به گزارش بازار، دانشگاه خلیج فارس بوشهر در سفر به استان بوشهر میزبان محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نخستین همایش بین المللی دوسالانه «هوش مصنوعی و علم داده» بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان یکی از سخنرانان اولین کنفرانس بین المللی دوسالانه “هوش مصنوعی و علم داده” دانشگاه خلیج فارس که با حضور صنایع مختلف کشور از جمله صنعت هسته ای برگزار شد. وی با اشاره به اینکه پیشرفت علمی و توسعه فناوری زمانی اتفاق می افتد که نتایج آن در زندگی مردم نمایان و موثر باشد، گفت: توجه به چرخه نوآوری در کشور برای حمایت از جریان توسعه و پیشرفت بسیار مهم است. برای اینکه پیشرفت های حاصل شده در زندگی مردم ملموس و قابل مشاهده باشد، لازم است مسائل به بهترین شکل ممکن شناسایی شوند.
وی خاطرنشان کرد: در فضای علمی دو عامل برای گسترش علم و همچنین تقاضا و نیاز به علم وجود دارد و کشورهای توسعه یافته به طور جدی پیگیر این موضوعات هستند. وی بیان کرد: خاستگاه این نگاه در دانشگاه ها و فضای دانشگاهی است و به همان اندازه که دغدغه و اشتیاق به این موضوع وجود دارد، تاثیر آن را به بهترین نحو در خدمات رسانی می توان دید.
اسلامی افزود: در این راستا صنایع و واحدهای فعال سازمان انرژی اتمی در کشور به ویژه در ارائه خدمات نیازمند استفاده بهینه از این فرصت ها هستند و لازم است به استفاده از هوش مصنوعی در افزایش اثربخشی خدمات .
وی ادامه داد: هوش مصنوعی شامل مجموعه ای از نرم افزارها و سیستم های مدیریت داده است که در فرآیندهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. وی درباره نقش هوش مصنوعی در حوزه فناوری های هسته ای گفت: در سازمان انرژی اتمی ایران، هوش مصنوعی و فناوری های روز از نقطه صفر یعنی معادن برای جمع آوری اطلاعات و داده ها، شناسایی کانه ها، حمل و نقل تلاش شده است. و چرخه سوخت را اکنون به صورت یکپارچه پردازش کنید. و این فناوری جای خود را در فرآیندهای مختلف صنعت هسته ای باز کرده است و در حال گسترش دامنه استفاده از فناوری های جدید هستیم.
اسلامی خاطرنشان کرد: برای ما مهم است که فرآیندهای نظارت، کنترل و مدیریت در صنعت هسته ای و سازمان انرژی اتمی ایران به گونه ای اجرا شود که اطلاعات و آگاهی ها به روز باشد و به عبارت دیگر می توانیم به موقع تصمیم گیری کنیم بخشهایی از این هدف بهطور طبیعی اتفاق افتاده است و بخشهایی باید به فرآیندها اضافه شود تا پس از اتمام بتوانیم این پتانسیلها را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم 1.5 درصدی هوش مصنوعی از تولید ناخالص ملی کشورها گفت: اکنون در شرایطی هستیم که نیازمند تحول انسانی و ساختاری در حوزه مدیریت هستیم. و صنعت تا بتواند بهره وری محصولات و سطح رقابت را افزایش دهد. برای ارتقای خود در عرصه بین المللی زیرا با تحقق این مهم سهم ما در بازارهای جهانی گسترش می یابد.
وی افزود: زمانی که با توسعه فناوری مواجه هستید نیاز به آموزش و تربیت نیروی انسانی لازم برای صنایع مختلف دارید تا جامعه از مزایای آن بهره مند شود. این معضل عمدتاً از طریق دانشگاه ها انجام می شود، بنابراین باید در این زمینه مسئله محور حرکت کرد تا با تعامل مناسب با صنایع مختلف بتوان به خوبی از عهده این کار فوق العاده ارزشمند برآمد.
ضرورت گسترش همکاری ها با دانشگاه ها اولویت سازمان انرژی اتمی ایران است
در ادامه این همایش معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ضرورت گسترش همکاری ها با دانشگاه ها به عنوان یک اعتقاد و اولویت در سازمان انرژی اتمی ایران و در بین مجموعه مدیران و متخصصان و به صورت عملیاتی پیگیری می شود، تصریح کرد: مخالفان پیشرفت کشور همواره در فضایی مملو از دشمنی و آزار به دنبال سلب حقوق مردم ایران هستند و با تهدید و ایجاد موانع به دنبال توقف پیشرفت علمی و فناوری هستند، اما در یک گروه علمی و دانشگاهی مانند سازمان انرژی اتمی ایران، هیچ یک از این اقدامات باعث توقف همکاران ما نشده است.
وی ادامه داد: با گسترش توطئه ها اراده همکاران ما قوت گرفت و توانستند مصمم تری به کار خود ادامه دهند به طوری که اکنون می بینیم صنعت هسته ای ایران در زمینه های مختلف رتبه های جهانی دارد در حالی که هیچ اشاره ای به آن نمی کنند و نمی کنند. موفقیت هایمان را ذکر کنیم
اسلامی بیان کرد: دلیل عدم توجه به موفقیت ها این است که کشورمان را از چتر نظام سلطه خارج می کنیم و مسیر را مستقیم طی می کنیم و خوشبختانه با وجود همه محدودیت ها اکنون جزو معدود کشورها هستیم. که این چرخه کامل را در زمینه سوخت هسته ای دارند.
