هادی بهرامی; بازار: USD یا دلار آمریکا که به اختصار به آن دلار (دلار) نیز می گویند، واحد پول ایالات متحده است و یکی از معتبرترین و با ثبات ترین ارزها در بین کشورهاست. شاید بگویید دلار به زودی ضعیف می شود یا جایگاه خود را در معاملات جهانی از دست می دهد، اما بهتر است یک نکته را در نظر بگیرید که در حال حاضر دلار یا دلار آمریکا در معاملات بین المللی و عملکرد بسیاری از شرکت ها و سازمان ها بازار بین المللی نیز بسیار تاثیرگذار است. و حتی نوسانات آن اقتصاد و دولت ها را تکان می دهد. زیرا از سوی قدرت برتر اقتصادی، نظامی و سیاسی حمایت می شود. سرمایه گذاری در دلار یکی از بهترین راه های کسب بازدهی از بازارهای مالی است که تنها در صورت تجزیه و تحلیل مناسب شرایط اقتصادی به دست می آید. با تحلیل فاندامنتال می توانید ارزش ذاتی را پیش بینی کنید و با تحلیل تکنیکال می توانید روند قیمت بازارها را پیش بینی کنید و در ادامه به تحلیل جامع دلار (بنیاد و تکنیکال در عین حال) می پردازیم. .
ارزش ذاتی دلار آزاد
با استفاده از روش ارزش گذاری بر اساس نسبت تورم ایران و آمریکا که دقیق تر از نسبت نقدینگی و قیمت سکه است، ارزش ذاتی دلار را معادل 84 هزار و 500 تومان برآورد کردیم که نشان می دهد با قیمت فعلی، 30٪ کمتر از ارزش واقعی است. هست و در آینده نزدیک شاهد رسیدن قیمت بازار به قیمت واقعی خواهیم بود. با کم کردن نرخ تورم آمریکا (5/3) از نرخ تورم اسمی ایران (7/40) و ضرب آن در قیمت نهایی سال 1402، قیمت واقعی دلار برای سال 1403 را به دست آوردیم که ضریب خطای کمتری دارد. بر اساس این نرخ واقعی دلار می توان برخی بازارهای مرتبط مانند سکه و طلا را نیز پیش بینی کرد. اساساً نسبت ارزش ذاتی به بازار دلار بیشتر از طلا و سکه است که می تواند بازار دلار را در سال 1403 داغتر از قبل کند. عملکرد بالاتر
ارزش ذاتی دلار را 84 هزار و 500 تومان برآورد کردیم که نشان می دهد در قیمت فعلی 30 درصد کمتر از ارزش واقعی است و در آینده نزدیک می توان شاهد رسیدن قیمت بازار به قیمت واقعی بود. با رسیدن قیمت دلار به پشتوانه قابل اعتماد و فاصله بیشتر با ارزش ذاتی آن، می توانید طلا، سکه، صندوق های طلا یا اقلام پایه دلاری را خریداری کنید که بازدهی بالاتری دارند.
تحلیل تکنیکال کوتاه مدت
قیمت دلار آزاد در آبان ماه 1402 با 46 درصد افزایش از محدوده 50 هزار تومان به 72 هزار تومان رسید و پس از ایجاد سقف تاریخی (ATH) در 24 فروردین ماه سال جاری (1403)، حدود 10 درصد کاهش یافت. و در حال حاضر 63 هزار تومان حمایت می کند می تواند در کوتاه مدت نقش یک لانچر قیمت را ایفا کند. بنابراین می توان از آن برای خرید اقلام دلاری، سهام دلار، ارز دیجیتال، صندوق های طلا و حتی دلار و خود تتر استفاده کرد. با عبور از آخرین سقف ثابت فراکتال، قیمت می تواند به اهداف بالاتری برسد و قیمت سایر بازارهای مرتبط را افزایش دهد. در غیر این صورت اگر حمایت 63 و به خصوص 61 هزار تومان از بین برود، ممکن است شاهد افت قیمتی مانند کاهش 25 درصدی اسفند 1401 به سمت حمایت معتبر 55 هزار تومانی باشیم.
