بازار، گروه ولایات: یکی از سیاست های ستاد خدمات سفرهای نوروزی استان سمنان ایجاد ایستگاه های نوروزی، ایستگاه های گردشگری و نمایشگاه های صنایع دستی و سوغات و … به همراه مراکز عرضه صنایع دستی در هشت شهرستان استان است تا مسافران نوروزی و زائران رضوی. می تواند از آنها بهره مند شود. بودن
200 غرفه صنایع دستی امسال در استان سمنان برپا شده و انواع منسوجات دست ساز، سفال و سرامیک، لوازم و تزیینات در آنها به فروش می رسد که البته دو انتقاد به این غرفه ها وارد است. اول اینکه برخی از این غرفه ها فقط فروشگاه محصولاتی هستند که در تهران خریداری می شوند و دوم اینکه برخی از محصولات این فروشگاه ها از چین است که البته در کنار این دو انتقاد، بقیه نظرات در مورد این غرفه های صنایع دستی بسیار مثبت است. .
فعالان صنایع دستی بر این باورند که این گونه فعالیت ها به آنها کمک می کند تا بازاری برای محصولات خود بیابند و محصولات و سوغات خود را در شرایط بهتری به فروش برسانند، زیرا این گروه معتقدند بزرگترین مشکلات این صنف فاقد بازار فروش هستند وگرنه استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد. ظرفیت های استان در زمینه تولید.
بازارچه هایی در استان سمنان ایجاد شد
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه نوروز 1403 بازارچه صنایع دستی در سراسر استان ایجاد شده است، تاکید کرد: ورودی و خروجی ها و نقاط شلوغ و پرتردد شهرستان های استان که در آن بازارچه های صنایع دستی نوروز 1403 ایجاد شده است. بیشترین ترافیک، میزبانان هستند این نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی نوروزی هستند.
یک فعال بازار صنایع دستی: امروزه اکثر تولیدکنندگان صنایع دستی استان، محصولات خود را یا به صورت اینترنتی و یا در رویدادهای خارج از استان به فروش می رسانند و زیرساختی برای آنها مهیا نشده است.
امیر کرم زاده با بیان اینکه علاوه بر بازارچه ها و نوروزگاه هایی که ذکر شد، 17 مغازه فروش صنایع دستی در نقاط مختلف استان سمنان افتتاح شده است که مسافران نوروزی و زائران رضوی می توانند از آنها بهره مند شوند. با صنایع دستی و سوغات استان یکی از محورهای ایجاد این زیرساخت ها است.
وی با بیان اینکه در مجموع 15 بازارچه موقت صنایع دستی در ایام نوروز در سراسر استان سمنان با همکاری شهرداری های ستاد خدمات سفر آماده شده است، افزود: مسافران نوروزی و زائران رضوی نیز از این بازارچه ها استقبال خوبی داشته اند.
توسعه فروش در نوروز
مدیرکل میراث فرهنگی و دبیر ستاد خدمات سفرهای نوروزی استان سمنان نیز ادامه داد: این استان بیش از چهار هزار هنرمند در 52 رشته صنایع دستی دارد و بازارچه های صنایع دستی به این صنف کمک می کنند تا فضایی برای ارائه مهارت ها و تولیدات خود داشته باشند. برای مسافران نوروزی و زائران رضوی داشته باشید.
کرم زاده با بیان اینکه ایجاد بازارچه صنایع دستی به برندسازی و تجاری سازی صنایع دستی و سوغات در استان سمنان نیز کمک می کند، گفت: علاوه بر این موضوع درآمد خوبی نیز برای تولیدکنندگان صنایع دستی ایجاد می شود که می تواند به این هنرمندان کمک کند.
وی حفظ اصالت و معرفی صنایع دستی، تولیدات و سوغات استان سمنان را از دیگر محورها و اهداف این بازارچه ها دانست و افزود: رونق فروش صنایع دستی به عنوان صنعتی که ارزش افزوده بسیار بالایی دارد از دیگر اهداف است. که با برپایی این نمایشگاه محقق خواهد شد. ما به دنبال تحقق آن هستیم.
ادامه نمی دهیم!
یک فعال صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه این نمایشگاه ها و غرفه ها خوب است اما متاسفانه مستمر نیست، تاکید کرد: زمانی می توان گفت که توانسته ایم صنایع دستی خود را معرفی و تجاری سازی کنیم. اقدامات مستمر انجام دهد. و تداوم بخش را به منصه ظهور برسانیم وگرنه برگزاری چندین نمایشگاه به مدت 10 روز در سال نمی تواند تداومی به موفقیت های ما بدهد.
عارفه سادات مهدوی که در دانشگاه طراحی و خیاطی نیز تحصیل کرده است، با بیان اینکه بازارچه های ده روزه به ضرر تولیدکنندگان صنایع دستی استان سمنان نیست، گفت: نمی توان در ده روز هویت، فرهنگ و صنایع دستی یک استان را معرفی کرد. در نتیجه باید فقط بازاری پیدا کنید که بتوانید در آن بگید در استان سمنان بازارچه صنایع دستی ایجاد کرده ایم!
طباطبایی، کارشناس اقتصادی: اگر بتوانیم بازاری برای محصولات استان سمنان در سراسر کشور پیدا کنیم، به مراتب موفق تر از این هستیم که در استان خودمان بازارچه های فیزیکی بسازیم.
