به گزارش بازار، گزارش شاخص ضایعات غذایی منتشر شده از سوی برنامه محیط زیست سازمان ملل که چهارشنبه هفته جاری منتشر شد، پیشرفت کشورها در کاهش ضایعات غذایی به نصف تا سال 2030 را نشان می دهد.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که تعداد کشورهایی که این شاخص را گزارش می دهند در مقایسه با اولین گزارش سال 2021 تقریباً دو برابر شده است که تخمین می زند 17 درصد از مواد غذایی تولید شده در جهان در سال 2019 یعنی 1.03 میلیارد تن هدر رفته است. رفته.
نویسندگان این گزارش به دلیل فقدان داده های کافی از بسیاری از کشورها، نسبت به مقایسه مستقیم هشدار دادند.
این گزارش توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و برنامه اقدام پسماند و منابع (RAAP)، یک موسسه خیریه بین المللی تهیه شده است.
پس از تجزیه و تحلیل داده های ملی در مورد خانواده ها، خدمات غذایی و خرده فروشان، محققان دریافتند که هر فرد سالانه حدود 79 کیلوگرم غذا را هدر می دهد، به این معنی که روزانه حداقل یک میلیارد وعده غذایی در سراسر جهان هدر می رود.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که بیشتر زباله ها (60 درصد آن) در منازل، حدود 28 درصد در رستوران ها و حدود 12 درصد در خرده فروشی ها تولید می شود.
در این گزارش آمده است که بسیاری از دولت ها، گروه های منطقه ای و صنعتی از مشارکت های دولتی و خصوصی برای کاهش ضایعات مواد غذایی استفاده می کنند.
این گزارش همچنین بیان میکند که توزیع مجدد غذا، از جمله اهدای غذای مازاد به بانکهای مواد غذایی و موسسات خیریه، برای مقابله با ضایعات مواد غذایی در میان خردهفروشان مهم است.
نویسندگان این گزارش تاکید کردند که تفاوت سرانه ضایعات غذای خانگی بین کشورهای با درآمد بالا و پایین به طرز شگفت آوری اندک است.
ریچارد سوانل، مدیر برنامه اقدام پسماند و منابع، گفت: این نشان میدهد که ضایعات مواد غذایی یک مشکل جهانی غنی نیست، بلکه یک مشکل جهانی است.
وی افزود: “داده ها در این مورد واضح است: این یک مشکل جهانی است و مشکلی است که همه ما فردا می توانیم برای صرفه جویی در هزینه ها، کاهش اثرات زیست محیطی و پایان دادن به گرسنگی با آن مقابله کنیم.”
از نظر مواد غذایی و ضایعات آن، بین 8 تا 10 درصد از گازهای گلخانه ای جهان را تولید می کند که پس از چین و ایالات متحده در رتبه سوم قرار دارد.
برایان ان. رو، محقق ضایعات غذایی در دانشگاه ایالتی اوهایو که در این گزارش نقشی نداشت، گفت که این شاخص برای رسیدگی به ضایعات مواد غذایی مهم است.
وی تصریح کرد: نکته اصلی این است که کاهش میزان ضایعات غذایی راهی است که می تواند نتایج مطلوب بسیاری از جمله: حفظ منابع، کاهش آسیب های زیست محیطی، افزایش امنیت غذایی و در دسترس قرار دادن زمین های بیشتر را به دنبال داشته باشد. برای مصارفی غیر از دفن زباله و تولید مواد غذایی.
گفتگو در مورد این post