به گزارش بازار، نشست اتاق فکر فعالان صنعت و معدن استان یزد با حضور فعالان اقتصادی و صاحبان مشاغل استان و جمعی از مدیران و معاونان دستگاه های دولتی استان یزد و نمایندگان مردم یزد استان در شورای اسلامی به میزبانی مهندس کلانتری رئیس خانه صمت استان. با موضوع «جهش تولید با مشارکت مردم» برگزار شد.
دکتر فاطمی استاندار یزد بر اجرای شعار امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تاکید کرد و بر دل واحدهای تولیدی مختلف به ویژه بخش خصوصی نشست. نماینده مردم یزد در این دیدار گفت: باید مردم را در توسعه تولیدات و سرمایه گذاری ها شریک کنیم و با محوریت مردم اقتصاد استان را پیش ببریم.
مهندس کلانتری رئیس خانه صمت یزد موضوعاتی همچون تعامل با بخش خصوصی با محوریت خانه صمت استان، ارائه برنامه های بلندمدت برای مشارکت مردمی، مقابله با فساد در همه سطوح، حاکمیت قانون و ایجاد چابکی، مهارت ها و توسعه زیرساخت ها مطرح شد.
مهندس دستمالچیان رئیس اتاق بازرگانی یزد نیز درخواست موکول شدن تعطیلی پنجشنبه ها به شنبه ها را داد و افزود: به دلیل مصادف شدن تعطیلات ایران با تعطیلات جهانی و مبادلات فرامرزی با مشکل و تاخیر مواجه نیست، باید پرداخت شود. توجه به این درخواست بخش خصوصی. او همچنین خواستار کاهش تنگناهای ایجاد شده توسط دولت برای تولیدکنندگان شد.
در این جلسه دکتر زمانی فرد مدیرعامل مجتمع صنایع لاستیک یزد ابتدا دستیابی به خودکفایی و استقلال صنعتی کشور را چشم انداز و نتیجه اقدام عملی برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردمی در سال 1403 برشمرد. ، و سپس به دغدغه های صنایع کشور از جمله صنعت تایر اشاره کرد. انجام دادند وی در ادامه اظهار داشت: الزام شرکت های تولیدی به ثبت طرح تولید سال 1403 در سامانه تجارت به منظور تخصیص منابع ارزی و کنترل تولید توسط وزارت امنیت، مصداق عینی دخالت دولت در امور تخصصی ساخت و ساز است. شرکت ها و مغایر با اصول قانون اساسی و برنامه توسعه کشور است. دستور مقام معظم رهبری هم هست.
همچنین با توجه به تولید 350 هزار تن لاستیک در سال 1402 توسط تایرسازان داخلی، اظهار داشتند: تخصیص یک میلیون و 400 میلیون دلار برای واردات بیش از 500 هزار تن لاستیک در سهمیه بندی ارزی وزارت دفاع برای سال 1403 خواهد بود. منجر به واردات 450 هزار تنی لاستیک مازاد بر نیاز کشور شده است. این امر باعث ورشکستگی و تعطیلی کامل کارخانه های تولید تایر کشور می شود.
علاوه بر موارد فوق، تعیین سهمیه ارزی صنایع تولیدی بر اساس میزان ارز جذب شده در سال 1402 در شرایطی که اولاً طی چند ماه سال گذشته سهمیه ارزی به صنایع تخصیص نیافت و منجر به رکود تولید در سال 1402، ثانیاً انتقال سهمیه ارزی کالاهای ترخیص نشده از سال های 1402 تا 1403 که منجر به کاهش سهمیه مالی 1403 می شود و ثالثاً افزایش نرخ جهانی مواد اولیه. نیاز به سهمیه ارزی بالاتر و چهارم لزوم افزایش تولید برای تحقق شعار سال و همچنین برنامه های شرکت که نیازمند تامین ارز است. بیشتر از سال قبل است، همه آنها تحت تأثیر قرار گرفته و حفظ روند فعلی تولید آن را به مشکل جدی برای شرکت های صنعتی تبدیل می کند.
دکتر زمانی فرد در ادامه به تخصیص سهمیه فصلی ارز برای صنایع از جمله صنعت تایر اشاره کرد که بدون توجه به نیاز بازار و فصل مصرف لاستیک در کشور انجام شد و به همراه سایر مدیران صنعتی استان اظهار داشتند. که شایسته و لازم است استاندار محترم یزد، نمایندگان مردم محترم استان یزد در شورای اسلامی و استانداران محترم استان نسبت به رفع این موانع اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه متأسفانه این امر منجر به تعطیلی کارخانه ها در آینده نزدیک نخواهد شد، گفت: وزارت امنیت باید در کنار تولیدکنندگان باشد و با همراهی با کارخانه های تولید داخل به آنها کمک کرد تا شعار جهش تولید با مشارکت محقق شود. از مردم وی همچنین به سازمان ایمنی استان یزد پیشنهاد کرد کارگروهی متشکل از مسئولان ارشد استان و صاحبان و نخبگان این صنعت تشکیل دهد تا با مشارکت در تلاش و استماع نظرات همه دست اندرکاران دست اندرکاران می توان به نقشه راه دقیق توسعه تولید و صنعت استان دست یافت. .
دکتر زمانی فرد سایر دغدغه های صنعت فعلی را در خصوص تعیین سهمیه ارزی سال 1403 با توجه به میزان ارز دریافتی در سال 1402 عنوان کرد و گفت: روند ثبت سفارش و تخصیص ارز از پایان اسفند ماه 1402 آغاز می شود. تاکنون برای تعیین سهمیه سه ماهه توسط وزارت حراست و بانک مرکزی متوقف شده است و با توجه به اینکه در سال 1402 بخشی از خرید مواد اولیه در سال گذشته و سال های گذشته که منجر به کاهش آمار و ارز شده است. واحدها، تاخیر در تخصیص ارز در بانک مرکزی، افزایش قیمت مواد اولیه نسبت به سال گذشته، قطعی آب، برق و گاز که باعث کاهش تولید می شود، عدم ثبت سفارش در 4 اول. ماه های سال و غیره
وی در ادامه نسبت به شعار 1403 ابراز امیدواری کرد و افزود: افزایش 30 درصدی بهره وری کارخانه را در برنامه تولید امسال خود داریم. مهندس فنی گروه مدیریت شرکت های الکتروکویر یزد نیز در این جلسه تحقق شعار سال را مشروط به عدم دخالت دولت در فرآیند تولید دانست و دیدگاه های توسعه بخش خصوصی در ایران را مقایسه کرد. و آلمان
دکتر صادقیان رئیس هیئت مدیره گروه ستاره کویر یزد نیز اهمیت و گسترش مراکز فنی حرفه ای در استان را مازاد بر دانش آموزان بدون مهارت و کمبود نیروی کار ماهر دلیل برشمرد. ابراز امیدواری کرد که ارزش پول ملی حفظ شود تا راه برای تولیدکنندگان فراهم شود. روشن تر باشید در پایان این جلسه دکتر صادقیان مدیرعامل سازمان صمت از برنامه ریزی برای تشکیل کارگروه های اقتصادی با حضور نمایندگان استانداری، نمایندگان مردم در مجلس، سازمان صمت، سایر دستگاه های استانی و نخبگان صنعت خبر داد. دکتر فاطمی استاندار یزد پس از استماع دغدغه های صنعتگران قول مساعد برای طرح این موارد در جلسه هیات دولت و پیگیری را داد.
واحد روابط عمومی مجتمع صنعت لاستیک یزد
گفتگو در مورد این post