سید محمدرضا سید حسینی در گفت و گو با خبرنگار بازار وی بیان کرد: استان سیستان و بلوچستان با یک هزار و 925 رشته قنات رتبه چهارم از نظر تعداد و رتبه ششم کشور را از نظر تامین آب دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: طرح احیا و احیای قنوات با هدف احیا، حفظ و افزایش آبیاری قنوات در دولت سیزدهم در 18 شهرستان کنات خیز با اعتباری بالغ بر 978 میلیارد ریال در قالب 388 طرح اجرا شده است که نسبت به دولت از نظر تعداد پروژه های اجرایی حدود پنج برابر و از نظر میزان اعتبار هشت برابر افزایش داشته است.
احداث 11 سد به مساحت 37 هکتار
وی بیان کرد: با توجه به اینکه رودخانه ها و منابع آبی موجود در طول سال و به خصوص در فصول زراعی جریان یکسانی ندارند، به طور کلی با کمبود آب مواجه هستیم، به منظور بهره برداری صحیح و استفاده بهینه از منابع آبی موجود، باید آن را در Tanks ذخیره و نگهداری کند.
سید حسینی ادامه داد: هدف از اجرای طرح احداث «آبندان» در استان ایجاد حوضچه خاکی بسیار بزرگ است که با حفر و حفاری محوطه و ریختن و کوبیدن و ایجاد دیوار خاکی در اطراف آن ایجاد می شود. حوزه.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: به نوعی می توان این سازه را در هر منطقه به صورت انفرادی و بسته به هدف، نوع و ابعاد نام برد و نام سد آبی برای آب انتخاب شده است. ساختار ذخیره سازی مورد نظر در دولت سیزدهم 11 سد آبی به مساحت 37 هکتار در جنوب استان با اعتباری بالغ بر 440 میلیارد ریال احداث شده است.
تجهیز پنج هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری
وی بیان کرد: با هدف افزایش بهره وری آب و بهره وری از منابع آب و خاک و صرف بیش از 726 میلیارد ریال، پنج هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی استان سیستان و بلوچستان به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده است و این امر دلیل صرفه جویی بیش از 22 میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی نیز بوده است.
سید حسینی گفت: در حال حاضر بیش از 50 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان مجهز به سیستم های نوین آبیاری است که در طول سال 268 میلیون مترمکعب در مصرف آب در بخش کشاورزی صرفه جویی می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: در راستای ارتقای شاخص های کمی و کیفی در بخش مکانیزاسیون، طی دو سال گذشته 894 دستگاه تراکتور، کمباین و سایر ماشین آلات کشاورزی خودران و 2950 نوع. از ابزارهای دنباله دار سرمایه گذاری شده است. دو هزار و 700 میلیارد ریال در بخش کشاورزی استان سیستان و بلوچستان جذب شده و زمینه را برای ارتقای ضریب مکانیزاسیون از 2.17 به 2.32 درصد فراهم کرده است.
گفتگو در مورد این post