به گزارش بازار، محمدمهدی نشی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران درباره وضعیت ایرانیان تحت پوشش بیمه. شرایط بیمه آنها گفت: بیمه سلامت این آمادگی را دارد که هر فرد ایرانی فاقد بیمه را با حداقل هزینه مالی تحت پوشش قرار دهد. از 17 میلیون نفر تحت پوشش صندوق بیمه همگانی سلامت، 5 دهک اول که 12.5 میلیون نفر هستند به صورت رایگان تحت پوشش این بیمه هستند.
نشی با اشاره به اینکه هزینه بیمه سایر عشرها زیاد نیست. وی گفت: هزینه بیمه سایر دهک ها برای دهک ششم 20 درصد، دهک هفتم 30 درصد، دهک هشتم 40 درصد و دهک نهم 50 درصد است. مشمولان دهک دهم کل هزینه بیمه سلامت را نیز پرداخت می کنند که برای هر نفر سالانه یک میلیون و پانصد هزار تومان است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره نحوه بیمه متقاضیان بیمه سلامت نیز گفت: به همین منظور آمادگی داریم افراد را چه به صورت حضوری و چه حضوری و از طریق سامانه های بیمه سلامت بیمه کنیم. افراد با ورود به سامانه های بیمه سلامت به راحتی می توانند خود را بیمه کنند. اتباع خارجی مجاز نیز می توانند با توجه به حق بیمه تعیین شده در قانون از بیمه سلامت استفاده کنند.
او درباره نحوه اطلاع مردم از تاریخ انقضای بیمه درمانی خود صحبت کرد. وی گفت: برای تمامی بیمه شدگان با تاریخ انقضای مدت بیمه نامه پیامکی ارسال می کنیم. در صورت تمایل به اطلاع از تاریخ انقضای بیمه نامه خود می توانند با شماره 1666 تماس بگیرند و یا مربع*1666 را شماره گیری کنند تا از وضعیت بیمه خود مطلع شوند. وی درباره نحوه تمدید بیمه های 4 دهه اول که اعتبار بیمه نامه های آن تا پایان سال 1402 است، گفت: از سال جدید بیمه این عشرها به صورت خودکار تمدید می شود.
نشی در ادامه به اقدامات مهمی که در سال های اخیر در زمینه بیمه جمعیت بیشتری از ایرانیان برداشته شده است، پرداخت. وی گفت: بیمه سلامت که زیرمجموعه وزارت بهداشت است در دولت سیزدهم گام های مهمی برداشته تا در بحث سیاست گذاری، اجرایی و تامین منابع نقش آفرینی خوبی داشته باشد. 45 میلیون نفر از جمعیت کشور که اکثراً در سطح پایین درآمدی به ویژه روستاییان و عشایر قرار دارند تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
وی درباره مزایای این بیمه برای روستاییان، کارکنان دولت و ایثارگران نیز گفت: بیمه سلامت 95 درصد هزینه بستری بیمارانی را که تحت پوشش صندوق روستایی این بیمه هستند پرداخت می کند و پوشش بسیار خوبی در ادارات درمانی دولتی دارد. کارکنان دولت، خانواده شهدا، افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد نیز تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
محمدمهدی نشی با اشاره به اینکه بیمه سلامت ۱۰۰ درصد هزینه های افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در بیمارستان های دولتی را پرداخت می کند، گفت: وی گفت: برای اولین بار دو میلیون نفر را در صندوق بیماری های صعب العلاج شناسایی کردیم که با تلاش دولت و مجلس ایجاد شد که رقم بسیار بالایی است. در واقع، دو میلیون نفر مستقیماً از طریق سیستم های صندوق بیمه بیماران لاعلاج تحت پوشش قرار گرفتند. افراد بیشتری نیز تحت پوشش هستند و شامل بیمارانی می شوند که اطلاعات آنها هنوز وارد سامانه نشده است. این افراد از اعتبارات کمیته های خارج از استان ها استفاده می کنند. به همین دلیل طیف وسیعی از مبتلایان به سرطان و بیماری های مزمن، بیماری های اعصاب و روان و بیماری هایی که واقعا هزینه های کمرشکن خانواده ها را به همراه دارد با ۷ هزار میلیارد تومان که اعتبار امسال این صندوق بوده است، پوشش داده شده است. تا امروز سازمان برنامه و بودجه اعتبارات این صندوق را پرداخت می کند.
وی در ادامه به اهمیت نسخه و پرونده الکترونیکی اشاره کرد و گفت: اقدام مهمی که از سوی دولت قبل آغاز شد و در این دولت تسریع شد، موضوع الکترونیکی شدن خدمات است که می توان آن را آغاز انقلابی در کشور دانست. سیستم سلامت. از نسخه الکترونیکی که سخت ترین کار است تا پرونده الکترونیکی که وزارتخانه های بهداشت و فناوری اطلاعات به دنبال آن هستند. تمامی کشورها اعم از سازمان های بیمه گر مانند بیمه سلامت، بیمه تامین اجتماعی، بیمه نیروهای مسلح و سایر بیمه ها تحت پوشش فایل الکترونیکی هستند.
نشی درباره اهمیت نقش شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در بحث پرونده الکترونیکی گفت: در ابتدا بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی در پوشش طرح نسخه الکترونیک دچار مشکل شدند. اما اکنون به غیر از این دو سازمان بیمه گر پایه کشور، بیش از 100 شرکت دانش بنیان و استارتاپ در حال پوشش این خدمات نسخه الکترونیک هستند. حتی قبول داریم که بهتر از بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی است. این شرکت ها و استارت آپ ها نرم افزار یکپارچه ای ایجاد کردند که در آن می توانید نسخه های بیمه درمانی و بیمه تامین اجتماعی را به صورت الکترونیکی بنویسید.
وی با اشاره به اهمیت توانبخشی در روند درمان بیماران صعب العلاج گفت: توانبخشی پیش از این تحت پوشش هیچ بیمه پایه ای نبود. اما در حال حاضر بیمه سلامت، توانبخشی را نیز پوشش داده است، به همین دلیل بسیاری از بیماری های نیازمند توانبخشی به ویژه بیماری های صعب العلاج تحت پوشش بیمه پایه و صندوق صعب العلاج قرار گرفتند.
ما به بیماران اوتیستیک توجه ویژه ای داشتیم، حتی با تعرفه خصوصی برای این بیماران پرداخت می کنیم. تا دو سال پیش هزینه های ناباروری تحت پوشش بیمه نبود. اکنون سالانه 2000 میلیارد برای مسائل ناباروری برای زوج های ناباروری که نیاز به کمک دارند هزینه می کنیم.
وی به خدمات درمانی که تاکنون مشمول بیمه نبوده اشاره کرد و گفت: هزینه های دندانپزشکی نیز تحت پوشش بیمه سلامت است. چتر این بیمه از 14 خدمت درمانی به 17 خدمت افزایش یافته است. خدمات اضافه شده عمدتاً خدمات پیشگیرانه و خدمات نیازهای اولیه برای مادران باردار و برای کودکان این خدمات رایگان است.
گفتگو در مورد این post