بازار، گروه استانی: کارگران ساختمانی یکی از سخت ترین مشاغلی هستند که همواره با خطراتی همراه بوده و از سوی دیگر به دلیل شرایط کاری خود به ویژه در فصل کاری همواره با مشکلات تامین اجتماعی و مستمری مواجه هستند.
کارگران معتقدند بیمه حداقل چیزی است که کارفرما باید ارائه دهد، اما تامین اجتماعی می گوید کنگره قانون جدیدی را تصویب کرده است که توانایی تامین اجتماعی برای بیمه کارگران ساختمانی را محدود می کند.
از سوی دیگر برخی گروه های دیگر از مردم مانند رانندگان تاکسی نیز چنین مشکلاتی دارند و بسیاری از گروه ها به ویژه در بستر مجازی مطالبات مربوط به تامین اجتماعی را در حوزه کاری و تاکسی رانی و … بیان می کنند. مشکلاتی که روز به روز در حال افزایش است و صدای راننده و طبقه کارگر را بلند کرده است.
کارگران برای دریافت پروانه حرفه ای باید در آزمونی بگذرانند که از الزامات بیمه است
با کمال نیک اقبال، مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان درباره بیمه تاکسی و همچنین کارگران ساختمانی و تامین حق بیمه آنها گفت وگویی انجام داده ایم. او در مورد تامین منابع بیمه کارگران ساختمانی و مسائل مربوط به آن بحث می کند.
ابتدا اجازه دهید در مورد رانندگی تاکسی صحبت کنیم. مشکل بیمه چیست؟
در حوزه بیمه تاکسی نیز سازمان هدفمندی یارانه ها بر اساس سهمیه اعلام شده به بیمه اجتماعی باید برای تعیین سهم دولتی از حق بیمه دولتی رویکرد مشخصی داشته باشد که متاسفانه تا به امروز این اتفاق نیفتاده است، بنابراین اجتماعی بیمه مشخصا در رده بیمه قرار دارد، تاکسی ها مجاز به فعالیت نیستند مگر اینکه سازمان هدفمندی یارانه ها مبلغی را برای سهم دولت در نظر بگیرد.
این کار باید در سطح ملی انجام شود و ربطی به استان سمنان ندارد. بنابراین منتظریم سهم دولتی در بیمه تاکسیرانی مشخص شود و سازمان یارانه ای مربوطه این موضوع را اعلام کند تا بتوانیم برای رانندگان تاکسی بیمه ایجاد کنیم.
آیا این در مورد کارمندان نیز صدق می کند؟
وقتی صحبت از بیمه کارگران ساختمانی می شود، اوضاع کمی متفاوت به نظر می رسد. کارگران ساختمانی از قانون بیمه اجتماعی، کار و ساختمانی بهره مند می شوند که کارگران به ۱۶ گروه فعالیت تقسیم می شوند و برای قرار گرفتن در حق بیمه، کارگران باید دارای کارت حرفه ای باشند که این قانون جدید است.
برای دریافت کارت صلاحیت، که از الزامات بیمه است، کارگران باید آزمایشی را بگذرانند تا مشخص شود که چقدر واجد شرایط هستند. سپس کارگران برای این منظور در یک کارگاه ساختمانی ثبت نام می کنند، البته تخصیص اعتبار برای بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی بر اساس ماده ۵ اصلاحیه قانون بیمه کارگران ساختمانی در صورت تامین اعتبار از محل ساخت و ساز امکان پذیر است. حق بیمه.
گفت، چقدر واضح تر می توانید این را بگویید؟
به عبارت دیگر بیمه ساختمان باید تامین کننده بیمه کارگران باشد. به عنوان مثال اگر دو کارگر در ساختمانی بیمه شده باشند، بیمه ساختمان می تواند در صورت تامین وجوه لازم از سوی بیمه ساختمان، شخص سوم را نیز تحت پوشش قرار دهد.
این بدان معناست که مالکان باید ودیعه بپردازند
آره؛ این حق بیمه باید توسط مالکان ساختمان به تامین اجتماعی پرداخت شود تا تامین اجتماعی بتواند کارکنان را از این منابع تحت پوشش قرار دهد. از سوی دیگر باید گفت کمبود شدید منابع در تامین اجتماعی وجود دارد که ناشی از قانون انتصاب دوم است. آبان ماه گذشته در مجلس تصمیم گرفته شد که نحوه محاسبه حق بیمه کارفرما تغییر کند. در واقع حق بیمه روزانه کارفرما از ۴ درصد به ۲۵ درصد تغییر یافت.
کلیه اقدامات سازمان تامین اجتماعی باید بر اساس مصوبه مجلس باشد
از آنجایی که تمامی اقدامات سازمان تامین اجتماعی باید بر اساس مصوبات مجلس باشد، ما نیز موظف به رعایت مصوبات بیمه کارگران هستیم، هرچند مصوبه مجلس منجر به کمبود منابع شده است، بنابراین متاسفانه در این لحظه ما با مشکل بیمه کارمندان مواجه شده ایم.
رعایت نکردی؟
چرا؛ این موضوع را در جلسه با نمایندگان استان در مجلس اعلام کردیم و نمایندگان قول پیگیری برای تغییر وضعیت دادند و امیدواریم شرایط تغییر کند و بتوانیم به بیمه کارگران کمک کنیم.
گفتگو در مورد این post