بازار؛ گروه بورس: دلار نسبت به قبل تغییری نکرده و رئیس کل بانک مرکزی قول کاهش نرخ آزاد را داده است. بنابراین برخلاف تصور تحلیلگران شاهد اتفاقی خاص باشید قیمت نیم دلار تا الان نبودیم و فاصله قیمتی این دلار با دلار آزاد به بیش از 60 درصد رسیده است. در حال حاضر این فاصله قیمتی به مذاق واردکنندگان و به ضرر صادرکنندگان است. اما معاملات دلار آزاد تاکنون نشان داده است که تصمیمی برای عقب نشینی ندارد و بلاتکلیفی در مورد وضعیت آینده دلار به موضوع بلاتکلیفی سهامداران دامن می زند. زیرا از یک طرف هزینه شرکت ها با دلار آزاد افزایش یافته است. از سوی دیگر شرکت های صادراتی باید دلارهای خود را با نرخ سامانه نیما تحویل دهند. این جو منجر به تاثیر منفی بر معاملات بورس شده است.
اگرچه در روزهای اخیر قیمت ارز از سوی بانک مرکزی بر اساس نرخ ETS، روزنه های امیدی را در دل تحلیلگران بازار نسبت به پایان سرکوب نرخ ارز نیما ایجاد کرده بود. اما به نظر می رسد برای مشاهده تاثیر تغییرات نرخ ارز باید منتظر آرامش بازار باشیم.
در حال حاضر پیش بینی می شود پس از اصلاح اندک قیمت در صندوق های طلا به دلیل نوسانات انس، تقاضا برای این صندوق ها مجددا افزایش یافته و شاهد رشد قیمت آنها باشیم. سهام شرکت ها را دارند
از نظر جو روانی ناشی از سرکوب قیمت ارز نیمایی شاهد باقی ماندن صندوق های طلا هستیم چرا که بانک مرکزی برای کاهش حباب فیزیکی سکه قول راه اندازی 8 حراج سکه را داده است. تا حدی اما با توجه به هیجان مثبت نرخ ارز بین المللی، توجیه سرمایه گذاری برای خرید طلا با این قیمت ها برای بانک مرکزی دشوار است.
البته لازم به ذکر است که پس از چند روز که مورد توجه صندوق های طلا قرار گرفت، شاهد معاملات منفی در این صندوق ها بودیم و تمامی این صندوق ها در محدوده منفی معامله شدند. در حال حاضر پیش بینی می شود پس از یک اصلاح جزئی قیمت، مجددا تقاضا برای این وجوه افزایش یافته و شاهد رشد قیمت آنها باشیم. در حال حاضر به نظر نمی رسد نقدینگی موجود در این صندوق ها تمایلی به ورود سهام شرکت ها داشته باشد.
در کل بازار نسبت به هفته گذشته متعادل تر شده و شرایط بهتری پیدا کرده است. پیش بینی می شود در پایان هفته شرایط بازار به مراتب بهتر از اواسط هفته گذشته باشد و گاها در برخی از سهام و گروه ها شاهد رنج های مثبت خریداران بودیم. در معاملات این روزها ترس معامله گران و سهامداران از واکنش ایران به تنش باعث شده تا با وجود ارزش شرکت ها و افزایش نرخ دلار شاهد معاملات هیجان انگیزی نباشیم.
اما وضعیت فعلی بازار سرمایه چه سیگنالی به سهامداران می دهد؟ شاخص کل در معاملات 29 فروردین ماه با افزایش 3966 واحدی به رقم 2 میلیون و 234 هزار و 989 واحد رسید که نشان از برجای گذاشتن چند نماد شاخص ساز از این اثر دارد.
همچنین ارزش معاملات خرد در کانال 5000 میلیاردی قرار دارد که نسبت به ابتدای هفته کاهش یافته است. نتیجه این حجم معاملات، داشتن 364 نماد مثبت و 414 نماد منفی بود که حکایت از برقراری تعادل در بازار دارد.
همچنین گروه بانکی از نظر ارزش معامله جای گروه خودرویی را گرفت و با بالاترین ارزش معاملاتی به صدر جدول صعود کرد و پس از آن گروه خودرو و فلزات اساسی قرار گرفتند. از آنجایی که اعلام نرخ ارز بانک مرکزی به بانک های کشور بر اساس نرخ مبادله ارز و مرکز مبادلات طلا بوده است. این تغییرات در بازار ایجاد شد.
در واقع مهمترین خبر در معاملات بورس، اعلام نرخ ارز از سوی بانک مرکزی بود که نرخ خرید حواله ای تی اس مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران در 7 اسفند ماه سال گذشته را مبنا قرار داده است. نرخ ارز اعلام شده به بانک ها با اعلام این خبر شاهد صف خرید نماد وبملت بودیم که با توجه به دارایی ارزی قابل توجهی که دارد بیشترین سود را از این مکان خواهد برد. به نظر می رسد اگر در چنین روزهایی که بازار زیر سایه تنش است، این نرخ اعلام نمی شد، شاهد تقاضای سنگین و ماندگارتری برای گروه بانکی و به ویژه نمادهای متاثر از این نرخ بودیم.
گفتگو در مورد این post