به گزارش بازار، مجتبی شفیعی ضمن تشریح تاثیر افزایش نرخ جرایم رانندگی در کاهش تخلفات رانندگی و تصادفات گفت: در حمل و نقل جاده ای از سه عامل اصلی انسان (کاربر)، وسیله نقلیه و جاده به عنوان عوامل اصلی یاد می شود. عوامل اصلی تصادفات که البته عوامل دیگری مانند محیط و عوامل فرعی نیز وجود دارد. اما مهمترین عامل طبق نظر پلیس در تصادفات رانندگی کاربر (انسان) یا راننده است که نقش بیشتری در تصادفات دارد.
وی افزود: وضعیت کیفی خودروها و جاده ها نیز از عوامل مهم و موثر هستند. اما طبق برآورد پلیس نقش انسان و کاربر بیشتر است. رفتار رانندگی نقش جدی ایفا می کند. بر این اساس در سال 1384 روند تلفات به حدود 27000 مرگ در سال رسید که کاهش یافت و در سال 2017 به حدود 16000 مرگ رسید. اما متأسفانه در 4 سال اخیر این روند مجدداً افزایش یافته است و عامل اصلی که ممکن است نقش بیشتری داشته باشد بحث تغییر رفتار رانندگی است که تحت تأثیر اعمال قانون است.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرستان های کشور ادامه داد: در واقع تصادفات منجر به تخلف از جمله سرعت غیرمجاز، انحراف به چپ و عدم توجه به جلو بخش مهمی از رعایت قوانین و مقررات است. رانندگان. در بخشی نیز به این موضوع اشاره شد که چند سالی است که جرایم به دلیل تورم تغییر نکرده و جرایم مفهوم اصلی خود را از دست داده و بازدارندگی آنها نیز زیر سوال رفته است.
وی تاکید کرد: بخشی از آن به دلیل مضراتی بود که در سامانه های هوشمند ثبت تخلفات اعم از برون شهری و درون شهری و کمبود نقدینگی به ویژه مبحث 23 مربوط به وجوه اخذ شده از جرایم تخلفات رانندگی بود. . در دولت قبل تقریباً این قانون رعایت نمی شد و فقط 10 درصد منابع تزریق می شد، در حالی که نص صریح قانون این بود که همه منابع تخصیص داده شود و بخشی برای سیستم های هوشمند هزینه شود تا سیستم های قبلی حفظ شود. و توسعه سیستم ها و تجهیزات محقق شد.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرستان های کشور با اشاره به اینکه به دلیل کمبود منابع مالی، ابزار و تجهیزات فرسوده و مختل شده است، گفت: رانندگان نیز این موضوع را تشخیص داده بودند؛ در حالی که رانندگان نیز به این موضوع پی برده بودند. بنابراین تصمیمی از سوی پلیس و دولت برای اصلاح نرخ جرم و اصلاح روند صعودی تلفات و جراحات ناشی از تصادفات و در پیش گرفتن روند کاهشی اتخاذ شد. از این رو این پیشنهاد سال گذشته با روندی طولانی که البته موافقان و مخالفانی هم داشت به تصویب رسید و ابلاغ آن به بعد از تعطیلات نوروزی موکول شد که از سوی سخنگوی دولت اعلام شد و به زودی اعلام خواهد شد.
وی افزود: از نظر فنی خبر خوبی برای متولیان حمل و نقل و سلامت است. اگرچه رشد نرخ جرم و جنایت نمی تواند برای مدت طولانی موثر باشد. اما در حال حاضر با افزایش چشمگیر تصادفات و تخلفات، می تواند رفتار رانندگی را تا حد زیادی تغییر دهد. مشروط بر اینکه اعمال قانون به طور جدی و کامل انجام شود.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرستان های کشور ادامه داد: قطعا رانندگان متخلف درصد زیادی از جامعه رانندگان را تشکیل نمی دهند، بلکه هم جان خود و هم جان سایر افراد را به خطر می اندازند و برآوردها نشان می دهد که هر زمان که اصلاح جرایم انجام شده، رفتار رانندگی و در نتیجه مرگ و میر و تصادفات کاهش جدی داشته است و در حوزه مدیریت ترافیک درون شهری و برون شهری نیز برآورد پلیس این است که این افزایش جرائم موجب افزایش تلفات جانی ما خواهد شد. حداقل 25 درصد در سال، با توجه به اعمال قانون، جریان کاهش می یابد و حدود 4-5 هزار نفر از هموطنان ما کمتر کشته می شوند که این خبر خوبی است.
