بازار؛ گروه استان ها – آرشام هنرکار: در اواسط اسفند 1402 سیل بی سابقه ای در شهرهای منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان رخ داد و خسارت های زیادی به زیرساخت های منطقه به ویژه در زمینه راه و کشاورزی وارد کرد. مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان در گفتگو با بازار اعلام کرد. بر اساس برآورد اولیه 22 هزار میلیارد ریال خسارت بر اثر سیل به زیرساخت های استان وارد شده است که بیشتر آن مربوط به راه، کشاورزی و منازل مسکونی است. تیم های ارزیاب ستاد بحران در مناطق سیل زده حضور دارند و در حال بررسی برآورد دقیق این خسارات هستند.
اکنون پس از گذشت حدود یک ماه در 28 اردیبهشت ماه به مدت سه روز بارش بی سابقه باران شهرهای مختلف استان را از شمال تا جنوب فرا گرفت و سیل ناشی از آن خسارات زیادی به زیرساخت های منطقه وارد کرد و بارش ها در بلوچستان متمرکز شد. منطقه مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان از شکسته شدن رکورد 10 ایستگاه باران سنجی خبر داد.
محسن حیدری گفت: از ایستگاه های چابهار 146.4، زرآباد 270، کهیر 121، کنارک 247، کوسه 247، پلان 144، تیس 141، مومان 143، بان سط 175 و بریس 117 میلی متر بارندگی جدید گزارش شده است. گزارش این میزان بارندگی از این 10 ایستگاه از زمان تاسیس تاکنون بی سابقه بوده است. از 155 ایستگاه هواشناسی و باران سنج گزارش بارش از زاهدان 29.5، راسک 47، نیکشهر 92.1، ایرانشهر 79.5، بمپور 91.5، دلگان 67، خاش 30.1، سراوان 45، نواحی 45، میرآوه 66، مهرستان . 8.7 و زهک 13.3 میلی متر بارندگی گزارش شد.
سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز اعلام کرد: میزان بارندگی روزانه در برخی مناطق حتی از رکوردهای به جا مانده از طوفان گونو در سال 1385 نیز فراتر رفته است. بیش از رکورد روزانه قبلی (که حاصل فعالیت طوفان گرمسیری گونو در سال 2006 بود). در زرآباد 270 میلی متر باران در 24 ساعت بارید که 200 میلی متر بیشتر از رکورد قبلی این شهرستان در سال 1376 است که این میزان بارندگی در یک شبانه روز از زمان استقرار اولین ایستگاه هواشناسی در سواحل جنوبی بی سابقه است. سیستان و بلوچستان، حدود نیم قرن پیش. در ایستگاه هواشناسی دریایی چابهار برای اولین بار در نیم قرن اخیر 146 میلی متر باران در مدت 24 ساعت بارید.
18000 میلیارد خسارت سیل به زیرساخت های بلوچستان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: برآورد اولیه خسارت سیل در این استان 18 هزار میلیارد ریال بوده و با توجه به میزان بارندگی همچنان رو به افزایش است.
مجید محبی افزود: بیشترین خسارت سیل در سیستان و بلوچستان به ترتیب مربوط به راه های ارتباطی، بخش کشاورزی، شبکه برق رسانی و آب است. همچنین تیم های ارزیاب ستاد بحران سیستان و بلوچستان در مناطق سیل زده حضور دارند و در حال بررسی برآورد دقیق این خسارات هستند.
سرگزی گفت: بر اثر بارندگی های شدید اخیر علاوه بر تخریب راه های ارتباطی، آب سد کهیر در جنوب این استان با ظرفیت 343 میلیون مترمکعب سرریز شده است.
خسارت 950 میلیاردی سیل به شبکه توزیع برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان گفت: در پی وقوع سیلاب شدید در این استان به ویژه مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، 950 میلیارد ریال خسارت به شبکه توزیع برق این منطقه وارد شد.
رئیسی: 466 پایه شبکه فشار متوسط و ضعیف و 22 ترانسفورماتور از جمله میزان خسارات سیلاب به شبکه توزیع برق است.
محمد رئیسی اظهار داشت: 466 اصله شبکه فشار متوسط و ضعیف و 22 ترانسفورماتور از جمله میزان خسارت وارده به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط جوی است.
وی با بیان اینکه نبود راه دسترسی یکی از چالش های پرسنل عملیاتی این شرکت برای بازگرداندن پایداری شبکه های برق است، گفت: در پی وقوع این شرایط جوی ۲۸۲ تیم عملیاتی به همراه تمامی تیم های پیمانکاری این شرکت در تعمیر و بازسازی شبکه های آسیب دیده نقش دارد. برق اقدام کرد.
خسارت 2470 میلیاردی سیل به زیرساخت های بخش کشاورزی قصرقند
مدیر جهاد کشاورزی قصرقند گفت: بر اساس برآورد اولیه بارندگی و سیل اخیر بیش از 2 هزار و 470 میلیارد ریال به تاسیسات و زیرساخت های بخش کشاورزی، باغات و مزارع، قنوات و سدهای این شهرستان خسارت وارد کرد.
عبدالناصر رئیسی اظهار داشت: سیل بیش از دو هزار هکتار از اراضی آبی و دیم زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی، 96 رشته قنات، 650 هزار مترمکعب کانال آبیاری، 110 حلقه چاه آب کشاورزی، 23 کیلومتر لوله انتقال آب کشاورزی، سیلاب را تحت تاثیر قرار داد. 20 کیلومتر کانال آبیاری، 320 کلنی زنبور عسل و 30 واحد دامداری روستایی آسیب جدی دیدند.
خسارت پنج هزار میلیارد ریالی به بخش کشاورزی کنارک
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کنارک گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگی شدید دو روز گذشته بیش از پنج هزار میلیارد ریال به تاسیسات و زیرساخت های بخش کشاورزی، مرغداری ها، باغات و مزارع، سدها و سدها خسارت وارد کرده است. بند ها.
عیسی قاضی افزود: سیل به سه هزار هکتار از اراضی دیم زیر کشت سورگوم و ماش، پنج مرغداری با 80 هزار قطعه مرغ و مرغ، بیش از 600 بند و 10 بند آب خسارت جدی وارد کرد. با توجه به سرریز شدن سد خیر و آبگرفتگی، مسدود شدن راه های روستایی و آبگرفتگی باغات میوه های گرمسیری و واحدهای دامداری سبک و سنگین، احتمال افزایش میزان خسارت وجود دارد.
جاری شدن سیل و خسارت میلیاردی به زیرساخت های منطقه بلوچستان در جنوب استان سیستان و بلوچستان اتفاقی است که اگر نگوییم هر سال هر دو تا سه سال یک بار شاهد آن هستیم. موضوعی که نیازمند برنامه ریزی و تخصیص اعتبارات ویژه مسئولان کشوری برای مهار سیل و کاهش خسارات و مصائب این منطقه است.
گفتگو در مورد این post