به گزارش بازار، سمیه گلپور رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری در خصوص تغییرات مصوبه حداقل دستمزد 1403 که حاکی از تغییر 35 درصدی حق مسکن و یک درصدی در سایر سطوح است، صحبت کرد. وی گفت: ما برای این تعداد چانه زنی نمی کنیم بلکه به خرد جمعی معتقدیم و خواستار برگزاری مجدد شورای عالی کار هستیم.
گلپور رئیس مرکز عالی اصناف ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، شورای عالی کار موظف به تعیین دستمزد کارگران بر اساس ماده 41 قانون کار است که باید تعیین شود. بر اساس نرخ تورم و هزینه سبد معیشتی.
وی مطالبات جامعه کارگری را چیزی بیش از آنچه در قانون تعیین کرده است بیان کرد و افزود: با توجه به اینکه روند تعیین دستمزد در شورای عالی کار مورد رضایت جامعه کارگری قرار نگرفت و معتقدند مزد بوده است. طبق قانون مشخص نشده است، نمایندگان کارگران جلسه را ترک کردند. و صورتجلسه مزد 1403 را امضا نکردند.
گلپور با اشاره به اینکه هزینه سبد معیشت در حال حاضر بیش از 20 میلیون و نرخ تورم بیش از 45 درصد است، گفت: کنترل تورم در حد وعده باقی مانده و مسئولان برای کنترل آن اقدامی انجام نمی دهند. افزایش نرخ ارز و عدم کنترل تورم باعث شده حتی افزایش 35 درصدی دستمزد سال 1403 در فروردین ماه احساس نشود. یعنی با توجه به افزایش تورم و افزایش ارز اثر افزایش دستمزد در فروردین امسال از بین رفته است.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران ادامه داد: ساعاتی پیش خبری مبنی بر امضای مصوبه دستمزد 1403 منتشر شد که ابتدا این خبر را به شدت تکذیب می کنم زیرا فقط در جلسه حضور داشتم. به عنوان عضوی از جامعه کارگری به دعوت وزارت کار. ثانیاً من به هیچ وجه حق امضاء ندارم و لذا اگر هم امضاء کردم قابل اجرا نیست; و ثالثا من اصلا امضا نکردم!
گلپور گفت: وزارت کار از ما به عنوان رئیس شورای عالی دعوت کرد و جلسه رایزنی تشکیل شد. در آن جلسه دولت پیشنهاد افزایش 35 درصدی حق مسکن را مطرح کرد که در صورت تایید اعضای شورای عالی کار به تصویب دولت خواهد رسید. این پیشنهاد برای جامعه کارگری که 70 درصد حقوق خود را صرف اجاره بها می کنند بسیار ناچیز است اما به عنوان عضوی از جامعه کارگری خواستار برگزاری جلسه شورای عالی کار با حضور همه شرکای اجتماعی هستیم تا می تواند با خرد جمعی با شرایط دشوار مقابله کند. معیشت کارگران را سخت کند.
وی بیان کرد: درخواست من به عنوان یکی از اعضای جامعه کارگری این است که مسئولان وزارت کار تشکل های کارگری را بشناسند و از نظرات کارشناسی این تشکل ها برای بهبود معیشت این قشر استفاده کنند. می خواهیم جلسه شورای عالی کار را با حضور همه اعضای شورای عالی کار و همه شرکای اجتماعی برای بازگرداندن مصوبه مزد برگزار کنیم تا شاید بتوانیم گامی در جهت بهبود وضعیت معیشتی کارگران برداریم.
گلپور با بیان اینکه حق رای سه تشکل جامعه کارگری در شورای عالی کار برابر نیست، گفت: بر اساس آیین نامه شورای عالی کار، حضور همه تشکل ها باید در قالب کارگروه باشد که متأسفانه این موضوع وجود دارد. اینطور نیست حق رای 3 نماینده از یک تشکل در این شورا به معنای عدم عدالت است در حالی که جایگاه همه تشکل ها باید حفظ شود.
وی با اشاره به لزوم افزایش دستمزد متناسب با تورم بر اساس قانون کار، افزود: اگر افزایش تورم بیشتر از افزایش دستمزد باشد، قدرت خرید کارگران و کارمندان کاهش می یابد و از آن به مزد تعبیر می شود. سرکوب. شاید دولت بتواند مدعی شود میانگین افزایش حداقل دستمزد تقریباً متناسب با میانگین تورم در این دولت بوده است، اما این ادعا سه مشکل دارد. اول، این تعداد در سطوح بالاتر دستمزد و برای کارمندان به وضوح کمتر بود. ثانیاً مدت در نظر گرفته شده نباید محدود به دوره تصدی این دولت باشد، بلکه کارگران و کارمندان وضعیت خود را در یک دوره حدود ده ساله می سنجند و احساس می کنند نسبت به ده سال پیش فقیرتر شده اند و ثالثاً حتی در این دولت. تورم اقلام اساسی مسکن و خوراک کارگران ساده که حداقل دستمزد دریافت می کنند بیش از 40 درصد بوده است. یعنی با وجود افزایش 40 درصدی دستمزدها، جدول آنها کوچک شده است. انتظار داریم وقتی دولت اعلام کند اقتصاد کشور 5 درصد رشد کرده است، جدول کارگران و کارمندان کوچک نشود.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر وجود واقعیت های تلخ و شیرین در اقتصاد کشور گفت: مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود اشاره کردند که واقعیت های اقتصادی در کشور یکسان نیست. در اقتصاد کشور هم واقعیت های تلخ وجود دارد و هم واقعیت های شیرین. بخش تلخ مربوط به اقتصاد گرانی، بی ثباتی بازار، کاهش ارزش پول ملی، فاصله طبقاتی است. لذا لازم است دست اندرکاران این امر را مهم بدانند.
وی با بیان اینکه «رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود با جامعه کارگری به مناسبت روز کارگر بر صیانت از معیشت کارگران تاکید کردند» اظهار داشت: علاوه بر نظر مقام معظم رهبری در اسناد بالادستی مبنی بر اینکه در ماده پنجم سیاست های کلی بر اساس ابلاغیه تامین اجتماعی، حفظ قدرت خرید برای تمامی اقشار ذکر شده است. در این ماده تاکید شده است که قدرت خرید باید از طریق تناسب دستمزد شاغلان، مستمری بازنشستگان و حتی تنظیم مقررات بیکاران و سیاست دولت در تصویب دستمزد کارگران و کارگران حفظ شود. حقوق کمتر از تورم کارکنان در این بند قانونی زیر سوال رفته است.
گلپور با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی هیچ مرجعی بالاتر از قوانین عالی و سخنان صریح رهبری نداریم، گفت: آیا مذاکرات مزد بر اساس اصل چهل و یکم قانون کار و مواضع رهبری است. و نهادهای عالی نظام، یا در جهت مخالف پیش می روند؟ اگر مسئولان دلسوز کارگران نیستند، حداقل دلسوز نظام باشند و سخنان رهبری این دولت را نادیده نگیرند.
گفتگو در مورد این post