به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، محمدرضا کاویان پور به تشریح سامانه پیش بینی و پایش سیلاب پرداخت و گفت: سامانه آنلاین پیش بینی و پایش سیلاب یکی از منابع اصلی اطلاعات ستادی و دستگاه های استانی این وزارتخانه است. انرژی در برنامه های مدیریت سیل، به صورت روزانه. استفاده می شود
وی افزود: این سامانه طیف گسترده ای از اطلاعات مربوط به خطر سیلاب در کل کشور را در اختیار کاربران قرار می دهد و بخش پیش بینی هیدرولوژیکی آن برای برخی حوضه ها نیز در سامانه گنجانده شده است و کالیبراسیون مدل های هیدرولوژیکی برای سایر حوزه ها نیز گنجانده شده است. در برنامه های پژوهشکده آب کشور. قرارداد.
رئیس پژوهشکده آب کشور یادآور شد: این مدل ها برای حوضه های کرخه و گرگانرود توسعه یافته و برای استفاده کنندگان از این سامانه قابل استفاده است.
وی بیان کرد: همچنین در سال 1402 این مدل ها برای حوضه های دز، حله رود، سدیج بندرعباس و سد زیند رود توسعه و در سامانه گنجانده شد. مهم ترین قابلیت این مدل ها در سامانه مذکور امکان گزارش گیری بر اساس نقاط هدف در سامانه است که عمدتاً بر روی ایستگاه های هیدرومتری کشور تمرکز دارد.
کاویان پور افزود: هیدروگراف های شبیه سازی شده در این سامانه برای هر یک از نقاط هدف تا چهار روز آینده قابل مشاهده و گزارش است. همچنین می تواند بر اساس دوره بازگشت سطوح مختلف هشدار برای این مدل ها تعریف و در سیستم قابل مشاهده باشد.
رئیس پژوهشکده آب کشور ادامه داد: چهار سطح اخطار زرد برای دوره بازگشت دو ساله، نارنجی برای دوره بازگشت 10 ساله، قرمز برای دوره بازگشت 25 ساله و بنفش برای دوره بازگشت 100 ساله تعریف شده است. دوره بازگشت سال که بر اساس آن آستانه ها سطح هشدار هیدرولوژیکی سیستم تعیین می شود.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده آب در راستای توسعه سامانه و ارائه خدمات به گروههای هدف این سامانه، عملیات پیشبینی بارش استان تهران (مدل WRF) را با در نظر گرفتن اقلیم منطقه تدوین کرده است. تفکیک مکانی 2.7 کیلومتر و امکان دسترسی به عوامل و اطلاعات مدل و گزارش گیری را در اختیار کارشناسان مربوطه قرار داده است.
گفتگو در مورد این post