به گزارش بازار، نشست مشترک کمیسیون صنایع غذایی و مدیریت واردات اتاق ایران با هدف بررسی دستورالعمل «نحوه انجام و تصویب سفارشات، تخصیص و تامین ارز واحدهای تولیدی و سهمیه ارزی سال 1403» و مفاد آن مورد نقد قرار گرفت.
در این جلسه ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به دستورالعمل «نحوه انجام و تصویب سفارشات، تخصیص و تامین ارز واحدهای تولیدی و سهمیه ارزی در سال 1403»، از راه اندازی انتقاد کرد. سیستم های مختلف با هدف تسهیل فرآیندها و کاهش سرعت آنها. وی گفت: در کشور تجربه راه اندازی سامانه های مختلفی را داریم که ابتدا با هدف تسهیل ایجاد شد و در عمل روندها را کندتر و پیچیده تر کرد.
این فعال اقتصادی از تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های متعدد و سردرگمی فعالان اقتصادی در روند تولید و تجارت گفت و تاکید کرد: واگذاری وظایف نظارتی بانک مرکزی در حوزه ارزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت. تجارت به نفع اقتصاد کشور نیست. البته این دستور العمل همچنان ادامه دارد و فرصتی برای بیان دیدگاه هایمان باقی است.
در این میان نازنین داراب زاده، مدیرکل دفتر صنایع غذایی و دارویی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: یکی از دلایل ایجاد سامانه ها شفافیت و حذف افراد از فرآیندها است. هدف از این دستورالعمل ها تسهیل فرآیند است. البته اگر در این مسیر چالشی پیش بیاید، با تلاش فعالان اقتصادی آن را شناسایی و برطرف خواهیم کرد.
وی ادامه داد: گفته می شود بخشنامه جنبه نظارتی دارد اما به نظر نمی رسد. این وزارتخانه تلاش کرده حمایت های لازم را با بانک مرکزی داشته باشد تا در نهایت تخصیص ارزی که بر عهده بانک مرکزی است انجام شود.
مدیرکل دفتر صنایع غذایی و دارویی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: این بخشنامه که نسخه جدید آن در اختیار اتاق قرار گرفته است، چندین بار با نظر بخش خصوصی ویرایش شده است. و قرار است به زودی اجرا شود. اما در صورت بروز مشکل در حین اجرا قابل پیگیری و اصلاح است.
در ادامه جلسه فعالان اقتصادی و اعضای دو کمیسیون ابهامات مربوط به این بخشنامه را مطرح کردند.
گفتگو در مورد این post