به گزارش بازار، محمدمهدی برادران معاون امور صنعتی وزارت صمت با اشاره به شعار سال در خصوص نقش ویژه مردم در مشارکت در تولید گفت: با توجه به شعار سال و نامگذاری اخیر. سالها و مطالبه مقام معظم رهبری که مطالبه عموم مردم است تنها راه نجات کشور تولید کننده است.
وی افزود: در فرآیندی هستیم که در سال گذشته و سال های گذشته فرصت ها و تهدیدهایی داشتیم، می توانیم به یک نقطه نظر راهبردی برسیم که به پایداری در تولید و اقتصاد دست یابیم. در 4 تا 5 سال گذشته در شب عید با مشکل مواد شوینده و کمبود لوازم خانگی مواجه بودیم. در آنجا تولید برای پاسخگویی به نیازهای امروز کشور بود، اما وقتی به سال گذشته نگاه می کنیم با وجود مشکلاتی که جامعه صنعتی متحمل شد، روند صادرات محور بود و هدف گذاری با سال های قبل متفاوت بود. و تولید صادرات محور است. مشکل محدودیت های ارزی و تکانه های اقتصادی را پیدا می کنیم و تولیدکنندگان به سراغ پایگاه های دانش می روند.
برادران همچنین گفت: بر اساس گزارش منتشر شده بانک مرکزی در 9 ماهه سال گذشته 4.9 درصد رشد تولید داشتیم که نشان می دهد تولید به رشد ثابتی رسیده است. در ابتدای سال 1403 اعلام می کنیم که روند تولید با وجود همه محدودیت ها و چالش ها به رشد مستمر و پایدار رسیده است. نمودار رشد سه ماهه نشان می دهد که ما به رشد 4.9 درصدی دست یافتیم و تولیدکنندگان قیمت تمام شده را مدیریت کردند. بر اساس گزارش مرکز آمار در بهار سال 1400 تورم تولید 78.5 درصد در ابتدای دولت به 80 درصد رسید، اکنون به زیر 30 درصد رسیده است زیرا این صنعت در تلاش است تا تولید و مواد اولیه انبوه و باکیفیت و با کمک بانک ارز مرکزی مناسبی تخصیص یافت.
وی در پاسخ به سوالی با این مضمون که رهبری تاکید دارند امسال جهش تولید داشته باشیم، چه برنامه ای برای جهش تولید وجود دارد؟ وی گفت: فضایی که ایجاد شده مثبت است و جامعه انقلابی به دنبال عمل به فرمایشات رهبری است و این نقطه قوتی است که مردم مطالبه کنند. انجمن های صنفی داریم و در قالب اردوهای مردمی باید مردم را به میدان بیاوریم تا جهشی حاصل شود. منابعی که برای پرش در اختیار داریم چیست؟
وی اضافه کرد: اقدامات خوبی برای تسهیل کسب و کار انجام شده است و با یک طرح هدایتی باید به مردم بگوییم که هیچ کسب و کاری را راه اندازی نکنند و ما نقش هدایتی داشته باشیم. در سرمایه گذاری که مردم انجام می دهند باید نظر یک کارشناس ملی را جلب کنند. نقشه راه از استان ها به عنوان راهنما تهیه شد. اگر مردم بخواهند سرمایه گذاری کنند می توانند از طریق نقشه های راهبردی اطلاعات کسب کنند و با فعالان صنعت برنامه های جداگانه ای تدارک دیدیم تا بازار صادراتی را هدف گذاری کنیم، فصلی آنها را به روز کنیم و در جایگاه نظارتی تشدید شود تا مناطق تجاری به حوزه واردات تبدیل شود. لازم به ذکر است نقشه برداری زمین را انجام داده ایم و قرار است به زودی نقشه راه سرمایه گذاری را به مردم معرفی کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که نقش بخش خصوصی در جهش تولید چیست؟ وی همچنین گفت: جوانان ممکن است نتوانند سرمایه گذاری کنند، اما می توانند دانش و ایده خود را به بخش خصوصی بفروشند. 4 سال پیش بحث جهش را داشتیم اما نه با تمدید مشارکت مردم. اگر دولت در مقطعی از اقتصاد مردم نام می برد، باید به سمت صنعت مردمی حرکت کنیم. حالا دغدغه اشتغال کارگر ساده دغدغه اشتغال کارگران تحصیلکرده نیست.
معاون امور صنعتی وزارت حراست همچنین گفت: از صبح فردا با شروع رسمی به کار در سال جدید هیچ واحدی تعطیل نشود و از فرصت بهار استفاده شود چرا که برق نداریم. محدودیت در تابستان و گاز در زمستان و همیشه با محدود کردن مونتاژ، تاب آوری خواهیم داشت و با حمایت مردم قویاً این مسیر را دنبال خواهیم کرد. مشاهدات نشان می دهد که آرام ترین شب اسفند و عید را داشتیم. مثلاً در جشنواره ها لباس فروشان تا 50 درصد تخفیف می دادند و در زمینه مواد شوینده و سلولزی مشکلی نداشتیم. همچنین با کمک بانک مرکزی بیش از 44 میلیارد ارز صنعت تامین شد. برای پایداری تولید باید خوشه های صنعتی ایجاد و به هم گره خورد، سال گذشته بیش از 30 درصد ماشین آلات را نسبت به سال قبل وارد کردیم. بیش از 4.5 میلیارد دلار ماشین آلات وارد کردیم. بنابراین ما باید نسبت به حرکات تولیدی فردگرا و نامرتبط حساس باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فرصت و تسهیلات ویژه ای به مشاغل خانگی داده می شود؟ وی همچنین گفت: تجربه داریم که در مقطعی شعارهایی مطرح شد اما پیچیدگی موضوع رعایت نشد. هر اقدام اقتصادی اگر در زنجیره نباشد، احتمالاً شکست خواهد خورد. یعنی زنجیره مواد خام تا صادرات. یکی از پیشنهادها استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه است. سال گذشته ماشین آلات زیادی آوردیم که امسال به بهره برداری می رسد. توصیه اولیه این است که مردم با تولید بدون کارخانه شروع کنند که باعث حفظ سرمایه در گردش و بازار هدف می شود. در برخی خطوط تولید 50 درصد ظرفیت خالی داریم، سرمایه در گردش کم داریم و بازار هدف را نمی شناسیم و باید بازار هدف را به خوبی بشناسند. ناگفته نماند که یکی از نقاط ضعف حوزه بسته بندی است.
گفتگو در مورد این post