بازار؛ گروه آب و انرژی: با اعلام اجباری شدن استفاده از کارت سوخت شخصی برای سوخت گیری، نگرانی از افزایش قیمت بنزین افزایش یافته است. برخی این تصمیم را آغاز بنزین 3 نرخی می دانند. برخی نیز از احتمال کاهش سهمیه سوخت خودروها خبر می دهند. اما بلاتکلیفی درباره سرنوشت بنزین در کشور تنها به مردم و صاحبان مناصب محدود نمی شود و به نظر می رسد بهارستان نشینان چندان از تصمیمات وزارت نفت مطلع نیستند.
در این بین بسیاری ضمن ابراز بی اطلاعی از تصمیم وزارت نفت، هرگونه اظهار نظر در این خصوص را به هفته آینده موکول کرده اند. برخی از نمایندگان مجلس که حاضر به گفت وگو شدند، اطلاع دقیقی از برنامه دولت برای تغییر قیمت بنزین نداشتند.
زمان صدور کارت سوخت باید یک هفته باشد نه یک ماه
هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تاکنون تصمیمی در خصوص سه نرخی شدن یا افزایش قیمت بنزین در مجلس اتخاذ نشده است، به بازار گفت: تصمیم برای تغییر قیمت بنزین است. در حدود اختیارات دولت است و نیازی به اجازه مجلس ندارد.» ندارد. اما اتخاذ چنین تصمیم بزرگی نیاز به همکاری بین همه دستگاه ها دارد.
این نماینده مردم در پاسخ به این سوال که آیا تغییری در بند درآمد دولت در لایحه بودجه رخ داده است، همچنین گفت: در این بند تغییر چندانی نداشتیم.
وزارت نفت ابتدا باید زمان صدور کارت سوخت را به یک هفته کاهش دهد و سپس این مصوبه را اجرایی کند. اما متاسفانه هنوز این زیرساخت ها ایجاد نشده و مراحل صدور کارت حدود یک ماه طول می کشد
وی همچنین با اشاره به اینکه اجباری شدن استفاده از کارت سوخت مصوبه قانونی 1402 بود که برای سال 1403 تمدید شد، گفت: البته اجرای این مصوبه شرایطی داشت که یکی از آنها ایجاد زیرساخت های لازم برای سرعت بخشیدن به آن بود. صدور کارت سوخت .
بیگی نژاد گفت: وزارت نفت ابتدا باید زمان صدور کارت سوخت را به یک هفته کاهش دهد و سپس این مصوبه را اجرا کند. اما متاسفانه هنوز این زیرساخت ها ایجاد نشده و مراحل صدور کارت حدود یک ماه طول می کشد.
وی ادامه داد: ابتدا باید مدت زمان تحویل کارت از فرجا به یک هفته برسد و در صورت تحقق این امر وزارت نفت موظف است تمهیداتی را به عمل آورد تا 95 درصد سوخت گیری با کارت سوخت شخصی انجام شود.
در اجرای برنامه ها پیوست رسانه ای باید جدی گرفته شود. مثلا قرار بر این بود که وزارت نفت مشخص کند تکلیف افرادی که سهمیه ۱۵۰۰ تومانی و ۳۰۰۰ تومانی خود را مصرف کرده اند چیست. باید اعلام می شد که این افراد چگونه می توانند از کارت با مکان استفاده کنند.؟ به عبارت دیگر باید برای همه مشکلات احتمالی راه حل ارائه می شد و به طور کامل در جریان آنها قرار می گرفت
این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین از شیوه های اطلاع رسانی وزارت نفت انتقاد کرد و ادامه داد: پیوست رسانه ای باید در اجرای برنامه ها جدی گرفته شود. مثلا قرار شد این وزارتخانه مشخص کند که تکلیف افرادی که سهمیه 1500 تومانی و 3000 تومانی خود را مصرف کردند چیست. باید اعلام می شد که این افراد چگونه می توانند از کارت با مکان استفاده کنند. به عبارت دیگر باید برای همه مشکلات احتمالی راه حل ارائه می شد و به طور کامل در جریان آنها قرار می گرفت.
در این بین مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی البته اعلام کرده که این موضوع ربطی به افزایش قیمت یا کاهش سهمیه بنزین ندارد و مردم به هیچ وجه نگران این موضوع نباشند.
گفتگو در مورد این post