به گزارش بازار، سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران ضمن اشاره به نامگذاری امسال با شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» اظهار داشت: افزایش کمی و کیفی تولید آبزیان با مشارکت مردمی در دستور کار قرار گرفته است. این سازمان و ما در سه قرار داریم تولید را به عنوان محور رشد، پایداری و خوداتکایی برنامه ریزی کرده ایم.
حسینی افزود: در زمینه خوداتکایی در تامین نهاده ها در گذشته به تامین خوراک آبزیان و تخم ریزی ماهی قزل آلا وابسته بودیم اما اکنون علاوه بر تامین نیاز داخلی صادرکننده هستیم.
وی ادامه داد: بیوتکنولوژی تولید تخم های جوجه کشی را داریم و بخشی از تخم های ماهی قزل آلا به دلیل علاقه پرورش دهندگان وارد می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی موضوع پایداری تولید در حوزه آبزی پروری و شیلات را مهم دانست و گفت: در صید، صید مسئولانه را دنبال می کنیم و تغییر روش های مخرب و مضر صید و ارتقای کیفیت ماهیان است. در دستور کار سازمان شیلات ایران قرار دارد. .
وی با اشاره به تکثیر و رهاسازی بچه ماهی برای پایداری صید در آب های کشور تصریح کرد: امسال نزدیک به 400 میلیون قطعه بچه ماهی در رودخانه های منتهی به دریای خزر تکثیر و رهاسازی شد.
حسینی اذعان داشت: برای سال 1403 پرورش و رهاسازی 500 میلیون بچه ماهی را هدف گذاری کرده ایم.
وی درباره استقرار سازه ها در دریا گفت: تا قبل از دولت سیزدهم سال ها نزدیک به 10 هزار سازه در دریا مستقر بود اما در دو سال اخیر 5 هزار سازه به این تعداد اضافه شده است.
رئیس سازمان شیلات ایران درباره جهش و پایداری تولید در حوزه آبزی پروری نیز گفت: در آبزی پروری علاوه بر افزایش بهره وری در واحد سطح، مزارع به دستگاه های نانو حباب مجهز می شوند که باعث می شود بدنه آبی برای پرورش ماهی تا 2 افزایش، استفاده بهینه از حداقل آب، به حداقل رساندن تلفات و بهبود ضریب تبدیل خوراک برای پرورش دهندگان.
وی درباره مشارکت مردمی در حوزه شیلات کشور نیز گفت: فعالیت شیلات درون زا و مردمی است و بحث مشارکت مردمی را در دو حوزه تصمیم گیری و تصمیم گیری دنبال می کنیم.
حسینی افزود: در حوزه تصمیم گیری با متصدیان، تشکل ها، تعاونی ها و اتحادیه های صیادی و آبزی پروری همراه و تعامل داریم و از تجربیات آنها استفاده می کنیم و سیاست های وزارتخانه را به آنها منتقل می کنیم.
وی با اشاره به تایید صلاحیت مزارع با موافقت اتحادیه ماهیان سردآبی و گرم آبی، تصریح کرد: در اردیبهشت ماه امسال طبق تفاهم نامه ای که با اتحادیه ماهیان سردآبی و گرم آبی منعقد کرده ایم، تمامی مزارع آبزی پروری قرار است متعلق به صاحبان گواهی باشد. کد رهگیری محصول از تولید تا بازار را درج کنید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از ظرفیت های مردمی و بهره برداران در بخش واردات و صادرات در حوزه تصمیم گیری استفاده خواهیم کرد.
وی ادامه داد: می توانیم از ظرفیت های متصدیان و تولیدکنندگان شیلات در نحوه و چرایی واردات و صادرات استفاده کنیم و مصرف کنندگان و تولیدکنندگان می توانند در تصمیم گیری ها کمک زیادی به ما کنند.
حسینی با بیان اینکه صنعت شیلات یکی از اولویت های حوزه سرمایه گذاری است، اذعان داشت: سال گذشته با جذب 20 هزار میلیارد تومان رکورد سرمایه گذاری در حوزه شیلات شکسته شد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 1401 حدود 11.8 هزار میلیارد تومان در حوزه شیلات سرمایه گذاری شد.
گفتگو در مورد این post