به گزارش خبرنگار بازار، ششم فروردین ماه سال جاری بر روی خط لوله فاضلاب 1200 میلی متری قدیمی نزدیک پل خیابان میر شهرکی به طول 12 متر ایجاد شد.
این اولین نشست زمینی استان اصفهان در سال 1403 است، در همان شرایطی که در سال 1402 نیز شاهد برگزاری جلسات زیادی در خیابان های اصفهان بودیم که منجر به تذکر جدی همه کارشناسان شد، هشداری که متأسفانه کاری جز شعار نداشت. برای درمان این درد است.
اگرچه برخی نهادها مانند آب و فاضلاب سال گذشته تلاش کردند این جلسات متعدد را به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب اصفهان نسبت دهند، اما بررسی های کارشناسی جلسات نشان می دهد که این موضوع صرفاً سرپوشی بر ماجرا است زیرا سال گذشته بسیاری از این جلسات اتفاقاً در خیابان هایی که به تازگی فاضلاب تعویض شده بود اتفاق افتاد و به گفته مدیرکل زمین شناسی اصفهان و مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، این موضوع مربوط به خطری است که به نصف رسیده است. برای بیش از دو سال دنیا خیلی جدی تر شده، یعنی خطر فرونشست!
ته نشینی عامل اصلی خرابی در لوله های فاضلاب است
در واقع فرونشست عامل اصلی خرابی لوله های فاضلاب حتی با فرض پوسیدگی است و نه برعکس، چالش بزرگی که ذهن کارشناسان را درگیر خود کرده است اما تاکنون تنها شایعات و مغالطه ها منجر به حل مشکل شده است.
اسلامی: خشکسالی، چاه های غیرمجاز، کاهش بارندگی و برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی از جمله عوامل این بحران است که تنش آبی بسیار جدی برای استان ایجاد کرده و بارگیری های ملی مانند صنایع اصلی آهن و فولاد، سیمان. ، پالایشگاه ها باعث تنش آبی شده اند. بیشتر به این حوضه
به گفته محمد اسلامی، مدیرعامل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان، خشکسالی، چاه های غیرمجاز، کاهش بارندگی و برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی از جمله عوامل این بحران است که تنش آبی بسیار جدی برای استان ایجاد کرده است. بارگیری های ملی مانند صنایع مادر آهن و فولاد. سیمان، پالایشگاه، شیمیایی، پتروشیمی، نیروگاهی و نظامی در این منطقه با موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود موجب تنش آبی بیشتر در این حوضه شده است.
نکته مهم این است که به گفته وی، فرونشست آثار تاریخی خارج از دایره فرونشست سایر قسمت ها نیست و تنها گوشه ای از پیامدهای فرونشست است.
به گزارش وقت اسلامی، از 35 دشت استان اصفهان، 27 دشت ممنوعه و 10 دشت ممنوعه بحرانی است. صاحبان دامنه از وضعیت بحرانی فراتر رفته اند.
مهدی تقیانی در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: خطر فرونشست برای اصفهان ویرانی به همراه دارد یعنی اگر تا هفت هشت سال آینده نتوانیم کاری برای آبخوان اصفهان انجام دهیم همه باید اصفهان را ترک کنیم زیرا زمین همه آماده سقوط هستند و چنین شهری دیگر قابل سکونت نیست.
وی افزود: در دوره قبل مجلس با توجه به خطرات خشکسالی در زاینده رود از جمله خطر فرونشست تمام تلاشم را کردم تا صدای مردم باشم. من وظیفه داشتم هر وقت از مجلس تریبونی به من دادند صدای زاینده رود و مردم و کشاورزان عزیز باشم.
تقیانی: زاینده رود تنها در شرق اصفهان یعنی زیار، هرند، ورزنه و آجیه مشکل ساز نیست، بلکه کل دشت اصفهان در خطر فرونشست است و در این راستا نمایندگان اصفهان باید برای حل این مشکل متحد شوند. چالش ها و مسائل.
نماینده اصفهان در شورای اسلامی تاکید کرد: در این چهار سال حداقل چهار سخنرانی حقوقی، اساسی و مهم داشتم و در هر کدام بحث زاینده رود و مسائل مهم اصفهان را مطرح کردم.
اگر مشکل سفره های زیرزمینی اصفهان حل نشود چاره ای جز مهاجرت نیست
وی با اشاره به اینکه پیگیری های زیادی در رابطه با زاینده رود انجام شده است، تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که زاینده رود تنها معضل شرق اصفهان یعنی زیار، هرند، ورزنه و آجیه و… نیست، بلکه مشکل کل زاینده رود است. دشت اصفهان در خطر فرونشست است. دارد.
تقیانی با تاکید بر اینکه مشکل سفره های زیرزمینی اصفهان باید با احیای زاینده رود حل شود، مگر اینکه چاره ای جز مهاجرت از این استان نباشد، گفت: مشکلات اصفهان تنها با همدلی همه نمایندگان و مردم قابل حل است. ثابت شود
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان شیرفروش، هم اکنون 98 درصد از مناطق استان اصفهان درگیر خشکسالی است و لازم است وزارت نیرو نسبت به تامین حقوق قانونی زاینده رود اعم از کشاورزی و زیست محیطی اقدام کند. و احیای تالاب گوخونی و تسریع در اجرای طرح های آبرسانی در استان. احیای زاینده رود برای تخصیص اعتبار مورد نیاز برای بازسازی شبکه های فرسوده و در حال انقراض.
گفتگو در مورد این post