بازار؛ گروه راه و مسکن: سید کمال هادیان فر در نشست خبری امروز در ساختمان دادمان با بیان اینکه میزان سفر در طرح نوروزی امسال نسبت به سال گذشته یک درصد کمتر بوده است، گفت: طرح نوروزی عملیات بزرگی است که در این ایام انجام می شود و با توجه به رشد جمعیت، تعداد سفرها افزایش یافته است. و می توان گفت هر چه مردم بهتر باشند سفر بیشتری می کنند بنابراین طبیعی است که خدمات ارائه شده توسط دستگاه های مسئول با تمهیدات لازم آماده شود و امسال با بیش از 210 هزار نفر در مناطق سفرهای نوروزی به مسافران در مناطق جادهای، خدمات هوایی، ریلی و دریایی برای سفری مناسب و آسایش مردم ارائه شد.
هادیان فر ادامه داد: ستاد سفرهای نوروزی در وزارت راه از دو ماه قبل از فروردین ماه آغاز به کار کرد و پیش بینی می شد بیش از 16 میلیون و 500 هزار نفر از ناوگان عمومی استفاده کنند و پیش بینی می شد در ناوگان عمومی اختلاف نظر وجود داشته باشد. اما مقدمات با دستور وزیر راه و شهرسازی از جمله بهسازی و افزایش ناوگان، خدمات بر اساس تقاضا انجام شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: پس از رفع چالش های نترازی، بحث افزایش کیفیت خدمات رسانی به مردم نیز در دستور کار قرار گرفت تا خدمات مطلوبی متناسب با ایام نوروز و ماه مبارک ارائه شود. ماه رمضان
وی ادامه داد: آغاز ماه مبارک رمضان قبل از تعطیلات و وجود شرایط ناپایدار جوی باعث شد تا سیاست های مناسبی برای رفع چالش ها اندیشیده شود.
هادیان فر با بیان اینکه طرح نوروزی از 3 اسفند سال گذشته آغاز و تا 26 فروردین ادامه داشت، تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در طرح نوروزی امسال این بود که خوشبختانه حادثه ای نداشتیم.
وی با بیان اینکه اقدامات موثری برای کاهش تصادفات جاده ای انجام شد، ادامه داد: در ایام نوروز روزانه 2000 اتوبوس از پایانه های تهران اعزام می شد. همچنین در حوزه سفرهای جاده ای میزان تردد در جاده های کشور به 530 میلیون رسید که نسبت به مدت مشابه 2 درصد کاهش داشته است.
در سال جاری به طور متوسط روزانه 120 میلیون لیتر بنزین مصرف شد و مصرف روزانه بنزین با 6.1 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به 7 میلیون لیتر بنزین رسید.
هادیان فر افزود: امسال به طور متوسط 120 میلیون لیتر بنزین مصرف شد و مصرف روزانه بنزین نسبت به سال گذشته با 6.1 درصد افزایش به 7 میلیون لیتر رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بیشترین سفرها به استان های مازندران، گیلان، خراسان رضوی و اصفهان بوده است. البته استان های البرز، مرکزی و قم جزو استان های مرکزی بودند.
وی درباره مقاصد ریلی پرترافیک نیز گفت: مشهد با سهم 56 درصدی در سفرهای ریلی نوروزی پرترددترین مقصد بود. همچنین در بخش هوایی نیز بیشترین سفرهای داخلی به مشهد و کیش بوده است.
امیدواریم برای کاهش تصادفات اقدامات جدی صورت گیرد چرا که طبق برنامه هفتم باید سالانه 10 درصد از تصادفات کاسته شود.
وی تاکید کرد: وضعیت تصادفات جاده ای نسبت به سال های گذشته بهتر بوده و امیدواریم اقدامات جدی برای کاهش تصادفات انجام شود چرا که بر اساس برنامه هفتم باید 10 درصد از تصادفات کاهش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: 102 هزار و 476 تصادف در ایام نوروز رخ داد که تعداد مجروحان با 11 درصد افزایش به 21 هزار و 590 نفر رسید و متاسفانه در این ایام 828 نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند. آمار نهایی تا یک ماه آینده اعلام خواهد شد.
هادیان فر با تاکید بر اینکه خوشبختانه در حوزه ریلی حادثه ای نداشتیم، گفت: در حوزه راه نیز تخطی از سرعت مطمئنه، سبقت غیرمجاز و خستگی و خواب آلودگی علت اصلی تصادفات بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: موضوع نگران کننده بحث تصادفات این بود که آمار اولیه نسبت به سال گذشته بهتر است و همه دستگاه ها باید طبق برنامه هفتم توسعه هر ساله کمک کنند تا این موضوع کاهش یابد.
آمار نهایی تا یک ماه آینده استخراج می شود و داده ها حاکی از آن است که بیشترین علت تصادفات سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خواب آلودگی بوده است.
وی ادامه داد: آمار نهایی تا یک ماه آینده استخراج می شود و داده ها حاکی از آن است که بیشترین علت تصادفات سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خواب آلودگی بوده است.
هادیانفر با اشاره به اینکه اقدامات گسترده ای در خصوص سفرهای نوروزی انجام شد، گفت: مردم در نوروز 1403 به خوبی و بدون دغدغه سفر کردند و شاهد حادثه ای در حوزه هوایی، ریلی و اتوبوسی نبودیم که موفقیت چشمگیری است.
گفتگو در مورد این post