با بررسی میزان و درصد افزایش قیمت فولاد در سال گذشته و با توجه به شدت و ضعف استفاده از مصنوعات فلزی در ادوات و ماشین آلات کشاورزی، می توان میزان افزایش تولیدکنندگان این بخش را تخمین زد. البته باز هم تاکید می کنم که با توجه به وجود تولیدکنندگان بزرگ و بازار رقابتی که بین آنها وجود دارد، همه تولیدکنندگان با حداقل سود تولید کرده اند.
در حوزه ماشین آلات کشاورزی سرمایه در گردش از محل فروش ماشین آلات تامین می شود و تولیدکنندگان سعی می کنند به سیستم بانکی وابسته نباشند زیرا خریداران خودشان به سیستم بانکی وابسته هستند و ماشین آلات را به صورت تسهیلات خریداری می کنند.
این مقام صنفی درباره توزیع فلزات در بورس و مناطق اطراف نیز گفت: به هر حال همانطور که می دانید دستورالعمل توزیع فلز در بورس وجود دارد و باید تعداد و تناژ بالا به صورت مستقیم خریداری شود. در حالی که سه ماه قبل باید پول را برای تحویل واریز کنند. این امر به این دلیل است که شرکت هایی که در زمینه ماشین آلات کشاورزی فعالیت می کنند، صنایع کوچکی هستند و مانند صنایع بزرگ مانند خودروسازی با خطوط تولید زیاد و پرسنل زیاد نیستند و در نهایت بین 50 تا 200 نفر پرسنل و از افراد مختلف دارند. و زمینه های متنوع باید استفاده کنند در نتیجه نمی توانند 10-15 نوع مورد نیاز خود را با تناژ بالا به یکباره خریداری کنند زیرا سرمایه در گردش محدود است.
عباس زاده افزود: در واقع در حوزه ماشین آلات کشاورزی سرمایه در گردش از محل فروش ماشین آلات تامین می شود و تولیدکنندگان سعی می کنند به سیستم بانکی وابسته نباشند چرا که خریداران خود به سیستم بانکی وابسته هستند خرید دستگاه تسهیل می شود بنابراین سرمایه در گردش محدود است و نمی توانند تناژهای بالا را از بورس بخرند، بنابراین عموماً از بازار آزاد خرید می کنند.
ما بازار سیاه فلزات نداریم
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به بازار سیاهی که گاها در حوزه فلزی رخ می دهد، تفاوت قیمت ها چقدر است و صنعتگران این بخش چگونه تولید را مدیریت می کنند، گفت: نمی توان گفت بازار سیاه است. چون اجناس موجود است اما وقتی اجناس در تناژهای بالا به شرکت های توزیع سخت افزار می رود و سپس به بخش خرده فروشی که تولیدکنندگان ما هستند می آیند، به ناچار قیمت افزایش می یابد و راه دیگری وجود ندارد، مجبوریم همه آنها را بخریم. . صنایع کوچک آنها چنین شرایطی دارند; یعنی برخلاف صنایعی مانند خودروسازی که برنامه تولید 200 هزار دستگاهی دارند، در تناژهای بالا خرید می کنند، اما در زمینه ای مانند ماشین آلات کشاورزی که آب و هوا و اقلیم در فروش ماشین آلات کشاورزی نقش دارد، بنابراین مهم نیست چقدر ماشین تولید کرده اند، اگر آماده نباشند، خریداری نشده اند.
بیشتر شرکت های تولیدی در زمینه ماشین آلات کشاورزی بر توسعه بازارهای صادراتی تمرکز دارند تا بتوانند بخشی از تولید خود را در این زمینه ها به فروش برسانند.
عباس زاده ادامه داد: با این تفاسیر بیشتر تلاش شرکت ها توسعه بازارهای صادراتی است تا بتوانند بخشی از تولید خود را در این مناطق به فروش برسانند و صادرات نیز اغلب در برنامه کاری همه شرکت ها قرار می گیرد، البته مسائلی مانند نقل و انتقال پول، تعهدات و قراردادهای ارزی و غیره مسائلی هستند که تولیدکنندگان برای ارسال محصولات خود به کشورهای دیگر با آن مواجه هستند.
ضرورت نوسازی در ناوگان نیروی محرکه
دبیر انجمن صنفی ماشین آلات کشاورزی همچنین در پاسخ به این سوال که بحث فرسودگی ماشین آلات کشاورزی کشور چقدر جدی است؟ نوسازی بیشتر در ناوگان برق (تراکتور) مورد نیاز است. یعنی تعمیرات در لوازم خانگی انجام می شود زیرا قیمت ها کمتر و بازسازی ها بهتر است تسهیلات بانکی آنها هم می گیرند
وی ادامه داد: همانطور که می دانید موضوع نوسازی ناوگان تراکتورسازی از سال های گذشته در برنامه کاری دولت بوده و از طرف مقابل نیز مطالبه داریم. تقاضا برای محصولات جدید در بازار وجود دارد و شاید یکی از دلایل انجام نشدن نوسازی همین تقاضا باشد که بودجه زیادی نیز می طلبد. به عبارت ساده تر، تقاضای موجود اجازه نوسازی را نمی دهد.
گفتگو در مورد این post