امید محمدی; بازار: وزیر بازرگانی چین، مدیران اجرایی BYD، CYC موتور و جیلی به همراه هیئت همراه برای بررسی ساخت خودروهای الکتریکی به اروپا خواهند رفت. وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین هدف از این سفر را پاسخگویی به سوال صنعت خودروسازی چین برای تولید و عرضه محصولات برقی با دریافت یارانه ناعادلانه اعلام کرده است. یک منبع دولتی فرانسه از سفر وانگ ونتائو و دیدار با خودروسازان و وزیر بازرگانی این کشور خبر داد.
کمیسیون اقتصادی اروپا تحقیقاتی را برای تعیین تعرفه واردات یا مونتاژ خودروهای چینی برای حمایت از خودروسازان اروپایی آغاز کرده است، این تحقیقات در نوامبر سال جاری به پایان می رسد. وزارت بازرگانی چین تاکنون نسبت به این موضع واکنشی نشان نداده است.
کمیسیون اقتصادی اروپا اعلام کرده است که سهم چین از فروش خودروهای الکتریکی در بازار اتحادیه اروپا در سال 2025 به 15 درصد خواهد رسید، البته این سهم با اعمال تخفیف قیمت برای چینی ها به دست آمده است. چین به ادعای اروپا در مورد صنعت خودروهای الکتریکی خود که با حمایت از یارانه ها شکوفا شده است، اعتراض دارد. تحلیلگران می گویند عواملی مانند تسلط چین بر زنجیره تامین باتری، نوآوری و رقابت شدید در بازار داخلی منجر به توسعه و رشد خودروهای الکتریکی چین شده است.
صنعت خودروسازی فرانسه یکی از مخالفان سرسخت خودروهای چینی در اروپا است، فرانسوی ها برای کاهش وابستگی به چین در زنجیره تامین خودروهای برقی و تولید قطعات سرمایه گذاری می کنند.
بازرسان کمیسیون اقتصادی اروپا اوایل سال جاری شروع به بررسی و بازرسی خودروسازان چینی در بازار اتحادیه اروپا کردند. این بازرسان معتقدند که رهبر خودروهای چینی در بازار اروپا BYD و سپس جیلی و در نهایت سایک موتور است. به گفته یکی از مدیران ارشد صنعت خودرو فرانسه، وزیر بازرگانی چین، وانگ ونتائو، در تاریخ 7 آوریل (19 آوریل) وارد پاریس خواهد شد. صنعت خودروسازی فرانسه یکی از مخالفان سرسخت خودروهای چینی در اروپا است، فرانسوی ها برای کاهش وابستگی به چین در زنجیره تامین خودروهای برقی و تولید قطعات سرمایه گذاری می کنند.
همزمان، دولت ایتالیا در بیانیهای اعلام کرد که وزیر بازرگانی چین، وانگ ونتائو، به همراه مدیران عامل شرکتهای جیلی، سایک و بیایدی در روز 12 آوریل با آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا در یک مجتمع تجاری چین و ایتالیا دیدار کردند. (24 آوریل). آنها در شهر ورونا در این کشور ملاقات خواهند کرد.
با وجود اعلام این خبر از سوی فرانسوی ها، تاکنون مدیران عامل جیلی، بی وای دی و سایک واکنشی نشان نداده اند. چینی ها به کاهش تنش های تجاری بین اتحادیه اروپا و کشورشان همزمان با دیدار شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و همتای فرانسوی خود در ماه مه خوشبین هستند.
با حمایت امانوئل ماکرون، فرانسه از تحقیقات کمیسیون اقتصادی اتحادیه حمایت کرده است، رویکرد رئیس جمهور فرانسه برای دفاع از صنعت خودرو و ایجاد شرایط برابر بین خودروسازان اروپایی و چینی منجر به کاهش فروش و محدودیتهای سایک شده است. ، محصولات جیلی و بی وای دی.
یکی از برنامه های اصلی خودروسازان چینی برای مقابله با محدودیت های اروپا و آمریکا، توسعه بازار با هدف تولید در آفریقا و آمریکای جنوبی است.
طرح چین برای مقابله با محدودیت های اروپا و آمریکا
با وجود اینکه چین در سال جاری توانسته بود در صادرات خودرو از ژاپن پیشی بگیرد، اما اکنون با مشکل سودآوری مواجه است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، چین تا پایان سال 2022 ظرفیت تولید سالانه 43 میلیون خودرو را داشت، اما نرخ بهره برداری از صنعت خودرو همراه با اهداف سودآوری نشان داد که خودروسازان این کشور کمتر از 55 درصد از طرح سودآوری را محقق کرده اند. خودروهای محبوب چینی صادر شده به اروپا عبارتند از: MG (تولید شده توسط Syk Motor Group)، Volvo-Geely و Tesla. یکی از خودروهای برقی محبوب صادر شده از چین تسلا است. تسلا بزرگترین و پربازده ترین کارخانه را در شانگهای دارد، همین موضوع باعث سوددهی این خودروساز آمریکایی شده است.
صادرات خودروهای برقی چینی به اتحادیه اروپا مشمول افزایش 10 درصدی تعرفه گمرکی شده و در آمریکا خودروهای برقی ساخت چین با افزایش 27.5 درصدی تعرفه گمرکی مواجه شده است. همچنین دولت آمریکا بسته های تشویقی برای خرید خودروهای برقی برای محصولات چینی را حذف کرده است. قانونگذاران آمریکایی به دنبال افزایش تعرفه بر واردات خودروهای چینی برای حمایت از خودروسازان خود هستند. از این رو مدیران صنعت خودرو، زنجیره تامین و تحلیلگران چینی تولید و فروش خودرو را در شرایط سخت برنامه ریزی و الگوبرداری کردند، زیرا این نوع موضع گیری غرب در قبال خودروسازان چینی منجر به افت تولید و کاهش تولید خواهد شد. سود آنها
یکی از برنامه های اصلی خودروسازان چینی برای مقابله با محدودیت های اروپا و آمریکا، توسعه بازار با هدف تولید در آفریقا و آمریکای جنوبی است. برنامههای جدید و سرمایهگذاریهای اخیر استلانتیس و رنو برای تولید خودروهای الکتریکی ارزان قیمت طی پنج سال آینده میتواند چالشی برای فروش خودروسازان چینی باشد. شاید چینی ها بتوانند با تولید خودروهای بیشتر در خارج از مرزهای خود بخشی از سود حاصل از صادرات را تامین کنند، اما مشتریان جهانی بیش از خودروهای چینی به برندهای اروپایی و آمریکایی اعتماد دارند. بنابراین، رقابت در بازار جهانی خودرو ممکن است به زودی با جنگ برای حفظ یا کسب سهم بازار جایگزین شود.
گفتگو در مورد این post