شفیعی تاکید کرد: این افزایش ممکن است باعث نگرانی برخی از بار مالی این موضوع شود. و هزینه های زندگی افزایش می یابد. در حالی که از نگاه یک کارشناس بیان می کنم که موضوع افزایش جرایم را نمی توان یکی از مولفه های سبد مالی خانوار دانست یا مولفه های تورم زا در جامعه خواند و این معنا را نمی توان بر جریمه اعمال کرد. زیرا تخلف و جرمی اتفاق می افتد و اگر مردم رفتار صحیح رانندگی و رفتار قانونی داشته باشند مشمول آن نیست.
وی تصریح کرد: افزایش جرایم می تواند منافع کلانی را برای جامعه به همراه داشته باشد. زیرا اگر فردی دچار جراحت، معلولیت مادام العمر یا نقص عضو شود یا در سالهای پس از حادثه فوت کند یا پیامدهای حادثه تا سالها ادامه داشته باشد و بر شخص و خانواده فرد تأثیر بگذارد، بسیار مشکل است. بالاتر در واقع وقتی یک فرد موثر از جامعه حذف می شود، تمام هزینه هایی که تا آن لحظه برای فرد پرداخته شده و تمام مزایایی که فرد در آینده قرار بوده برای جامعه و خانواده اش داشته باشد، همگی است. گمشده.
وی افزود: در منابع علمی ترافیکی محاسبات اقتصادی برای تلفات رانندگی قابل قبول نیست. اخیراً نظریه های جدید می گویند که نمی توان در این زمینه قیمت گذاری کرد. بنابراین باید جان تک تک هموطنان را نجات دهیم و از صدمات و تلفات آنها جلوگیری کنیم. از سوی دیگر موضوعی در شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در حال بررسی است که حدود 2 یا 3 دهه است که در برخی از کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته و در برخی از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نیز اجرایی شده است. که بحث تناسب خوب است. و این وضعیت درآمدی افراد است که جرایم باید برای افراد مختلف بر اساس سطح درآمدشان متفاوت باشد و در واقع باید نسبتی بین جرایم و سطح درآمد وجود داشته باشد که بتواند به بازدارندگی و عدالت اجتماعی دست یابد.
شفیعی ادامه داد: این مناسب سازی در شورای عالی ترافیک کشور در حال پیگیری است. اگرچه در شناسایی سطح درآمد و تعیین میزان درآمد مشکلاتی وجود دارد. اما این موضوع به عنوان رویکردی برای توسعه عدالت اجتماعی و بازدارندگی دنبال می شود.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر پیگیری راهکارهای دیگری از جمله فرهنگ سازی برای کاهش تخلفات رانندگی و تصادفات گفت: این موارد در شورای ایمنی و حمل و نقل بررسی می شود که تاکنون 5 جلسه برگزار کرده و به ریاست رئیس جمهور و در غیاب وی با معاون اول است که با عضویت وزرا و رؤسای تمامی عوامل اجرایی مرتبط با موضوع تشکیل شده و در این شورا برنامه های متنوعی در نظر گرفته شده است. همراه با قوانین و مقررات در زمینه خودرو، شهرداری، راه، توسعه تجهیزات و توسعه فرهنگی حمایت می شود. رسانه ها و تعیین وظایف قانونی برای دستگاه های مختلف مصوب.
وی افزود: برنامه ها و سازوکارهای خوبی در کشور داریم. اما در عمل بسیاری از آنها به طور جدی رعایت نمی شود و ماده 23 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی سال هاست از سوی دولت پرداخت نشده است، منبعی که شفافیت قانونی دارد و باید در حوزه تجهیزات ثبت تخلفات باشد. ایمن سازی جاده ها و بخش هایی که در قانون آمده است. مشخص شده، هزینه خواهد شد. اما حدود یک دهه است که این منابع به گونه ای تخصیص نمی یابد که منابع به خزانه رفت و در جای دیگری هزینه شد و در نهایت 10 درصد آن در این حوزه هزینه شد.
شفیعی تاکید کرد: اگر این منابع به درستی تخصیص می یافت، وضعیت امروز بسیار بهتر بود. در سال 1401 دولت 1400 میلیارد تومان در حوزه شهری پرداخت کرد و در حومه شهر نیز مبلغ خوبی پرداخت شد. سال گذشته بخشی پرداخت شد، اما متناسب با درآمد محقق نشد، رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور دستور دادند که این موضوع طبق قانون انجام شود. اگر این منابع و سایر وظایف قانونی در ادارات مختلف اجرا می شد قطعا شرایط فرق می کند و با این وضعیت نامطلوب مواجه نمی شدیم.
گفتگو در مورد این post