به گزارش بازار، حسین شهرابی مدیرعامل شرکت فضایی دانش بانیان در خصوص زمان پرتاب دو ماهواره سنجش و مخابراتی به نام های هدهد و کوثر گفت: ماهواره سنجش به نام کوثر و ماهواره مخابراتی باند باند هدهد همچنان ادامه دارد. برنامه امسال و منتظریم ما از پرتابگر می خواهیم تاریخ دقیق پرتاب را مشخص کند، اما با توجه به تعاملاتی که داریم، این امکان وجود دارد که این ماهواره ها که قرار بود در سه ماهه اول سال 1403 پرتاب شوند، پرتاب شوند. توسط پرتابگر روسی چند ماه بعد.
وی افزود: هنوز تاریخ دقیق پرتاب اعلام نشده است و احتمال می رود آبان ماه سال جاری این دو ماهواره به فضا پرتاب شوند.
شهرابی در ادامه به دلیل تاخیر در پرتاب این دو ماهواره اشاره کرد و گفت: هر موشک حامل ماهواره بسته به ظرفیت خود می تواند چندین ماهواره را حمل کند. ماهواره های اصلی که ماموریت اصلی حامل ماهواره را تشکیل می دهند، محموله اصلی و بقیه ماهواره ها به عنوان محموله های ثانویه در نظر گرفته می شوند. برنامه پرتاب ماهواره بر اساس برنامه زمان بندی و آمادگی محموله اصلی تنظیم می شود و طبیعتا محموله های فرعی مشمول برنامه زمان بندی محموله اصلی هستند.
وی افزود: این پرتاب که شامل ماهواره های کوثر و هدهد به عنوان محموله ثانویه است، منوط به آماده سازی و زمان بندی محموله یعنی ماهواره های اصلی حامل است و از آنجایی که آماده سازی آن ماهواره ها با تاخیر مواجه شده است، پرتاب به به تعویق افتاد تا زمانی که آماده شوند.
مدیرعامل شرکت دانش بانیان ادامه داد: با توجه به اینکه پرتابگرهای داخلی در حال توسعه هستند و به دلیل اینکه به دنبال بازار بین المللی هستیم و پرتاب بین المللی برای نفوذ ما در بازار بین المللی در اولویت است، ماهواره های ایرانی کوثر و هدهد در حوزه سنجش و اینترنت هستند. از چیزها (IoT). IOT) توسط پرتابگر روسی انجام می شود که در حال حاضر یکی از برجسته ترین همکاری های ما با این کشور است.
شهرابی به پرتاب ماهواره جدید IOD2 اشاره کرد و افزود: انشالله بلافاصله پس از پرتاب دو ماهواره جداگانه هدهد و کوثر موضوع ماهواره IOD2 که قرار است ترکیب و پرتاب شود را پیگیری خواهیم کرد و این ماهواره تکمیل خواهد شد. پرتاب کننده دو پرتاب اول است و احتمالاً برنامه ما این است که دو ماهواره را در قالب یک ماهواره ترکیب کنیم که همزمان هم یک ماموریت مخابراتی و هم ماموریت اندازه گیری را انجام دهد و می توان گفت تصمیم داریم گام های نزدیک تری برداریم. نسبت به سیستم
وی در پایان گفت: سامانه مورد نظر سامانه ای به نام «دونما» است که از ضرب ماهواره کوثر و هدهد ایجاد می شود. این سامانه به طور همزمان خدمات سنجش از دور مشابه کوثر و خدمات مخابراتی مشابه هود را ارائه خواهد کرد.
گفتگو در مورد این post