مقایسه بازدهی بازار دلار
قیمت دلار آزاد در ماه گذشته ۵ درصد، در ۶ ماه گذشته ۲۸ درصد، در سال گذشته ۴۴ درصد و در پنج سال گذشته ۴۸۸ درصد بازدهی داشته است. طی 5 سال گذشته بازدهی سکه تمام 1240 درصد، ربع سکه 1693 درصد، شاخص کل بورس 1300 درصد، شاخص هم وزن 2700 درصد و طلای 18 عیار 970 درصد افزایش داشته است. که حاکی از عملکرد عالی سهام کوچک بازار سهام و سپس سکه طلا در جایگاهی است که مختص آنهاست. در نتیجه می توان نتیجه گرفت که دلار به دلیل وزن و پایه در بین بازارها در 5 سال گذشته بازدهی کمتری نسبت به سایر بازارها داشته است. اما در سال گذشته وضعیت آن بهتر از بورس و سایر ارزهای فیات بود.
در حال حاضر حمایت 61 هزار تومانی می تواند در کوتاه مدت نقش لانچر قیمت را ایفا کند; بنابراین می توان از آن برای خرید اقلام دلاری، سهام دلار، ارز دیجیتال، صندوق های طلا و حتی دلار و خود تتر استفاده کرد.
تحلیل تکنیکال بلند مدت
قیمت دلار در مرداد 1401 با افزایش 115 درصدی از محدوده 28 هزار تومان به 61 هزار تومان رسید و پس از ایجاد سقف تاریخی با 26 درصد کاهش به 45 هزار تومان رسید. در حال حاضر اگر بخواهیم روند قیمت را در مقیاس بزرگتری تحلیل کنیم، 72 هزار تومان مقاومتی است که قیمت باید آن را بشکند تا به اهداف بالاتر برسد و با حجم مناسب روی آن تثبیت شود. در غیر این صورت 61 هزار تومان می تواند بهترین پشتوانه مطمئن برای قیمت دلار باشد که احتمال ورود سرمایه بیشتر و خریدهای کلان وجود دارد. ما هدف اصلی را 85 هزار تومان در نظر گرفته ایم که اگر قیمت به آن قیمت رسید باید مراقب خریدهایمان باشیم تا دلار را به ما گزاف نفروشند. از نظر فراکتال های تاریخی، حداقل یک سال طول می کشد تا دلار به مناطق 100، 120 و بالاتر برسد. زیرا شرایط اقتصادی، ذهنیت اقتصادی سرمایه گذاران و روند فنی قیمت باید این نرخ بازدهی را داشته باشد. پس در نتیجه تمام تحلیل ها می توان نتیجه گرفت که کف 61 هزار تومان برای خرید و سقف 85 هزار تومان برای صرفه جویی در سود مناسب است و همچنین اصلاح عمیق می تواند قیمت را بالا ببرد. البته محدوده های گفته شده فقط یک عدد دقیق نیست و باید اقدامات لازم را نزدیک به آن انجام داد.
ارزش گذاری بر اساس فنی!
فراکتال (فرکتال) نوعی ساختار هندسی است که با بزرگ کردن هر قسمت از آن به نسبت معینی قابل مشاهده است. یکی از اساتید برجسته آمریکایی که از این سبک کمتر شناخته شده استفاده کرد، بیل ویلیامز بود و معتقد بود که با استفاده از ابزارهای متحرک معاملاتی و مقایسه رفتار قیمت، ضعف و چرخش روند را می توان پیش بینی کرد. با استفاده از این روش، پیش بینی ما نشان می دهد که می توان قیمت دلار را برای اواسط سال 1404، 120 هزار تومان برآورد کرد که با توجه به افزایش طمع، نقدینگی کشور و نرخ تورم، منطقی به نظر می رسد.
72 هزار تومان مقاومتی است که قیمت باید آن را بشکند تا به اهداف بالاتر برسد و با حجم مناسب روی آن تثبیت شود. در غیر این صورت 61 هزار تومان می تواند بهترین پشتوانه مطمئن برای قیمت دلار باشد که احتمال ورود سرمایه بیشتر و خریدهای کلان وجود دارد. پس در نتیجه تمامی تحلیل ها می توان به این نتیجه رسید که کف 61 هزار تومان برای خرید و سقف 85 هزار تومان برای صرفه جویی در سود مناسب است و همچنین اصلاح عمیق می تواند قیمت را به سمت بالا پرتاب کند.
