بازار؛ گروه بانک و بیمه: پس از تصویب اصلاحیه لایحه بودجه سال آینده مجلس، این لایحه اکنون در صحن شورای اسلامی قرار گرفته و نمایندگان مجلس نظرات خود را در کمیسیون های مختلف اعلام کرده اند. علاوه بر این، کمیسیون تلفیق به طور رسمی جزئیات پیش نویس بودجه را هفته آینده بررسی خواهد کرد. قرار است بودجه ای که در آن صحبت ها و احادیث زیادی از تامین منابع گرفته تا دریافت مالیات وجود دارد ۵۰ درصد افزایش یابد. موارد دیگری مانند افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارکنان دولت که شکاف عمیقی تا نرخ تورم ۴۰ درصدی دارد، مواردی است که نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق باید روی آن کار کنند تا بودجه دچار کسری نشود. زیرا دود کسری مالی ناشی از اجبار دولت به استقراض است. منابع به دنبال آن رشد نرخ رشد تورم توسط مردم دیده می شود.
این مشکلات باعث شده است که لایحه بودجه ۱۴۰۳ به گونه ای مورد بررسی قرار گیرد که همه جوانب لازم در نظر گرفته شود، زیرا دولت بودجه را به گونه ای طراحی کرده است که برای ایجاد منابع درآمدی استانی به مالیات استانی متوسل شده است. مالیات، اگرچه دولت آنجا مدعی است در بخش های تولیدی، شرکتی و حرفه ای هیچ فشاری بر مودیان مالیاتی وارد نمی شود و قرار است این منابع از طریق اخذ مالیات از مودیان جدید تامین شود، اما هنوز مشخص نیست.
بر اساس اعلام برخی نمایندگان مجلس، افزایش مالیات بر ارزش افزوده ۷۰ میلیارد تومان برای دولت به ارمغان می آورد، اقدامی که بدون شک افزایش نرخ تورم را در پی خواهد داشت چرا که افزایش یک درصدی آن علاوه بر ارزش افزوده به ارزش تورم است. مالیات اضافی برای همه کالاها و خدماتی که در بازار گسترش یافته اند اعمال می شود. او انجام می دهد
تشدید تورم با افزایش مالیات بر ارزش افزوده!
به عنوان مثال، دولت در بودجه سال آینده نه تنها مالیات را ۵۰ درصد افزایش داد، بلکه مالیات بر ارزش افزوده را نیز ۱ درصد افزایش داد. اقدامی که نمی داند چه عواقبی در پی خواهد داشت. این در حالی است که طبق اعلام برخی نمایندگان این یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده ۷۰ هزار میلیارد تومان برای دولت به ارمغان می آورد، اقدامی که بی شک افزایش نرخ تورم در کشور را به دنبال خواهد داشت. زیرا افزایش قیمت ناشی از یک درصد بیشتر از مالیات بر ارزش افزوده سال آینده به تمامی کالاها و خدمات موجود در بازار سرایت کرده و می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم فشار زیادی را به مردم وارد کند.
در هر صورت بررسی لایحه بودجه سال آینده در کمیسیون تلفیق مجلس مستلزم بررسی دقیق و کار کارشناسی است تا منابع و مصارف بودجه در یک سال متعادل شود چرا که در هزینه ها منابع واقعی و پایدار لحاظ می شود. نکته ای که مورد توجه اکثر نمایندگان مجلس است این است که بر لزوم تعادل در منابع و مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۳ تاکید دارند. در چنین شرایطی، کمیسیون تلفیق مجلس باید تلاش کند تا بودجه واقعی تری را تصویب کند.
کار بررسی مفاد این لایحه در کمیسیون تلفیق از هفته آینده بدون وقفه آغاز می شود، هرچند در برخی از بندها از جمله تعیین ۱۸ درصد حقوق کارکنان دولت یا تامین منابع از طریق اخذ مالیات نظراتی وجود دارد که باید مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد. .
