بازار؛ گروه استان ها: امسال با همه فراز و نشیب ها برای بخش خصوصی در مازندران، با هزار تلاش و کوشش برای عبور از سد و با سنگ و موانعی که بخش دولتی ایجاد کرد، سعی در تحقق شعار سال داشتند.
تنوع سیستم ها، قوانین و مقررات متناقض و متناقض، افزایش تعرفه برق صنعتی، عدم تعادل انرژی، وجود متولیان مختلف برای صدور مجوز از جمله مشکلاتی است که این بخش در سال جاری با آن مواجه بوده است.
انحصار برخی بانک ها در سامانه هایی مانند بازارگاه، مشکل تامین نهاده های کشاورزی، قفل شدن کلید پرداخت تسهیلات از سایر خانه های بخش خصوصی برای رونق و افزایش تولید.
محمدی از فعالان حوزه کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر بانک کشاورزی عامل سامانه بازار تامین نهاده های کشاورزی است، افزود: در صورتی که متقاضیان بخواهند تسهیلات دریافت کنند و در بانکی غیر از این بانک حساب داشته باشند، می توانند. با مشکلاتی مواجه خواهد شد. تبدیل شود
یکی از فعالان بخش کشاورزی: بسیاری از فعالان بخش کشاورزی و خصوصی خواستار آن هستند که بانک های دیگر نیز عامل نظام بازار باشند و بتوانند از مزایا و خدمات آنها استفاده کنند.
وی خواستار لغو انحصار بانکی در سامانه بازارگاه ها شد و در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: بسیاری از فعالان حوزه کشاورزی و بخش خصوصی خواستار این هستند که بانک های دیگر نیز کارگزار سامانه بازارگاه باشند و بتوانند از مزیت های آنها استفاده کنند. خدمات.
وی خواستار توجه مسئولان استانی و شورای گفت و گو برای رفع مشکلات پیش روی تولیدکنندگان و کشاورزان در نظام بازار شد.
تعدد و تنوع سیستم ها از دیگر مشکلات و چالش هایی است که علاوه بر بخش خصوصی، محل گلایه دولت ها نیز شده است. بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با انتقاد از این موضوع افزود: باید سامانه جامع و مشترک معرفی شود.
وی در عین حال از موافقت شورای گفتگو با نمایندگی سایر بانک ها در سامانه بازارگاه خبر داد و گفت: این موضوع می تواند تا حدودی مشکلات پیش روی فعالان حوزه کشاورزی را برای تامین نهاده ها برطرف کند.
چالشهای پیش روی سرمایهگذاری و بخش خصوصی در مازندران یکی نیست، هر نهاد و ادارهای قوانین و دستورالعملهای خاص خود را دارد، این محدودیتها همواره باعث گلایه سرمایهگذاران شده است.
شعاع سرمایه گذاری مشکل ساز
در حال حاضر سرمایه گذاران بخش گردشگری پس از پایان مرز برای احداث تاسیسات گردشگری با مانعی به نام شعاع 100 متری روبرو هستند و همین موضوع باعث شد تا مجوزهای صادر شده از سوی میراث فرهنگی توسط ارگانی دیگر وتو و لغو شود.
علی تقی پور رئیس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به انتظار سرمایه گذاران بین نهادهای مختلف اظهار داشت: به عنوان مثال میراث فرهنگی متولی پروژه های گردشگری است اما راهداری معتقد است باید از این نهاد مجوز و استعلام گرفته شود.
وی در گفت و گو با خبرنگار بازار ادامه داد: این موضوع باعث تعلل و بی انگیزگی سرمایه گذاران شده است و نهادهای متولی باید همکاری بیشتری با بخش خصوصی داشته باشند.
اداره راه هم حرف و قانون خودش را دارد و معتقدند هر سرمایه گذاری که مجوز و استعلام از میراث فرهنگی گرفته باید به اداره راه مراجعه کند و ما هم حمایت می کنیم. سازمانهای مختلف مازندران در شعارها و شعارهای خود از حمایت صحبت میکنند، اما در عمل ابزارهای خود را کوک میکنند و کمتر تمایلی به حمایت از فعالان بخش خصوصی، انجام دستورالعملهای درون سازمانی و انجام آن نشان میدهند. یک جور خط قرمز برای خودشان می شناسند.
تعرفه های چندگانه برای برق صنعتی
عدم تعادل انرژی و فشار بر بخش صنعتی و تجاری برای محدود کردن مصرف انرژی و قطع آن از یک سو و افزایش 10 برابری تعرفه ها به گفته تولیدکنندگان و صاحبان صنایع اقدامی ضد تولید است.
مجتبی رضوی رئیس خانه صمت مازندران به افزایش چند برابری تعرفه برق صنعتی مصوب دولت اشاره کرد و افزود: این موضوع تولیدکنندگان را با چالش بزرگی مواجه می کند.
وی در گفت و گو با خبرنگار بازار، افزایش چند برابری تعرفه انرژی را ضد تولید و غیرکارشناسی دانست و خواستار اصلاح این روند شد و گفت: تعرفه های بالای برق باعث افزایش هزینه ها شده و صنعت گران را نگران کرده است و باید در این زمینه تجدید نظر شود.
استاندار مازندران نیز در شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولتی به افزایش چند برابری دریافتی برق صنایع واکنش نشان داد و خواستار بازنگری در تعرفه ها از سوی وزارت نیرو شد و گفت: در شرایطی هستیم که داریم. از بخش خصوصی حمایت کنیم تا آنها انگیزه داشته باشند. و انرژی برای کار و تولید داشته باشیم، مصوبات خوبی در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان داشتیم که برخی از آنها مصوبات ملی شد و استان های دیگر از مازندران تشکر کردند.
استاندار مازندران با ابراز امیدواری به اینکه سال آینده سال درخشش و تحول در فضای بحث دولت و بخش خصوصی باشد، گفت: در این مسیر رفته ایم تا بیشترین کار عملیاتی و اقتصادی استان باشد. در دست سرمایه گذاران بخش خصوصی
بیش از سه هزار واحد تولیدی و صنعتی در استان مازندران فعالیت میکنند و موانع متعددی که سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی در مازندران با آن مواجه هستند، آنها را از ادامه کار منصرف کرده و خواستار حمایت همهجانبه متولیان امر تولید شدند.
گفتگو در مورد این post