به گزارش بازار، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژعی در نشست با منتخبان دوازدهمین دوره شورای اسلامی، اظهار داشت: از همان ابتدا که مسئولیت ریاست قوه قضائیه را بر عهده گرفتم. من به مدیران قضایی تاکید کردم که نگاه خود را نسبت به نمایندگان مجلس تغییر دهند. و پیگیری آنها را دخالت و نفوذ نمی دانند.
رئیس قوه قضائیه گفت: تعامل مستمر با نمایندگان مجلس برای ما مسئولان قضایی بسیار خبرجو است و وقتی با نمایندگان مجلس نشست و برخاست می کنیم به معنای دیدار با همه اقشار مردم در کل است. بخش هایی از کشور.”
وی افزود: ما اصرار داریم که شما نمایندگان مجلس بیایید و از نزدیک ببینید که آیا ما در مراکز و مراجع مختلف قضایی مانند دادگاه ها، سازمان زندان ها، سازمان بازرسی و… اجرا می کنیم یا خیر؟ ما اصرار داریم که زندان ها را از نزدیک ببینید و اگر مشکلی دیدید به من برسانید یا پشت تریبون مجلس بگویید. اگر آن مسئله و مشکل وجود دارد باید آن را رفع کنیم و اگر نبود توضیح دهیم.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: همواره از نمایندگان مجلس می خواهم که به مراکز و مراجع قضایی اعم از دادگاه ها و زندان ها مراجعه کرده و از نزدیک با مشکلات، کاستی ها و سختی های همکاران قضایی آشنا شوند. در برخی جاها از اولویت های کاری محروم هستیم و به دلیل این حجم کار، قاضی، کارمند و امکانات کافی نداریم. در نتیجه این تعاملات و بازدید نمایندگان مجلس از مراکز مختلف قضایی، شاهد بودیم که گاها در صحن علنی مجلس و پشت تریبون مجلس، نمایندگان به بیان مسائل و مشکلات دستگاه قضایی می پرداختند. و گفت چگونه انتظار داریم دستگاه قضایی با این میزان امکانات و بودجه بتواند کار دقیق و بی عیب و نقصی را انجام دهد.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: طی دو سال گذشته دو جلسه مشترک بین قوه قضائیه و نمایندگان مجلس در سطح کشور برگزار شد. همچنین به عنوان رئیس قوه قضائیه 16 جلسه با کمیسیون های تخصصی مجلس و جلساتی با تعدادی از فراکسیون های مجلس برگزار کردم. لازم به ذکر است در مدت اخیر 34 بازدید از زندان ها توسط هیئت های نمایندگان و بیش از 150 جلسه بین مسئولان قوه قضائیه و نمایندگان مجلس برگزار شد. علاوه بر اینها، معاونت امور مجلس قوه قضائیه در مدت اخیر 620 جلسه با نمایندگان مردم داشت و من شخصاً با تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس جلسات خصوصی داشتم.
قاضی القدات گفت: تفاهم نامه ای برای تعامل قوه قضائیه و مجلس تنظیم شد و توانستیم تعامل را تسهیل کنیم و به واسطه همین کار کارگروه هایی در تهران و تمام استان های کشور تشکیل شده است. کشوری که هر سه ماه یک بار جلساتی برگزار می کند. و تعدادی از نمایندگان استان های مربوطه در آن کارگروه ها حضور دارند.
