آرش صالحی، بازار; استان قزوین از سال 1402 یعنی سال مهار تورم و رشد تولید آغاز شد که تورم اردیبهشت سال گذشته در استان قزوین از مرز 50 درصد گذشت و لذا طبق دستور راهبردی مقام معظم رهبری طبیعتاً مسئولان اقتصادی استان قزوین باید همه غم و اندوه خود را صرف کاهش این رقم کردند که بر اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین (سازمان برنامه و بودجه سابق استان) سرانجام در اسفندماه نرخ تورم نقطه به نقطه قزوین اعلام شد. استان با 8.7 درصد کاهش به حدود 41.9 درصد رسید. اعلام وصول.
اگرچه این عدد کاهش خوبی تلقی می شود، اما این میزان همچنان بالاتر از میانگین کشوری نرخ تورم استان ها در اسفند 1402 است. در عین حال، اعلام آخرین نرخ های تورم استان قزوین حاکی از آن است که تورم استان قزوین بخش خدمات در استان به کندی ادامه می دهد و به نظر می رسد در حوزه سیاست گذاری و نظارتی شاهد نوعی رهاسازی در این حوزه باشیم.
قزوین در میانه جدول تورم استانی قرار دارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به روند کاهشی نرخ تورم در این استان از اردیبهشت ماه سال 1402 اظهار داشت: نرخ تورم نقطه به نقطه در استان قزوین نیز مانند سایر استان ها به تدریج کاهش یافته است. از ماه می سال گذشته و این روند همچنان در حال کاهش است.
رئیس سازمان مدیریت استان قزوین: کاهش 8.7 درصدی نرخ تورم نقطهبهنقطه قزوین در اسفند 1402
سعید وکیلی از کاهش 8.7 درصدی نرخ تورم نقطهای قزوین در اسفند 1402 خبر داد و گفت: نرخ تورم استان قزوین در اسفندماه به 41.9 درصد رسید، در حالی که همین نرخ در اردیبهشت ماه از 50 درصد به 50 رسید. به 6 درصد رسیده بود.
وی متوسط نرخ تورم استان ها را 40.7 درصد دانست و افزود: بنابراین نرخ تورم در استان قزوین 1.2 درصد بیشتر از میانگین کشوری است. همچنین استان قزوین از نظر نرخ تورم در میانه جدول 31 استان کشور قرار دارد. از سوی دیگر باید گفت در حال حاضر قزوین با بالاترین نرخ تورم در بین استان های کشور در رتبه پانزدهم قرار دارد.
وکیلی با اشاره به تاثیر خریدهای نوروزی بر نرخ تورم اسفند ماه در استان قزوین تصریح کرد: در گروه خوراکی ها بیشترین رشد نرخ تورم ماهانه مربوط به میوه و خشکبار و دسته پوشاک و کفش است. بیشترین تورم اقلام غیرخوراکی را به خود اختصاص داده است که با توجه به خریدهای نوروزی در اسفند ماه یک امر طبیعی محسوب می شود.
بخش خدمات پیشرو در نرخ تورم در قزوین
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه شاخص قیمت این استان در اسفند 1402 به 238 واحد رسید، گفت: این اتفاق در حالی رخ داد که تورم ماهانه و نقطه ای کشور رو به کاهش بود.
امیر خلیلی خواه از ثبت نام 45.5 درصدی نرخ تورم حوزه خدمات خبر داد و افزود: همچنین در استان قزوین در بخش غیرخوراکی تورم 44 درصدی و بخش خوراکی ها و آشامیدنی ها تورم 44 درصدی را شاهد هستیم. 34 درصد است که 10 درصد کمتر از بخش غیر غذایی است. است.
وی به افزایش 36.5 درصدی قیمت مواد غذایی و آشامیدنی در استان قزوین در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه قزوین یکی از استان های مولد در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی است، این آمار تا حدودی قابل قبول است. اما باید بدانیم که بیشترین تورم در استان قزوین مربوط به حوزه خدماتی است.
