به گزارش بازار، سید کاظم عزیزی معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت اظهار داشت: یکی از بزرگترین چالش های کشور مصرف بی رویه انرژی است. این موضوع از یک سو منجر به از دست رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور و از سوی دیگر منجر به خروج ارز از کشور شده است.
وی با بیان اینکه این چالش در حوزه بنزین بیش از سایر حامل های انرژی مشهود است، افزود: طی سه سال گذشته مصرف این سوخت بیش از 40 درصد افزایش یافته و اکنون 85 درصد سبد سوخت سبک کشور است. بخش حمل و نقل خود را اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: بنابراین مهمترین رویکرد برای کنترل مصرف بنزین، تنوع بخشی به سبد سوخت مصرفی و کاهش سهم بنزین در این سبد با استفاده از راهکارهای مختلفی است که در قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت بر آن تاکید شده است.
قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم تعیین شده در قانون توسعه حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت رسیدن سرانه مصرف بنزین کشور به 0.7 لیتر در روز برای هر نفر است، افزود: سال ها آغاز اجرای این قانون (نیمه دوم دهه 80 و نیمه اول 90) با محوریت ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت این شاخص محقق شد. موضوعی که نشان می دهد اجرای دقیق این قانون می تواند مشکل عدم تعادل بنزین را حل کند.
عزیزی تصریح کرد: این در حالی است که در سال های اخیر به تدریج از این شاخص فاصله گرفته ایم به طوری که اکنون این رقم به 2 برابر یعنی 1.4 لیتر در روز برای هر نفر رسیده است. بررسی جدی این موضوع ضروری است.
وی با بیان اینکه این قانون در کنار هدفمندسازی مصرف سرانه راهکارها و تکالیفی را نیز ارائه کرده است، گفت: برخی از این وظایف با موفقیت اجرا شده و باید ادامه یابد و اجرای برخی دیگر همت و تدابیر ویژه ای را می طلبد.
معاون ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، بازنشستگی خودروهای فرسوده، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، بهینه سازی تقاضای حمل و نقل بر اساس کاهش ترافیک و کاهش سفر، تنوع بخشی به سبد سوخت با حمایت از سوخت های جایگزین از جمله CNG، ورود خودروهای برقی به … چرخه ناوگان حمل و نقل، توسعه شبکه حمل و نقل ریلی، آموزش و فرهنگ سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتورسیکلت را از جمله راهکارهای کاهش سرانه مصرف سوخت عنوان کرد و اظهار داشت: در این قانون با هدف کنترل مصرف سوخت، قانونگذار بر اجرای آنها تاکید کرده است که آثار اجرای آنها در کنترل مصرف سوخت در دهه مذکور به اثبات رسیده است. بنابراین، این رویکرد باید دوباره تقویت شود.
گفتگو در مورد این post