محسنی آژه ای اظهار داشت: در سال 1402 از طریق شوراهای حل اختلاف و کانون وکلا و حضور مسئولان قضایی در مساجد بیشترین ارتباط را با مردم برقرار کردیم و در سفرهای استانی با اقشار مختلف مردم جلسات کارشناسی برگزار کردیم. به ویژه فعالان اقتصادی ما انجام دادیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: در این جلسه یکی از منتخبان مواردی را در خصوص اثربخشی رسیدگی قضایی به گزارش های کمیسیون اصل 90 مجلس مطرح کرد. در اینجا لازم به ذکر است که بین آن دادخواست با گزارشی که از کمیسیون اصل 90 بدون سند و مدرک به قوه قضائیه ارسال می شود و گزارش های مستدل و مستند تفاوت وجود دارد. فرض کنید طوماری به کمیسیون اصل 90 بیاید که ما از فلان شخص ناراضی هستیم و آن طومار را به قوه قضاییه بفرستند. این با گزارش مستند و مستدلی که کمیسیون اصل 90 بر اساس وظیفه نظارت بر عملکرد نیروها تهیه و ارسال کرده است متفاوت است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در امر تحقیق و تفحص باید به برخی نکات حقوقی و سلسله بحث ها توجه شود. بر اساس آیین نامه داخلی مجلس که یک قانون است، وقتی موضوعی در مجلس بررسی می شود، قوه قضائیه موظف است ظرف مدت معینی به موضوع ورود کند و به موضوع رسیدگی کند.
قاضی القدات تصریح کرد: ما در قوه قضاییه در مقطعی لیست گزارش های دریافتی از کمیسیون اصل 90 را به مجلس ارائه کردیم و مشخص کردیم که کدام یک از آن گزارش ها سند و کدام مطالبی است که به کمیسیون اصل 90 رسیده است و این کمیسیون به قوه قضائیه نیز ارسال کرده است. تاکید می کنیم هیچ مانعی برای نمایندگان مجلس وجود ندارد که به طور خاص و موردی اعلام کنند که اقدام مقام قضایی در منع تعقیب پرونده مربوط به گزارش خاصی از کمیسیون اصل 90 اشتباه است. در صورت لزوم ماده 477 را نیز در آن خصوص اعمال خواهم کرد. همچنین هیچ مانعی برای شکایت نمایندگان مجلس از نحوه عملکرد ما در دستگاه قضایی وجود ندارد. اما این باید بر اساس قانون باشد.
محسنی آژه ای اظهار داشت: شما منتخبان یا نمایندگان مجلس می گویید چرا برخی پرونده ها در قوه قضاییه شفاف اعلام نمی شود، باید اعلام کنم دلیل این امر به قانونی است که شما نمایندگان مجلس تصویب کرده اید. من همیشه طرفدار برگزاری دادگاه های علنی و انتشار علنی آن بوده ام، مگر در مواردی که قانون اساسی اجازه آن را نمی دهد.
رئیس قوه قضائیه گفت: در سال 1396 در زمان ریاست آیت الله آملی در قوه قضائیه که شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا تشکیل شد، دولت اعلام کرد که در شرایط اقتصادی اختیارات می خواهد. جنگ؛ قوه قضائیه همچنین اعلام کرد که خواهان قدرت هایی برای مبارزه موثر با فساد و اطلاع رسانی به مردم در مورد آن است. در آن شورا، بدین وسیله اختیاراتی برای
قوه قضائیه موافقت نکرد؛ بعداً رهبر انقلاب اجازه دادند یک سری پرونده ها رسیدگی و علنی شود. در سال 99 در زمان ریاست آقای رئیسی در قوه قضائیه، محاکمه برخی از متهمان فساد که پرونده آنها در سالهای گذشته تشکیل شده بود، آغاز شد. در این مرحله طی تمدید مجوز صادره در سال 1396، چند نکته حذف شد که یکی از آنها برگزاری و انتشار عمومی دادرسی بود. زیرا بسیاری از کارشناسان می گفتند که برگزاری دادگاه ها به این شکل و انتشار آن برای کشور مضر است و باید طبق قانون انجام شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: فرهنگ یک موضوع اساسی و اساسی است; موضوع مهم عفاف و حجاب تنها یک شاخه از مقوله فرهنگ است; مقوله فرهنگ باید در تمام شئون حاکمیتی و امور مردم وجود داشته باشد. همچنین باید به مقوله های اقتصادی و معیشتی توجه شود. اگر از این موضوع غفلت شود؛ امنیت و فرهنگ ما نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: همواره به مسئولان قضایی تاکید می کنم که یکی از وظایف اصلی ما در قوه قضاییه مبارزه با فساد است. اما باید توجه داشت که اولاً این فساد چیست؟ دوم اینکه چگونه باید با این فساد برخورد کرد؟ ثالثاً اگر راه مبارزه با فساد دارای آسیب هایی است چگونه می توان از آنها جلوگیری کرد؟ چهارم، آیا می توان به سادگی گفت که در فلان سال مقداری اختلاس داشته ایم و در سال های مختلف پرونده های فساد را تکرار می کنیم، جلوی فساد را گرفت؟ یا اینکه باید مجدانه و حرفه ای و به دور از شعار با فساد و مفسدان مبارزه کنیم و بستر فساد را خشک کنیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: در سال های اخیر مجدانه وارد مقوله خشکاندن ریشه و پایه فساد و جلوگیری از تضییع حقوق عامه شده ایم. من نمی گویم که در این زمینه کاملاً موفق بوده ایم، اما قدم های بزرگی برداشته ایم. به رودخانه چالوس بروید و ببینید با همکاری همه نیروها و نهادها چه تدابیری برای رفع تجاوز به بستر و حریم این رودخانه و تبدیل آن به تفرجگاه به نفع عموم اندیشیده شده است. تخریب و تخریب ساختمان متعلق به دستگاه قضایی را از همان نقطه شروع کردیم و به سایر دستگاه هایی که ساختمان های غیرمجاز در آن منطقه داشتند تعمیم دادیم.
وی ادامه داد: حدود 5 ماه پیش گزارشی دریافت کردم مبنی بر اینکه در جنگل های جلگه ای نوشهر در استان مازندران چنین ویلاهایی ساخته و یا در شرف ساخت هستند و این ویلاها را با قیمتی در حدود 80 میلیارد پیش فروش کرده اند. بلافاصله هیئت اعزام کردم و موضوع را به صورت ویژه بررسی کردیم و نتیجه این شد که اراضی اشغالی حذف شد و با صرف هزینه و زمان اندک و با کاشت بیش از 2 هزار اصله نهال آن اراضی مرمت شد. زود برگشتند.
رئیس قوه قضائیه گفت: در استان بوشهر بیش از 30 سال بود که مشکل اسناد زمین چند هزار نفر از مردم عزیز در چندین شهر و روستا وجود داشت و ما این مشکل را برطرف کردیم.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در بحث ساماندهی انبارهای بنادر و گمرکات و اموال مصادره و مصادره گام های بلندی برداشته ایم. پیش از آن مشاهده کردیم که با تخصیص ارز ترجیحی، مقادیر زیادی کالای مورد نیاز وارد کشور شد، اما چندین ماه در کشتی ها یا انبارها ماند و خراب شد. به گونه ای که برای حذف آنها باید مبالغ هنگفتی خرج می شد و یا حتی نمی شد آنها را حذف کرد. از شما نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم تقاضا دارم با رعایت میدانی این موارد را مورد تاکید قرار داده و در این زمینه مجدانه پیگیری نمایید.
رئیس قوه قضائیه در پایان تصریح کرد: باید بسترهای مشارکت مردم در رونق اقتصادی و جهش تولید را فراهم کنیم. صرفاً با گفتن اینکه می خواهیم مردم را درگیر کنیم، کار جلو نمی رود، بلکه باید سازوکارهای این مقوله را مشخص کنیم. ما باید مشخص کنیم که چگونه می خواهیم از مردم حمایت کنیم و گره ها را برای آنها باز کنیم و مردم را کجا کنار گذاشته ایم. بعضی جاها اصلاً نیازی به کمک به مردم نیست، بلکه فقط باید سنگ هایی را که جلوی پای آنها می گذاریم برداریم و اگر این اتفاق بیفتد، مردم کار خودشان را می کنند.
گفتگو در مورد این post