40 درصد اشتغال مربوط به بخش صنعت و معدن است
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استانداری در ادامه با بیان اینکه حدود 40 درصد اشتغال استان قزوین در بخش صنایع و معادن است، گفت: در این میان بخش کشاورزی با مصرف آب حدود 90 درصد تنها 16 درصد را به خود اختصاص داده است. درصد اشتغال در استان قزوین. .
خلیلی خواه از جذب 299 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان قزوین خبر داد و افزود: 17 طرح سرمایه ای به ارزش 145 میلیون دلار در سال گذشته در استان قزوین تصویب شد. اما در سال 1401 در مجموع 23 پروژه سرمایه ای مصوب و 111 میلیون و 352 هزار دلار وارد استان شد.
ضعف تاریخی در کنترل قیمت بخش خدمات
سعید رامندی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه تورم حوزه خدمات در استان قزوین ناشی از ضعف تاریخی به ویژه در دهه اخیر است، گفت: به هر حال افرادی که در حوزه خدمات رسانی فعالیت می کنند. بخش خدمات در استان قزوین امروزه توجه چندانی به آن نمی شود. نرخ مصوب و قیمت منصفانه ندارند.
وی افزود: در این بین ابزارهای نظارتی به ویژه سازمان تعزیرات حکومتی در استان قزوین به طور جدی وارد این عرصه نشده است و زمانی که بحث نظارت بر قیمت ها مطرح می شود، همه گزارش ها در مورد نظارت بر بازار کالاهای اساسی است. که در نهایت در این زمینه موفق است. مردم چیز زیادی نمی گیرند.
رامندی با اشاره به همجواری قزوین به تهران تصریح کرد: در حوزه خدمات برخی از افراد قیمت های خود را با پایتخت مقایسه می کنند در حالی که متوجه نمی شوند میانگین درآمد در پایتخت بیشتر است و جالب اینکه کنترل قیمت ها در پایتخت است. بخش خدمات به دلیل رقابت زیاد در تهران بیشتر به نفع مردم است حتی در قزوین.
لزوم شکستن انحصار با ورود دستگاه های نظارتی
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به دلیل وجود صنایع نباید قزوین را استانی ممتاز بدانیم، ادامه داد: بیشتر صنایع بزرگ و سودآور استان قزوین امروز در دست پایتخت نشینان است و بخش زیادی از آن در دست پایتخت نشینان است. سود و گردش مالی این صنایع و بنگاه های اقتصادی بزرگ در تهران است. توزیع می شود
آنچه می تواند تورم حوزه خدمات را در استان قزوین مدیریت کند، افزایش اختیارات و مسئولیت اتاق اصناف و اصناف است.
رامندی تصریح کرد: به هر حال باید انگیزه های واقعی از سوی دولت برای چرخش سرمایه کارخانه های بزرگ استان قزوین ایجاد شود تا در صورت بروز تورم، در عین حال بنگاه های کوچک نیز از گردش مالی بزرگ تولیدی و صنعتی بهره مند شوند. شرکت هایی که آلودگی زیست محیطی را به استان تحمیل می کنند. بهره مند می شوند.
وی ادامه داد: در نهایت باید بتوان از ظرفیت این شرکت ها برای تقویت شرکت ها در حوزه خدماتی استفاده کرد تا این شرکت ها مجبور به تعدیل درآمدها و هزینه های سالانه خود با قیمت های غیرقابل حساب نشوند. همچنین در استان قزوین شاهد فعالیت نوعی مافیا در حوزه خدماتی هستیم که باید با ورود دستگاه های نظارتی از هم پاشیده شود تا بتوان به توزیع عادلانه درآمد در این بخش دست یافت.
در نهایت به نظر می رسد آنچه که می تواند تورم حوزه خدماتی استان قزوین را مدیریت کند، افزایش اختیارات و مسئولیت اتاق اصناف و اصناف است که به نظر می رسد به دلیل داشتن نقش نظارتی در حوزه خدمات، نتوانسته است نقش نظارتی در حوزه خدمات را ایفا کند. نظارت ضعیف سازمان صمت استان قزوین. و در واقع حوزه های نظارتی استان همچنان قادر به ایفای نقش اتحادیه های صنفی برای مدیریت تورم بخش خدمات نیستند.
گفتگو در مورد این post