انجام بررسی رسمی جزییات بودجه ۱۴۰۳ از شنبه هفته آینده
جعفر قدری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما “بازار” وی با بیان اینکه بودجه سال آینده بر اساس عملکرد نیست، گفت: نمی توان تصور کرد که بودجه ریزی عملیاتی داریم چرا که بودجه ریزی به صورت ترتیبی نیست و انعطاف لازم را ندارد از این رو بودجه ریزی در کشور همچنان سنتی است و مطابق با سالهای گذشته تهیه و بررسی شد، زیرا بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد مستلزم انجام تعدادی از زیرساخت ها و اقدامات لازم است.
وی با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال آینده در مجلس گفت: کار برای بررسی مفاد این لایحه در کمیسیون تلفیق از هفته آینده بدون وقفه آغاز می شود، البته در برخی حوزه ها مانند تعیین ۱۸ درصد از دولت. ب- حقوق کارکنان یا تامین منابع از طریق اخذ مالیات. با رشد ۵۰ درصدی در سال آینده نظراتی وجود دارد که باید با دقت بیشتری بررسی شود تا مشکل اقتصاد کشور و معیشت مردم را تهدید نکند. در بحث مالیاتی، هدف گردآوری منابع به دست آمده درباره افراد شناسایی شده است و بحث افزایش حقوق کارکنان دولت نیز زیاد است، زیرا اولاً رقم ۱۸ درصدی با تورم فعلی ناسازگار است. البته باید توجه داشت که دولت نیز نتوانسته بودجه ای را برای افزایش این رقم به بیش از ۱۸ تا ۲۰ درصد اختصاص دهد مگر اینکه ردیف های بودجه در کمیسیون تلفیق تغییر کند که کار آسانی نیست و تبعاتی دارد.
افزایش این حقوق ها برای سال آینده آسان است، اما عواقب آن گریبانگیر خود مردم می شود، به عنوان مثال، دولت در واقع باید درآمد آنها را افزایش دهد که چنین رویکردی را غیرواقعی می کند و دولت با چالش پول یابی مواجه می شود. برای کسب درآمد برای پوشش هزینه ها ایجاد می شود
تغییر ردیف های بودجه برای افزایش حقوق برای مردم هزینه دارد!
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در خصوص افزایش بیش از ۲۰ درصدی حقوق باید گفت; افزایش این تعداد آسان است، اما عواقب آن تحت تأثیر خود مردم است. به عنوان مثال، دولت باید در واقع درآمد خود را افزایش دهد، یعنی هر بشکه نفتی که ۶۵ دلار در نظر گرفته شده است به ۸۵ دلار یا میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی که باید سال آینده ۱۳۵۰ بشکه در روز باشد، افزایش یابد. باشد که بیش از ۱۵۰۰ بشکه باشد که چنین رویکردی را غیرواقعی کند و دولت را با چالش درآمدزایی برای پوشش هزینه ها مواجه کند.
وی در پاسخ گفت: در شرایطی که دولت به دلیل دوری از درآمدهای نفتی در بودجه درآمدی ندارد، چرا دارایی های مازاد خود را عرضه نمی کند و نمی فروشد تا حداقل برای تامین بخشی از بودجه های عمرانی منابعی به دست بیاورد؟ وی افزود: البته زمانی که این املاک به فروش می رسد باید صرف پروژه های نیمه تمام شود. از سوی دیگر برخی شرکت ها نیز از فروش اموال خود خودداری می کنند. در هر صورت، این اموال و دارایی ها باید به شکل بهتر یا مولدتر تبدیل شوند. این در حالی است که هرگز نمی توان این گونه دارایی ها را حتی از طریق فروش آن به هزینه های جاری منتسب کرد، مگر اینکه در برخی وزارتخانه ها مانند وزارت علوم یا بهداشت از طریق بهره وری برای توسعه بخش های مورد نیاز در اختیار آنها قرار گیرد تا نیمی از آن هزینه شود. -پروژه های انجام شده
بر اساس این گزارش، لایحه بودجه سال آینده هم اکنون در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفته و قرار است از هفته آینده جزئیات آن در کمیسیون تلفیق بررسی شود، بودجه ای که بسته به محتوا و بحث در مورد آن باید به دقت بررسی شود. تعادل بین درآمد و هزینه آنقدر بالاست که امید می رود با حفظ بهبود معیشت مردم به گونه ای تعطیل شود که اقتصاد کشور با چالش مواجه نشود.
گفتگو در مورد این post