بازار؛ گروه آب و انرژی: فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب امروز در نشست خبری از ورود 12 میلیارد مترمکعب آب به سدها در اثر سامانه بارشی اخیر خبر داد و گفت: این میزان ورودی از ابتدای سال جاری تاکنون 25.2 میلیارد بوده است. سال آبی (ابتدای مهر 1402). متر مکعب آب وارد سدهای کشور شده است.
وی ادامه داد: با وجود این همچنان نسبت به سال گذشته 9 درصد کاهش نهاده داریم. همچنین نسبت به 5 سال گذشته 24 درصد کاهش ورودی داریم.
در حال حاضر تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل 12 سانتی متر و نسبت به ابتدای سال آبی 60 سانتی متر افزایش یافته است. وسعت دریاچه ارومیه 1700 کیلومتر مربع و حجم آب این دریاچه 2.2 میلیارد مترمکعب برآورد شده است.
قاسم زاده در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل 12 سانتی متر و نسبت به ابتدای سال آبی 60 سانتی متر افزایش یافته است.
وی افزود: دریاچه ارومیه 1700 کیلومتر مربع است و حجم آب این دریاچه 2.2 میلیارد مترمکعب برآورد شده است.
سخنگوی صنعت آب درباره آخرین وضعیت حق آبه هیرمند اظهار کرد: در سال آبی جاری در دو نوبت در مجموع 40 میلیون مترمکعب آب وارد چاه های سیستان و بلوچستان شدیم، اما موضع گرفته شده توسط جمهوری اسلامی ایران در این زمینه باید به معاهده بین ایران و افغانستان پایبند باشد.
وی در خصوص آمار سال آبی گذشته گفت: در مجموع در فصل پاییز 33 درصد کاهش بارندگی داشتیم و در فصل زمستان که 45 درصد بارندگی کشور در این فصل اتفاق می افتد، یک کاهش بارندگی داشتیم. کاهش 17 درصدی بارندگی و در فصل بهار تا امروز 60 درصد افزایش بارندگی داشتیم. .
حجم مخازن سدهای کشور معادل 31 میلیارد متر مکعب است
قاسم زاده با اشاره به آخرین وضعیت سدهای کشور تصریح کرد: میزان آب ورودی به سدها نسبت به سال گذشته 9 درصد کاهش داشته است و خروجی سدها تقریباً مشابه سال گذشته است و اکنون 63 درصد مخازن پر است که با حداکثر میانگین پنج سال گذشته 4 درصد است. فاصله داریم
سخنگوی صنعت آب ادامه داد: حجم مخازن سدها معادل 31 میلیارد مترمکعب بوده که تقریباً مشابه سال قبل است.
قاسم زاده با بیان اینکه بارندگی های اخیر باعث شد نسبت به سال گذشته 5 درصد افزایش بارندگی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: هرچند با بارندگی های اخیر وضعیت سدها اندکی بهتر شده است؛ اما این بارندگی ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. اما همچنان لازم است همه به مدیریت مصرف آب توجه ویژه ای داشته باشند.
وضعیت نگران کننده در خراسان
سخنگوی صنعت آب کشور وضعیت بارندگی ها در 4 استان بوشهر، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: خراسان جنوبی و خراسان رضوی وضعیت بارندگی بدی دارند و وضعیت سد دوستی خراسان رضوی وضعیت بدی ندارد. امیدوار کننده
قاسم زاده ادامه داد: انتظار می رود شهروندان استان خراسان رضوی مدیریت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
در مجموع 17 استان دارای بارندگی نرمال و 14 استان کاهش بارندگی هستند. میزان پر شدن سد زاینده رود به حدود 35 درصد رسیده که نسبت به سال گذشته حدود 25 درصد کاهش نشان می دهد. سد دوستی با 6 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل 52 درصد پر است. سد چاه نماها با 4 درصد پر شدن نسبت به سال گذشته 43 درصد آب کمتری دارد
وی با بیان اینکه در مجموع 17 استان بارندگی نرمال و 14 استان کاهش بارندگی دارند، ادامه داد: میزان سد زاینده رود به 35 درصد رسیده که نسبت به سال گذشته 25 درصد کاهش نشان می دهد. . سد دوستی با 6 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل 52 درصد پر است. سد چاه نماها با 4 درصد پر شدن نسبت به سال گذشته 43 درصد آب کمتری دارد.
به گفته قاسم زاده حوضه آبریز سد زاینده رود با بیشترین کاهش بارندگی در سال جاری مواجه است. همچنین حوضه های آبریز ارس، دریاچه ارومیه، کرخه و اترک از نظر بارندگی مثبت شده و سایر حوضه ها منفی هستند.
وی همچنین گفت: 700 میلیون مترمکعب ورودی به سدهای سیستان و بلوچستان که عمدتا در بلوچستان جنوبی است و 135 میلیون مترمکعب در هرمزگان وارد شده است.
وضعیت منابع آب تهران بهتر شد
سخنگوی صنعت آب با اشاره به آخرین وضعیت آب سدهای تهران و تامین آب پایتخت در فصل گرما گفت: در حال حاضر سدهای تهران 21 درصد پر است اما حجم آب پنج سد تهران همچنان 11 درصد کاهش نسبت به آب را نشان می دهد. به سال گذشته
وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی برای سدهای تهران در شرایط بدبینانه انجام شد، اما بارندگی های اخیر شرایط را بهبود بخشید تا در نیمه زمستان شرایط بهتری نسبت به آنچه پیش بینی کرده بودیم داشته باشیم، گفت: امیدواریم با مدیریت مصرف توسط مشترکین ما را به گذراندن فصل گرم می برد.
پیش بینی پنج میلیارد متر مکعب برف
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه در فصل جاری شرایط به گونه ای است که پوشش برف کاهش می یابد، تصریح کرد: در حال حاضر یک درصد از سد کشور پوشیده از برف است و بر اساس پیش بینی ها پنج سد خواهیم داشت. میلیارد متر مکعب برف
قاسم زاده با اشاره به اقدامات انجام شده برای سیل اخیر تصریح کرد: پیش بینی های لازم برای مقابله با سیلاب انجام شده بود و اطلاع رسانی در این زمینه صورت گرفت تا مدیریت مخازن به صورت ویژه صورت گیرد. علاوه بر این باید نگران منابع آبی بودیم، اما با وجود سدها و مدیریتی که انجام شد، توانستیم وضعیت را عادی کنیم.
وی بیان کرد: حداکثر بارندگی در یک نقطه حدود 300 میلی متر بوده که دو تا سه برابر میانگین سال آبی آن ایستگاه تخمین زده می شود که روانابی بیشتر از حجم مخازن تولید می کرد. 309 میلیمتر در ایران و 300 میلیمتر در عمان بارید و علیرغم اینکه ایران بیشترین بارندگی را داشت، میزان خسارت کمتر بود.
سخنگوی صنعت آب افزود: 615 روستا در سیستان و بلوچستان قطع شد. از روز گذشته قطعی آب 517 روستا رفع شده و تا زمان باز شدن مسیرهای دسترسی می توانیم به سایر روستاها نیز آبرسانی کنیم.
گفتگو در مورد این post