ایلان ماسک، بنیانگذار Neuralink، در روز دوشنبه، ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) گفت اولین فردی که تراشه این شرکت را در مغزش کاشته بود توانست از افکار خود برای حرکت دادن نشانگر ماوس کامپیوتر استفاده کند.
Neuralink، یک شرکت نوروتکنولوژی، اوایل ماه گذشته اعلام کرد که اولین ایمپلنت مغزی خود را به اندازه یک سکه در سر بیمار کاشته است.
ماسک که در یک رویداد صوتی Space در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) شرکت کرده بود، در مورد وضعیت گیرنده تراشه مغزی گفت: «پیشرفت خوب بوده است و به نظر میرسد که بیمار به طور کامل بهبود یافته است و هیچ عارضه جانبی نداشته است. او اکنون فقط با فکر کردن می تواند نشانگر ماوس را روی صفحه حرکت دهد.
وی افزود که Nuralink اکنون در تلاش است تا حداکثر تعداد کلیک روی دکمه ماوس را از بیمار دریافت کند.
Noralink جزئیات بیشتری در این مورد منتشر نکرده است. این شرکت قبلاً اعلام کرده بود که هدف اولیه از کاشت تراشه مغزی این است که “افراد بتوانند مکان نما ماوس یا صفحه کلید کامپیوتر را با استفاده از ذهن خود کنترل کنند.”
پس از دریافت تاییدیه برای آزمایشهای بالینی انسانی در ماه سپتامبر، Neuralink با موفقیت تراشهای را در ماه گذشته در مغز اولین بیمار انسانی خود کاشت. ایلان ماسک گفت که این تراشه “تله پاتی” نام دارد.
تراشه “تله پاتی” در واقع یک دستگاه استنت مانند کوچک است که در رگ های خونی مغز قرار می گیرد. این دستگاه که شامل چندین الکترود است، نمی تواند افکار فرد را بخواند، اما سیگنال های ارسال شده توسط نورون ها و سلول های عصبی در مغز را کنترل و پردازش می کند.
Neuralink اعلام کرده است که با کاشت چنین تراشه هایی در مغز افراد، قصد دارد بیماران فلج را دوباره راه بروند، بینایی را به نابینایان بازگرداند و حتی بیماری هایی مانند افسردگی، آلزایمر و پارکینسون را درمان کند.
در سال ۲۰۲۱، Neuralink نحوه عملکرد این تراشه را با قرار دادن دو دستگاه بی سیم از آن در مغز میمونی به نام «پیجر» نشان داد. این دستگاهها به پیجر اجازه میداد تا با افکار خود اشارهگر را کنترل کند و یک بازی به نام «Mind Pong» انجام دهد.
ایلان ماسک گفته است که قصد دارد ایمپلنت خود را به مردم عرضه کند تا مردم بتوانند بهتر با رایانه ارتباط برقرار کنند و به گفته او، “تهدید تمدن ما” ناشی از هوش مصنوعی را مهار کنند.
منبع: یورونیوز
گفتگو در مورد این post