بازار؛ گروه استان ها: در استان ایلام با وجود مشکلاتی مانند کم آبی، فرسایش خاک، ضعف زیرساخت های اقتصادی و… برای توسعه استان باید به سمت گزینه هایی رفت که فرصت های بیشتری برای توسعه استان فراهم می کند.
یکی از مهمترین گزینه های توسعه استان ایلام، توسعه صنعت گردشگری است زیرا این استان دارای ظرفیت های متنوعی در انواع گردشگری (طبیعی، تاریخی، مذهبی، تجاری و …) و تنوع زیست محیطی و مستعد بودن است. استفاده از منابع طبیعی فرهنگ و تاریخ غنی و ویژگیهای بارز ایلامیها در مهماننوازی، پراکندگی جاذبههای گردشگری، امنیت، وجود اماکن مذهبی از مذاهب مختلف، مقابر و زیارتگاهها و داشتن نیروی کار جوان و مستعد است.
همچنین وجود 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و قدرت مرز مهران در جذب گردشگر از دیگر ظرفیت های گردشگری این استان است که اهمیت توسعه صنعت گردشگری در این منطقه را دو چندان کرده است.
متاسفانه در حال حاضر در استان ایلام صنعت گردشگری از مشکلات بی شماری از جمله ضعف زیرساخت های گردشگری رنج می برد که باعث شده فاصله قابل توجهی بین نقطه ایده آل و وضعیت فعلی وجود داشته باشد.
ضعف زیرساخت های گردشگری در ایلام
متین فاضلی کارشناس گردشگری در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: استان ایلام از نظر ظرفیت های گردشگری یکی از استان های مطرح کشور است و می توان روی این استان به عنوان گزینه کلیدی برای برنامه های توسعه گردشگری در کشور حساب باز کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه توسعه گردشگری اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر توسعه اشتغال، کارآفرینی، درآمد، تنوع تولید و … دارد، بنابراین توسعه صنعت گردشگری در استان ایلام می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی باشد. و توسعه استان.
فضلی تصریح کرد: در حال حاضر کمبود زیرساخت های گردشگری در کل کشور به ویژه در مناطق مرزی وجود دارد و استان ایلام نیز از این امر مستثنی نیست.
کارشناس گردشگری: مدیریت منابع و توسعه گردشگری باید به گونه ای انجام شود که علاوه بر رفع نیازهای اقتصادی، اجتماعی و زیبایی شناختی یکپارچگی فرهنگی، فرآیندهای زیست محیطی لازم مختل نشود و به محیط زیست آسیبی وارد نشود.
این کارشناس ادامه داد: زیرساخت های گردشگری را می توان به خدمات اقامتی، حمل و نقل، امنیت، وضعیت بهداشت محیط و … اشاره کرد و به طور کلی جاذبه گردشگری باید خدمات رفاهی لازم را داشته باشد تا بتواند انتظارات گردشگران را برآورده کند، پیشینه آن را برآورده کند. و بستری برای تکرار سفر و معرفی آن به دیگران.
وی با بیان اینکه توسعه گردشگری باید پایدار باشد افزود: گردشگری پدیده ای پایدار است که ضمن حفظ و افزایش فرصت ها برای آینده، نیازهای مناطق میزبان و گردشگران حاضر در آن منطقه را تامین می کند. در واقع مدیریت منابع و توسعه گردشگری باید به گونه ای انجام شود که علاوه بر تامین نیازهای اقتصادی، اجتماعی و زیبایی شناختی یکپارچگی فرهنگی، فرآیندهای زیست محیطی لازم مختل نشود و به محیط زیست آسیبی وارد نشود.
نقش صنعت گردشگری در توسعه استان
شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بازار، با بیان اینکه ایلام دارای جاذبه های تاریخی، طبیعی و مذهبی فراوانی برای جذب گردشگر است، گفت: استان ایلام قابلیت های بسیاری برای توسعه صنعت دارد. از نظر منابع انسانی و محیطی گردشگری است و بی شک این صنعت تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی، توسعه استان و همچنین ایجاد اشتغال دارد.
وی افزود: گردشگری و صنعت گردشگری در رونق اقتصاد بدون نفت نقش انکارناپذیری دارد و باید این حوزه با توجه به ظرفیت های موجود در استان ایلام توسعه و گسترش یابد.
شریفی ادامه داد: به منظور توسعه گردشگری و جذب گردشگر در استان 12 کمیته در قالب ستاد سفرهای نوروزی متشکل از 27 دستگاه اجرایی برای ارائه خدمات به مسافران و گردشگران نوروزی تشکیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام: توسعه گردشگری در استان همچنان نیازمند جذب سرمایه گذار است و در این راستا اقدامات و رایزنی هایی انجام شده تا امکان حضور سرمایه گذاران در استان فراهم شود.
این مسئول تصریح کرد: همچنین 100 واحد اقامتی بوم گردی در استان ساخته شده که کیفیت و امکانات آنها با توجه به نیاز گردشگران در حال افزایش است.
شریفی در ادامه بیان کرد: توسعه گردشگری در استان همچنان نیازمند جذب سرمایه گذار است و در این راستا اقدامات و رایزنی هایی انجام شده تا امکان حضور سرمایه گذاران در استان فراهم شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام در پایان گفت: توسعه و رونق صنعت گردشگری فرابخشی است و نیازمند همکاری و حمایت همه دستگاه ها و با هم افزایی همه دستگاه های مرتبط و خدماتی است. با ارائه نهادها، این صنعت درآمدزا در استان ایلام رونق بیشتری خواهد گرفت و گردشگران زیادی از آن بازدید خواهند کرد. منطقه سفر
صنعت گردشگری از این جهت اهمیت زیادی دارد که به مردم امکان می دهد با سایر فرهنگ ها، نژادها، اقوام، قلمروها، گویش ها و … آشنا شوند و همچنین از نظر اقتصادی به عنوان منبع درآمد و ارز تلقی می شود. قرار داده شود
گفتگو در مورد این post