به گزارش بازار، محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در دیدار با دکتر فرید اقبال، عضو هیئت فدرال درآمد و رئیس کل گمرک پاکستان بر 15 نکته با هدف موافقت کرد. تسهیل و توسعه تجارت و رفع موانع گمرکی. تجارت بین دو کشور افزایش می یابد.
بر اساس این گزارش، اجرای تبادل الکترونیکی داده ها و اطلاعات با تشکیل تیم اجرایی از دو طرف، ارائه تسهیلات گمرکی برای تسهیل ترخیص کالا در منطقه آزاد چابهار و امکان تردد کامیون های ایرانی به عمق خاک پاکستان انجام شد. از جمله قراردادهای ایران و پاکستان است.
این گزارش می افزاید: از دیگر توافقات روسای گمرکات ایران و پاکستان می توان به همکاری شرکت های پاکستانی با ناوگان حمل و نقل ایران، افزایش ظرفیت پذیرش کامیون در مرزهای مشترک گمرکی بویژه در سمت پاکستان و تاکید بر این موضوع اشاره کرد. کاهش هزینه های ترخیص کالا، نیاز به هماهنگی در زمان فعالیت گمرکات و سازمان های همجوار در دو طرف مرز مشترک و توسعه کارنه تیر در مرز مشترک دو کشور در ریمدان و پسیر بود. .
این گزارش در خصوص سایر توافقات انجام شده بین گمرکات ایران و پاکستان می افزاید: بررسی عملکرد بازارچه های مرزی و ارزیابی شرایط موجود، درخواست از طرف پاکستانی برای صدور مجوز برای پذیرش صادرات برخی کالاهای اساسی مانند برنج از محصولات مشترک. مرزهای گمرکی، بررسی دلایل تفاوت در نرخ هزینه حمل و نقل. از گمرک ایران به پاکستان در مقایسه با سایر گمرکات و حذف آن و بررسی درخواست تسهیل صادرات دام زنده اعم از گاو، گوساله، شتر و گوسفند از پاکستان به ایران از جمله این قراردادها است.
همچنین تعیین تقویم جلسه مشترک مرزی بین مسئولان دو گمرک، درخواست تسریع در بررسی توافقنامه افتتاح دروازه مشترک مرزی میرجاوه، تهیه بسته اجرایی مورد توافق طرفین به منظور تسهیل در تردد. در مرزهای مشترک، تعیین و معرفی دو نفر رابط از طرفین برای پیگیری مسائل اضطراری از دیگر مواردی بود که مورد توافق طرفین قرار گرفت.
این گزارش حاکی از آن است که در این جلسه از رئیس گمرک پاکستان برای حضور در نشست روسای گمرکات کشورهای عضو اکو در تهران دعوت شد.
بر اساس این گزارش، مرتضی خودسیانی، رئیس دفتر همکاری های بین المللی گمرک، معاون وزیر اقتصاد و رئیس گمرک ایران را در این دیدار همراهی می کرد.
گفتگو در مورد این post