همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با ایران تحلیل، پاسخ داد:
چیزی را گزارش کنید نبض بازار سهامتجدید ارزیابی دارایی ها موضوعی است که در روزهای اخیر خبرساز شده و واکنش های مختلفی را در پی داشته است. بنابراین برخی کارشناسان معتقدند که این سیاست می تواند جان تازه ای به بازار سرمایه بدهد، برخی دیگر تاکید دارند که بازار سرمایه با مشکلات بیشتری مواجه است و موضوع تجدید ارزیابی دارایی ها ممکن است تنها به عنوان مسکن عمل کند. کند و واقعیت این است که به تنهایی نمی تواند در بلندمدت تحرکات مثبتی را برای بازار سهام ایجاد کند و نمی توان سایر عوامل تاثیرگذار را نادیده گرفت. در این میان آنچه اهمیت دارد این است که تجدید ارزیابی دارایی ها می تواند موثر باشد و ابهامات موجود را که نیاز به اجرایی شدن دارد برطرف کند و علاوه بر آن مشکلات بازار سرمایه نیز ریشه ای حل شود.
افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی های استهلاک پذیر مشکلاتی را ایجاد می کند
همایون دارابیکارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در پاسخ به این سوال: آیا تجدید ارزیابی دارایی ها می تواند اقدام درستی برای نجات بازار سرمایه باشد؟ وی تصریح کرد: به طور کلی تجدید ارزیابی عبارت است از تغییر در سوابق حسابداری ارزش جاری دارایی ها به جای ارزش اسمی. زیرا اگر بازار را کارا فرض کنیم، این مشکل عملا نباید تاثیری بر شرکت ها داشته باشد، اما از آنجایی که کارایی بازار ما بسیار ضعیف است و معمولا قیمت سهام نشان دهنده ارزش دارایی های شرکت نیست. تا حدودی می توان با شفاف سازی ارزش دارایی ها به شرکت ها کمک کرد، به ویژه در بخش های مالی مانند بانک، بیمه، لیزینگ. البته در این میان موضوعی که باید به آن توجه داشت، ابهام در حوزه مالیات و استهلاک است. بنابراین اگر تجدید ارزیابی اموال غیر قابل استهلاک صورت گیرد، مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر ساختمان و به ویژه ماشین آلات تحت تأثیر قرار گیرد. هزینه استهلاک شرکت به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و پس از آن این مشکل ممکن است منجر به زیان شرکت شود. از سوی دیگر، هزینه های افزایش سرمایه نیز باید به عنوان هزینه های قابل قبول توسط مقامات مالیاتی شناسایی شود. بنابراین، در مورد یک طبقه استهلاک پذیر، اگر افزایش سرمایه به جای تجدید ارزیابی صورت گیرد، با یکسری مشکلات در بازار مواجه خواهیم شد. بیشتر آنها به این دلیل خواهد بود که سهام بسیار ارزانی خواهیم داشت که در واقع نقش سهام کم ارزش یا (سهام پنی) را در بازار بازی می کنند و این مشکل ممکن است در تضاد با سیاست سرمایه گذاری مطلوب بلندمدت باشد. مدت بازده
تجدید ارزیابی دارایی ها یک شوک مثبت بلند مدت نیست
دارابی بیان کرد: این موضوع که موضوع تجدید ارزیابی دارایی ها منجر به تحرکات مثبت در بازار سرمایه می شود، انتقادات زیادی دارد و به نظر من تا حدودی حق با منتقدان است و نمی توان در درازمدت حرکتی را در بازار ایجاد کرد. بازار از این نسخه . زیرا در اصل فقط تغییر سرفصل ها و اعداد در صورت های مالی است و اتفاق خاصی در شرکت نمی افتد. از طرفی باید بدانیم ما در بازار سرمایه مشکلات عمده ای داریم که از جمله آن می توان به فشار قیمت، مشکلات نرخ ارز، نرخ سود بالا و … اشاره کرد. همه اینها می تواند پیامدهای بسیار مهمتری برای بازار داشته باشد. اما اگر بخواهیم از تجدید ارزیابی دارایی ها که صرفاً تغییر حسابداری در ارزش دارایی های شرکت است، انتظار تغییر بلندمدت داشته باشیم، این اتفاق نمی افتد.
گفتگو در مورد این post