به گزارش بازار، ابراهیم بازیان رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص الزامات تحقق شعار سال گفت: از سال 1390 که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان جهاد اقتصادی نامگذاری شد تا کنون بیش از یک دهه است که به طور مستمر شعار سال را به موضوع اقتصاد کشور گره میزند و در چند سال اخیر تولید بهعنوان ستون فقرات اقتصاد مورد تاکید قرار گرفته است و هر ساله تولید حلقه اتصال این شعارها و در سال جدید، «جهش تولید با مشارکت مردم» به عنوان شعار سال معرفی شد.
شعار سال؛ استراتژی اساسی اقتصاد
وی در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری شعار امسال را یک راهبرد در حوزه اقتصادی کشور دانستند و وقتی چیزی به عنوان راهبرد بیان می شود، اشاره به ضعف و قوت در فضای داخلی کسب و کار، تولید و جریان دارد. اقتصاد ملی و نگاهی نیز جریان اقتصاد فراملی یعنی تهدیدها و فرصت ها را تعریف می کند، بنابراین باید از این چند منظر به شعار سال توجه کرد.
بازیان سپس تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها به این نکته اشاره کردند که در سال های گذشته در عرصه اقتصادی دچار مشکلات و پسرفت هایی بوده ایم و این منهای دلایل مربوط به فضای بین المللی و فضای تحریمی حاکم بر اقتصاد ما است که خود را دارد. فراز و نشیب ها و مشکلات. برای سازوکار اقتصادی در کشور ما ایجاد کرده است، اما در فضای داخلی، موضوع تولید، رونق و جهش تولید به چند موضوع مربوط می شود. ابتدا اعتماد و باور داشته باشیم که می توانیم با ظرفیت های موجود در کشور جریان تولید را تقویت کنیم و ضمن تسهیل جریان تولید، موانع و مشکلات را برطرف کنیم. چه قبل از تولید به لحاظ تشکیل سرمایه، چه در زمان تولید که در قالب تامین مالی و سرمایه گذاری از نوع و موانع خاص حمایت داشته باشیم و چه بعد از تولید از نظر بازار، این تولید ملی باید خودش را داشته باشد. بازار داخل و خارج از کشور داشته باشد.
تولید دانش بنیان و تولید ملی
رئیس سازمان خصوصی سازی همچنین اضافه کرد: وقتی مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را مطرح می کنند بر بحث صادرات، تولید دانش بنیان و تولید ملی تاکید می کنند و وقتی ابعاد مختلف آن را بررسی می کنیم به این نتیجه می رسیم که سالها در گذشته دولتمردان در دولتهای مختلف با روشها و سیاستهایی که داشتند، توانستهاند جریان تولید را از جریان رکود و قهقرایی به جریانی مترقی و فعال تبدیل کنند؟
وی ادامه داد: برای رونق و جهش تولید نیازمند مولفه هایی در حوزه اقتصاد کلان هستیم. از جمله اینکه در بحث ارز باید تامین ارز برای تولید، بازار ارز محصولات، تامین مواد اولیه و قیمت نهایی تولید را به گونه ای تنظیم کنیم که هم شامل تولیدکننده باشد و هم مصرف کننده.
بازیان تاکید کرد: چون در سال جدید جهش تولید مطرح شده است و جهش چیزی است که با اقدامات کوتاه مدت امکان پذیر نیست. به همین دلیل در این زمینه نیازمند یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت هستیم که به گفته رهبری در یک سال آینده محقق نمی شود و باید در یک برنامه توسعه 5 ساله تعریف شود که شامل موارد زیر باشد. ابعاد و جنبه های توسعه اقتصادی کشور. مکمل بودن
تقویت اقتصاد ملی
وی تصریح کرد: دولت با تاکید بر مبانی اقتصاد مقاومتی به معنای تقویت اقتصاد ملی و استفاده از ظرفیت های مختلف در عرصه اقتصاد ملی و همچنین استفاده از ظرفیت های ناظر بر اقتصاد بین الملل در تلاش است تا با موضوع تولید مقابله کند. . ما یک بازار 250 میلیون نفری در منطقه داریم که عمدتاً می تواند بازار مصرف، تامین مواد اولیه و سرمایه گذاری ما باشد. بنابراین جهش تولید یک فرآیند زمانی در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است و نیازمند برنامه ریزی است.
