به گزارش بازار، اولین نشست نمایندگان اتاق ایران در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» برگزار شد. در این نشست که یازدهمین اجلاس دهمین اجلاس اتاق نمایندگان ایران است، نمایندگان بخش خصوصی در خصوص الزامات تحقق شعار سال و تقویت تولید و تجارت بحث و تبادل نظر کردند.
امسال سال نقش بخش خصوصی است
آرمان خالقی یکی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق ایران ضمن آرزوی صلح و آرامش برای ملت ایران گفت: برای تحقق عنوان سال و ایجاد جهش در تولید باید از امکانات موجود استفاده کرد. ظرفیت ها؛ اما سوال اینجاست که در کدام بازار محصولات بیشتری عرضه کنیم، قدرت خرید مردم در داخل کاهش یافته و با توجه به مسائل سیاسی امکان حضور در بازارهای خارجی وجود ندارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد نیز نیازمند ثبات قوانین و خروج دولت از بنگاه ها هستیم. تا زمانی که دولت به این دو اصل اعتقاد نداشته باشد و رفتار خود را تغییر ندهد، فضای تولید و کسب و کار بهبود نمی یابد.
بر اساس بیانات این فعال اقتصادی، رهبری امسال را سال بخش خصوصی معرفی کردند زیرا قرار است شاهد تولید با مشارکت مردم باشیم. بنابراین دولت باید زمینه حرکت بخش خصوصی را فراهم کند. در غیر این صورت امسال موفقیتی در دستیابی به اهداف تعیین شده حاصل نخواهد شد.
ارائه 400 هزار میلیارد تومان فرصت سرمایه گذاری در کرمان IDEX
مهدی طبیب زاده رئیس اتاق کرمان در سخنانی پیش از دستور با اشاره به رویداد کرمان ایدکس که در اردیبهشت ماه برگزار می شود، گفت: بررسی های اتاق کرمان نشان می دهد که بیش از 75 درصد از شاخص های توسعه در کرمان نیست. در شرایط مطلوبی قرار دارد و این اساس کار ما برای ارائه مدلی است که یکی از بخش های آن همایش فرصت های سرمایه گذاری کرمان (کرمان IDEX) است.
وی با بیان اینکه قرار است در این همایش فرصت های سرمایه گذاری مختلف به ارزش 400 هزار میلیارد تومان معرفی شود، ادامه داد: هدف ایجاد زنجیره ارزش بین صنایع بزرگ و کوچک بود. دیدگاه ما مبتنی بر فناوری و نوآوری برای به حداکثر رساندن بهرهوری بود. ما با موسسات سرمایه گذاری و بانک ها و … تماس گرفتیم تا این فرصت ها را در حضورشان ارائه کنند.
انتقاد از دخالت در امور اتاق ایران
حسین سله ورزی، عضو اتاق نمایندگان ایران، بر تقویت همدلی، انسجام و اعتماد بین مردم تاکید کرد و گفت: پس از برگزاری انتخابات مجدد رئیس اتاق ایران در بهمن ماه 1402، پیش بینی کردم که چالش های پیش روی اتاق ایران ناپدید نمی شود. قرار بود در روزهای پایانی سال 1402 سه موضوع در شورای عالی نظارت پیگیری شود که دو مورد آن متوقف شد.
صلاح ورزی تصریح کرد: به نظر می رسد دولت فکر می کند اتاق ایران به دنبال تخریب اقتدار دولت است. لذا سعی در تضعیف نهاد مدنی به نام اتاق دارد. در این راستا و در گام اول این سیگنال از سوی دولت داده شد که اراده خارجی هر لحظه می تواند در امور اتاق ها دخالت کند و سرنوشت انتخابات اتاق ها را تغییر دهد.
وی ادامه داد: همچنین دولت با تفسیری غیرقانونی می خواست نمایندگان تشکل ها را در نمایندگان اتاق ایران محدود کند که در جلسه 5 اسفند با رایزنی هیات رئیسه اتاق ایران اجرایی نشد. اقدام دیگر تشکیل رکن جدیدی در اتاق ایران بود که دبیرخانه شورای عالی نظارت است. در واقع تلاش شد تا دبیرخانه شورای عالی نظارت به عنوان یک رکن جدید با اختیارات فراوان و با استفاده از امکانات اتاق ایران برای تصمیم گیری به جای نمایندگان و هیئت رئیسه اتاق ایران تشکیل شود.
یکی از اعضای هیئت اتاق ایران گفت: آیا اقتصاد ایران مشکل دیگری ندارد و تنها موضوع این است که چگونه در امور اتاق ایران دخالت کنیم تا وزرای اقتصادی بیش از ده ها جلسه رسمی و غیر رسمی را به این موضوع اختصاص دهند. ” آیا فضای بهبود فضای کسب و کار چالش دیگری دارد؟ برنامه دولت برای عدم تعادل انرژی چیست؟ چرا وزیر صنعت، معدن و تجارت برای حل چالش های صنایع و تجارت جلسه مفصلی برگزار نمی کند؟ ارزش افزوده بخش صنعت و معدن منفی شده و پیش بینی ای برای این موضوع وجود ندارد. چرا برای بازار سرمایه فکری نمی شود و فقط دخالت در امور اجرایی اتاق ایران مد نظر است.
صلاح ورزی تصریح کرد: درخواست من به عنوان یکی از اعضای اتاق ایران این است که اعضای انجمن نظارت بر انتخابات احتمال این ظلم مجدد را بر اعضای اتاق ها از بین ببرند و اجازه تداوم دستکاری در اتاق بخش خصوصی را ندهند.
وی ادامه داد: از هیئت منتخب خود حمایت کنیم و پیگیر باشیم و اجازه ندهیم شورای عالی نظارت قبل از تصویب نمایندگان هر گونه دستورالعمل مغایر با قانون را صادر و اجرا کند و اجازه ندهیم که رکن جدیدی در امور شورا دخالت کند. اتاق تشکیل شده است.
گفتگو در مورد این post