سیگنال نوسانگرها
نوسانگر rsi در محدوده اشباع بیش از حد قوی و زیر مقاومت استاتیک اصلی طولانی مدت قرار دارد که نشان می دهد شاخص طمع فراتر از حد رشد کرده است که عجیب نیست. زیرا شرایط اقتصادی ناشی از تحریم ها، تورم و سیاست های بانک مرکزی باعث رشد بازارهای اساسی شده است. پیش بینی می شود شاخص اشباع قیمت اندکی کاهش یابد و همین محدوده 61 هزار تومانی می تواند حداقل در میان مدت کف خوبی باشد. نوسان ساز macd نیز واگرایی واضحی دارد و نشان دهنده ضعف روند و حجم تقاضا است که می توان آن را شکست کوتاه مدت قیمت مانند RSI و در نهایت شاخص های متحرک EMA و SMA در بلندمدت در نظر گرفت. ترم صلیب طلایی را زده اند که تا اواسط سال 1404 سیگنال قیمتی صعودی داده است و تصور نهایی این است که در بلندمدت اصلاحات جزئی امکان تکمیل خریدها وجود دارد.
بهترین سبد سرمایه گذاری
دلار به عنوان پوشش ریسک و البته بازار پربازده می تواند یکی از بهترین گزینه های سبد سرمایه گذاری برای فعالان اقتصادی و حتی مردم باشد. به خصوص در زمانی که بازارهای موازی مانند مسکن، خودرو یا سود بانکی جذابیت کمتری دارند. دلار به ویژه سکه و طلا و هر بازار کم ریسک وابسته به دلار به دلیل ریسک گریزی و حفظ ارزش پول در برابر نرخ تورم از قدیم الایام مورد استقبال و استقبال مردم قرار گرفته است و توصیه می شود سرمایه گذاری نیمی یا حداقل 35 درصد از سرمایه برای خرید و نگهداری آن باید برای حفظ تعادل بین دارایی های پرریسک مانند سهام و ارز دیجیتال و دارایی های ریسک گریز مانند سپرده ها، انواع طلا و دلار و سایر دارایی های کم ریسک تخصیص یابد. اقلام، به طوری که پرتفوی در بلندمدت علاوه بر حفظ ارزش زمانی، بتواند بازدهی خوبی نیز کسب کند.
دلار به عنوان پوشش ریسک و البته بازار پربازده می تواند یکی از بهترین گزینه های سبد سرمایه گذاری برای فعالان اقتصادی و حتی مردم باشد. توصیه می شود نیمی یا حداقل 35 درصد سرمایه به خرید و نگهداری آن اختصاص یابد تا تعادل بین دارایی های مختلف حفظ شود.
ویژگی های بازار دلار
کنترل دولت بر قیمت دلار یا سایر ارزهای خارجی تنها در بازه های زمانی خاص اتفاق می افتد، اما نمی تواند برای همیشه ادامه یابد. در نهایت اگر دولت به سیاست مبادله ارزی و کاهش قیمت دلار ادامه دهد اما تقاضا برای دلار همچنان رو به افزایش باشد، افزایش قیمت دلار اجتناب ناپذیر خواهد بود. از مزیت های سرمایه گذاری در دلار می توان به حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم، کالاهای شهودی و امکان خرید و فروش حضوری اشاره کرد. تورم، تراز تجاری، انتظارات تورمی و نقدینگی عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت دلار هستند.
حرف پایانی
با توجه به سیاست های بانک مرکزی، تورم و نقدینگی کشور، انتظار می رود دلار نیز مانند سایر اقلام در بلندمدت بازده خوبی داشته باشد که خواه ناخواه باید در آن سرمایه گذاری کنیم. برخی بازارها به دلیل کاهش ارزش پول برای عقب نماندن از نرخ تورم. در نتیجه با استفاده از مدلهای فنی، ارزشگذاری و تجربیات حاصل از سرمایهگذاری، تحلیلی جامع از دلار انجام دادم تا سرمایهگذاران با آگاهی بیشتر تصمیمات مالی خود را اتخاذ کنند و در نهایت حداقل کمترین ضرر را متحمل شوند.
گفتگو در مورد این post