وی تصریح کرد: دلیل مخالفت استعمارگران با در اختیار داشتن چرخه سوخت این است که باعث تقسیم علم و گسترش علم و فناوری در کشور در همه سطوح می شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفت: دانشگاه خلیج فارس به عنوان یک مرکز آموزشی از ظرفیت های علمی و آموزشی بسیار خوبی بهره می برد و همجواری با اولین نیروگاه اتمی کشور زمینه تعامل و همکاری مستمر را ایجاد کرده است. این همکاری ها هم اکنون برقرار شده است که با حضور استاندار محترم بوشهر و همچنین به پیشنهاد رئیس این دانشگاه مقرر شد تفاهم نامه همکاری بلندمدتی با هدف ظرفیت سازی در حوزه های هسته ای بین دانشگاه ها منعقد شود. سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه خلیج فارس.
اسلامی تاکید کرد: سازمان انرژی اتمی ایران موافق ایجاد چنین همکاری های مستمری است و با توجه به درخواستی که برای راه اندازی دانشگاه انرژی اتمی در استان و شهرستان بوشهر مطرح شد، انشالله هماهنگی های لازم را در این زمینه انجام خواهیم داد. فرآیندهای اجرایی این سازمان تا بتوانیم طبق برنامه توسعه ای که در کشور ایجاد می کنیم استفاده از پتانسیل نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان اولین مرکز انرژی هسته ای کشور و همچنین دانشگاه خلیج فارس است. .
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: همکاری با دانشگاه خلیج فارس باید به عنوان یک حرکت مکمل مورد توجه قرار گیرد چرا که با این اتفاق می توان از ظرفیت های انسانی، علمی و پژوهشی استان بوشهر بهره بیشتری برد.
تبدیل ایران به یکی از قطب های مورد اعتماد تولید انواع رادیوداروها
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: کشورهای جهان در این مسیر با جمهوری اسلامی ایران همکاری نکردند و همه دستاوردها با تکیه بر تحقیقات درون زا همراه با حمایت بی نظیر مقام معظم رهبری به دست آمد. و افزود: اکنون یکی از افتخارات ایرانیان در زمینه فناوری های هسته ای تولید انواع رادیوداروها است به طوری که آثار و نتایج به دست آمده در این زمینه ایران را به یکی از قطب های قابل قبول و مورد اعتماد تبدیل کرده است.
وی با اشاره به تولید انواع رادیوداروهای تشخیصی و درمانی تصریح کرد: رادیوداروها در روندی که سازمان انرژی اتمی ایران طی کرده است از جایگاه خوبی برخوردار است به طوری که اکنون می توانیم کل نیاز کشور را در این زمینه تامین کنیم. این بخش
اسلامی افزود: همچنین از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پروژه های جدید خود در حوزه رادیوداروها استفاده کرده ایم و اکنون فاز بالینی یکی از یافته هایی است که واقعا در سطح اول دنیا قرار دارد. در این استان در حال انجام است. این طرح نتایج خوبی را به همراه داشته است و با توکل به خداوند متعال به زودی از این داروی رادیویی رونمایی خواهد شد.
همراهی صنعت هسته ای با صنایع بزرگ کشور
اسلامی در ادامه سخنان خود در اولین کنفرانس بین المللی دوسالانه «هوش مصنوعی و علم داده» گفت: بخش مهم دیگری که مورد توجه ویژه قرار گرفته ابزار دقیق هسته ای است که با توسعه این ابزارها در شرایط تحریم توانسته ایم آن را توسعه دهیم. همراه با صنایع مختلف کشور اعم از نفت، گاز، پتروشیمی، سلولزی و… اگر این ظرفیت وجود نداشت، میتوان سیستمهای صنعتی مختلفی را که بر اساس رادیواکتیویته کار میکنند متوقف یا از خدمت خارج کرد.
وی تصریح کرد: در این زمینه سازمان انرژی اتمی ایران توانست ابزار مورد نیاز صنایع را ابتدا با تعمیرات و پشتیبانی و سپس با ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع تامین کند، به طوری که هم اکنون بیش از 150 مجتمع صنعتی از فناوری استفاده می کنند. ابزارها و سیستم ها محصولات نوآورانه ای هستند که در صنعت هسته ای کشور تولید می شوند.
لازم به ذکر است محمد اسلامی معاون رئیس جمهور پس از سخنرانی در دانشگاه خلیج فارس از روند اجرای پروژه آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت 70 هزار مترمکعب و همچنین از روند ساخت واحدهای 2 و 3 اتمی بوشهر بازدید کرد. نیروگاه و قسمت های مختلف واحد 1 این نیروگاه. پرداخت.
آغاز ساخت 3500 واحد مسکونی در منطقه تنگک شهرستان بوشهر، بهره برداری از فاز اول شهرک صدف، افتتاح سالن ورزشی بانوان شهرک مروارید و … از دیگر برنامه های رئیس سازمان انرژی اتمی است. ایران در سفر به استان بوشهر.
گفتگو در مورد این post