به گزارش بازار، صمد مبصر گفت: بر اساس آمار سالانه 2 میلیون تن بذر برای 16 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور مصرف می شود که به طور متوسط 600 هزار تن از این میزان بذر گواهینامه دارد.
به گفته وی، با توجه به اینکه بیشترین محصول کشاورزی گندم است، بذرهای گواهی شده عمدتا مربوط به گندم است.
ناظر با بیان اینکه از مجموع 600 هزار تن بذر گواهی شده 30 گروه محصول شامل غلات، گیاهان صنعتی و صیفی جات و صیفی جات را شامل می شود، افزود: حجم بذر وارداتی گواهی شده بر اساس 5 تا 7 هزار تن است. که 1 درصد آن بذر وارداتی و 99 درصد تولید داخل است.
معاون پژوهشی موسسه ثبت و گواهی بذر ادامه داد: بذر گواهی شده به تنهایی می تواند 20 تا 25 درصد افزایش عملکرد داشته باشد که در صورت استفاده از ارقام ژنتیکی 20 تا 25 درصد افزایش تولید را به دنبال دارد که نتیجه آن افزایش است. در تولید در صورت استفاده از ارقام اصلاحی. با توسعه جدید از نظر کیفی وضعیت بهتری خواهیم داشت به طوری که تا 50 درصد افزایش عملکرد در مزارع دیده می شود.
وی از رشد 3 برابری عملکرد دانه گندم با تولید بذر گواهی شده خبر داد و گفت: با استفاده از بذر گواهی شده رکورد تولید در هر هکتار 12 تن و 800 کیلو است در حالی که میانگین کشور 4 تن است و بخشی از این تفاوت ناشی از استفاده از دانه های گواهی شده قسمت مربوط به بحث تغذیه و خاک ورزی است.
مبصر گفت: با توجه به اقلیم کشور و کمبود منابع آب زیرزمینی، استفاده از ارقام بذر اصلاح شده زمینه ساز افزایش بهره وری است.
گفتگو در مورد این post