وی با بیان اینکه این گونه بازارچه ها بیشتر برای تراز کاری مسئولان است، گفت: در استانی که بازارچه دائمی صنایع دستی ندارد، اما در مقابل 4200 فعال صنایع دستی که از این راه امرار معاش می کنند، نباید صحبتی از این باشد. تداوم موفقیت و کسب درآمد کردی امروزه اکثر تولیدکنندگان صنایع دستی استان محصولات خود را به صورت آنلاین و یا در رویدادهای خارج از استان به فروش می رسانند و هیچ زیرساختی برای آنها مهیا نشده است.
خطایی وجود دارد
این فارغ التحصیل رشته خیاطی و طراحی دومین ایراد این گونه نمایشگاه ها را این است که محصولات ارائه شده به هیچ وجه معرف محصولات فاخر تولید شده در استان سمنان نیست. اگر خودمان در استان سمنان بافت و قلاب بافی، عروسک بافی و بافتنی و … داریم که صد برابر کیفیت و جذابیت محصولات چینی دارد.
مهدوی تصریح کرد: این نمایشگاه ها با عرضه محصولات چینی (کشور چین) نه تنها چیزی به صنایع دستی استان سمنان نمی افزاید، بلکه امکانی را از تولیدکننده ما در داخل می گیرد، به عبارتی اگر مسافری به مقصد خود می رفت. کودک باید عروسک بخرد با خرید عروسک های وارداتی چینی، امکان خرید عروسک تولیدی عشایر مهدیشهر یا روستاهای شاهرودی و دامغانی نیز سلب می شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر همه این انتقادات در ایام نوروز به دلیل حضور گردشگران در نوع خود برای صنایع دستی خوب است اما مشکل اینجاست که نحوه اجرا نیز باید در شأن استان سمنان باشد. وی افزود: باید بتوانیم این بازارها را ساماندهی کنیم. بزرگش کنیم وگرنه سالی ده روز دردی را دوا نمی کند.
مسافران پول ندارند!
محسن شریفی فعال گردشگری در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به اینکه انتقاداتی به بازارچه های صنایع دستی وجود دارد، گفت: بخش زیادی از صنایع دستی استان سمنان به نام سایر استان های کشور به فروش می رسد. به عنوان فرش و دستباف. و این نشان می دهد که سیاست بازارچه های صنایع دستی و سیاست های مربوط به ترویج و تبلیغات و تبیین ظرفیت های صنایع دستی در استان جواب نداده است.
شریفی با بیان اینکه بازارچه های صنایع دستی ده روز در سال در اوج ترافیک نوروزی برگزار می شود، تصریح کرد: این در حالی است که مسافرانی که به مشهد می روند ترجیح می دهند پول خود را پس انداز کنند تا در مشهد کوتاه نیایند. در راه بازگشت پولی برای زائران و مسافران نوروزی باقی نمی ماند زیرا همه چیز را در مشهد خرج کرده اند. در نتیجه مسافران و زائران رضوی کمترین هزینه را در استان سمنان در هر دو مسیر خرج می کنند.
کارشناس اقتصادی: در استان سمنان به بازارچه صنایع دستی نیاز نداریم، بلکه نیازمند بازاریابی صنایع دستی هستیم
وی افزود: باید صنایع دستی استان سمنان را از نظر کمی و کیفی به گونه ای معرفی و برندسازی کنیم که مسافران نوروزی به قصد خرید منسوجات دستباف استان سمنان در مسیر مشهد یا تهران در استان سمنان توقف کرده و نگاه کنند. برای آنها. به عنوان مثال خرید جاجیم یا نمد و فرش زمانی است که می توان گفت در زمینه توسعه بازار صنایع دستی به موفقیت هایی دست یافته ایم.
بازار درست نکنیم، بازار پیدا کنیم!
یک کارشناس اقتصادی نیز نظر مشابهی دارد، سیدرضا طباطبایی در گفتگو با خبرنگار بازار معتقد است که ما در استان سمنان به بازارچه صنایع دستی نیاز نداریم، بلکه نیازمند بازاریابی صنایع دستی هستیم! در واقع به معنای ساده تر، نیازی به ایجاد فروشگاه و غرفه برای صنایع دستی نداریم، باید بازار مجازی یا واقعی برای محصولات استان ایجاد کنیم.
طباطبایی با بیان اینکه اگر بتوانیم بازاری برای محصولات استان سمنان در سراسر کشور پیدا کنیم به مراتب موفق تر از این هستیم که در استان خودمان بازار فیزیکی بسازیم! وی بیان کرد: بازارهای فیزیکی نیاز به شناسایی ظرفیت ها، تبیین، برندسازی، تبلیغ و بازاریابی و … دارند وگرنه امروز تمامی فروشگاه های صنایع دستی استان سمنان جزو پرفروش ترین مشاغل استان خواهند بود اما در واقع شاهد هستیم که آنها آنقدر مشتری ندارند.
وی افزود: این نشان می دهد که ما در استان سمنان بیش از آنکه به بازار نیاز داشته باشیم به بازار نیاز داریم. اگر بتوانیم بازار داشته باشیم، نیازی به بازار نداریم. ما می توانیم محصولات خود را حتی در خانه بفروشیم، اما برعکس. اگر بازاریابی نداشته باشیم، حتی اگر در مرکز استان سمنان فروشگاه راه اندازی کنیم، نمی توانیم بگوییم که در حوزه صنایع دستی استان سمنان موفقیت چشمگیری کسب کرده ایم.
گفتگو در مورد این post