به گزارش بازار، سید عباس موسوی در گفتگوی تفصیلی باکو تی از سفر این هیات به تهران برای آماده سازی مقدمات خبر داد و افزود: پیشینه تاریخی دو کشور و روابط عمیق فرهنگی و عاطفی مردم در هر دو طرف. حاشیه های 800 کیلومتری مرز ایران و جمهوری آذربایجان اجازه ادامه مشکلات و سوء تفاهم ها را نمی دهد.
وی ادامه داد: دو کشور سعی کردند با عقل، درایت و تدبیر از مرحله سرد عبور کرده و صفحه جدیدی در روابط دوجانبه باز کنند.
موسوی تصریح کرد: دست دشمنان مشترک و برخی کشورها و رژیم های منطقه و فرامنطقه به ویژه دستگاه های امنیتی آنها در ایجاد اختلاف بین ایران و جمهوری آذربایجان مشهود است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذریجان گفت: طبیعی است که بین همسایگان اختلاف نظر وجود داشته باشد همانطور که در یک خانواده همه یکسان فکر نمی کنند. همسایه ها مثل گوشت و ناخن به هم چسبیده اند. اما هر از گاهی باید چرک و میکروب ها را از آنها پاک کنیم. سیاست همسایگی دولت جدید ایران یک سیاست جدی و اصولی است.
موسوی حادثه هفتم بهمن و حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را بسیار تلخ، غیرقابل پیش بینی و تعجب برانگیز دانست و افزود: اما تمامی شواهد و متعاقب آن مبادلات بین مقامات قضایی و امنیتی دو کشور و اعتراف به عمل آمده است. ضارب نشان داد که این اقدام فردی و با انگیزه شخصی بوده است. این فرد دستگیر، محاکمه و به اشد مجازات محکوم شد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی خود بر اساس اصول و مبانی ثابتی حرکت می کند که قابل نقض و تغییر نیست. مخالفت با اشغالگری و تجزیه طلبی یکی از این اصول اساسی است که ایران را در دوران اشغال در کنار جمهوری آذربایجان قرار داد.
موسوی تصریح کرد: برخی اخبار و گزارش های هدفمند مبنی بر کمک های ایران به اشغالگران را کاملا تکذیب و تکذیب می کنم و این گونه وارونگی ها مایه تاسف است. از مقامات خود حقایق را بخواهید.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان ادامه داد: مقام معظم رهبری به عنوان شخص اول کشورمان و فرمانده کل قوا چه در آغاز اشغال سرزمین های آذربایجان و چه در دوره اول. جنگ قره باغ و جنگ دوم قره باغ به صراحت از آزادسازی مناطق اشغالی حمایت کردند. جمهوری آذربایجان حمایت می کرد و بقیه نظام در دولت و نیروهای مسلح همیشه همین را دنبال می کردند و ادامه می دادند.
وی گفت: ایران بیش از 30 سال است که نخجوان را به سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان متصل کرده و اکنون قصد توسعه و تنوع بخشی به این مسیر را داریم. مسیر هوایی متصل به نخجوان نیز از ایران می گذرد.
موسوی با بیان اینکه به جای دیوار کشی بین دو کشور در حال ساختن پل بین دو کشور هستیم، تصریح کرد: همه اقوام ایرانی ایران را از آن خود می دانند و به نظر من ایرانی ترین مردم کشور ما آذربایجانی های ما هستند. و در همه جای ایران.” حضور دارند اولین مردم کشور ما اصالتاً آذری زبان هستند و صحبت به این زبان را در بین خانواده ها اکیدا توصیه و تاکید می کنند. بنابراین سوال شما صحیح نیست.
وی گفت: در حال طراحی پروژه های بزرگ اقتصادی برای ایجاد درهم تنیدگی اقتصادی بیشتر بین دو همسایه هستیم.
گفتگو در مورد این post