این مسئول در ادامه تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری مشارکت مردم را مطرح می کنند، تصور می کنند که اگر جهش تولید با روش ها و سیاست های دیگر موفق نباشد قطعا با مشارکت مردم بالاتر است و بهتر از خرد است. و مشارکت کلان آنها در بخش های مختلف اقتصادی در داخل و خارج از کشور مورد تاکید قرار می گیرند.
وی افزود: امیدواریم با رهنمودهای دولت سیزدهم که به طور جدی به فرماندهی اقتصاد مقاومتی اعتقاد دارد و سازوکار اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک پیش فرض دنبال می کند و از یک سو سیاست های اصل 44 که به مشارکت اشاره دارد. در جریان مالکیت و توسعه سرمایه گذاری های عمومی؛ امسال با الهام از این شعار می توانید برنامه ریزی جدی برای نتیجه داشته باشید.
تنوع روش های واگذاری برنامه اصلی سازمان خصوصی سازی
وی سپس درباره برنامه های سازمان خصوصی سازی برای تحقق شعار سال گفت: در سازمان خصوصی سازی چون در زمینه مردمی سازی اقتصاد کارگزار و تنظیم کننده هستیم، در حوزه خصوصی سازی یعنی واگذاری مالکیت و برخی از سهام غیر کنترلی شرکت های قابل واگذاری. با روش ها و سیاست های توسعه مشارکت مردمی و تنوع روش های انتقال درصدی، در حال توسعه بیشتر این امر هستیم.
بازیان افزود: در این بین شرکت هایی که آماده واگذاری هستند باید با همکاری دستگاه های مختلف دولتی نسبت به سال قبل عملکرد متفاوتی داشته باشند که این نیز یکی از تکالیف بودجه ای ماست.
وی تاکید کرد: ویژگی خصوصی سازی که دومین موضوع این سازمان در انجام وظایف خود برای تحقق شعار سال است، مردمی سازی است و معتقدم مردمی سازی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. باید بتوانیم با ورود به واگذاری در بازار سرمایه با درج شرکت های دولتی و حتی غیردولتی در مجموعه وجوه و بانک ها به سهم مردم از بازار سرمایه و همچنین جریان تولید توجه بیشتری داشته باشیم.
تکمیل زنجیره سهام با مدیریت مردمی
رئیس سازمان خصوصی سازی همچنین بیان کرد: به طور مشخص سهام عدالت که نشانه بارز محبوبیتی است که این سهام طی سال های گذشته داده شده است.
وی افزود: تکمیل زنجیره واگذاری سهام عدالت از نظر مدیریت دولتی و تعیین تکلیف باقیمانده سهام که مراحل خود را طی کرده است گامی در راستای تحقق شعار سال است.
ایجاد ماموریت جدید خصوصی سازی
وی با اشاره به ماموریت سازمان خصوصی سازی در حوزه ساخت و تولید که از سال گذشته آغاز شده است، گفت: اقدامات اولیه در حوزه مقررات و آیین نامه ها و گردش املاک مازاد در فرآیند ساخت سال گذشته انجام شد. ، و امسال با یک برنامه عملیاتی. واضح است که در نظر داریم با همکاری استانداران خروجی بهره وری را در حوزه پروژه های نیمه تمام و پروژه های عمرانی در استان ها ارائه دهیم.
وی ادامه داد: امیدواریم امسال اتفاقات مهم تری در حوزه تولید بیفتد تا بتوانیم از نظر کارآمدی املاک مازاد دولت هم در بحث فروش و هم در بحث واریز به دولت عملکرد خوبی داشته باشیم. خزانه داری و در بحث تخصیص به عرصه های عمرانی. بودن
بازیان در پایان افزود: در یک کلام مشارکت مردم در سخنان و منویات مقام معظم رهبری به این معناست که باید در این زمینه برنامه ریزی کنیم و به همین دلیل دولت و مجلس باید مدل های توسعه را تعریف و مشخص کنند. مشارکت مردم در سال های گذشته کمتر روی مشارکت اقتصادی مردم کار کرده ایم و بیشتر عملکرد دولت بر اقتصاد حاکم است و برای حل این مشکل نیازمند اعتماد بخش خصوصی و مردم و با شعار مردم، با مردم و برای مردم، می توانیم مشارکت مردم را در بخش خصوصی توسعه دهیم. بیایید شاهد خلق و تولید باشیم.
گفتگو در مورد این post