بازار؛ گروه آب و انرژی: ایران از ظرفیت بالایی در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی برخوردار است. اما سیاست های اشتباه در سال های گذشته باعث افت صادرات خدمات فنی و مهندسی طی سال های گذشته شده است. جالب است بدانید از سال 1380 تا 1390 روند صادرات صعودی بوده و از 575 میلیون دلار در سال 1380 به 4 میلیارد و 118 میلیون دلار در سال 90 رسیده است.
این دوران طلایی دیری نپایید و پس از افت 88 درصدی در پایان سال 1398، میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور به حدود 491 میلیون دلار رسید. حال رئیس کل گمرک در آخرین آمار اعلام شده صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال گذشته را یک میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام کرد که صنعت آب و برق سهم زیادی از آن را به خود اختصاص داده است. آنطور که مجتبی اکبری رئیس مرکز بین المللی و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو به بازار گفت: سهم صنعت آب و برق از این میزان صادرات حدود 600 میلیون دلار بوده است.
پیش بینی می کنیم صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه آب و برق در سال 1403 به حدود یک میلیارد دلار برسد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه آب و برق در سال 1403 به حدود یک میلیارد دلار افزایش یابد، ادامه داد: البته ظرفیت صادرات در این بخش 5 میلیارد دلار است اما این امکان وجود ندارد. در شرایط فعلی. است.
اکبری خاطرنشان کرد: مطالعات ساخت مزرعه انرژی خورشیدی با ظرفیت 10 مگاوات توسط کارشناسان ایرانی در سریلانکا آغاز شده است. همچنین در زمینه فاضلاب نیز مذاکراتی برای آغاز همکاری با کشورهای منطقه آغاز شده است.
بسیاری از کشورهای آفریقایی که سطح خورشید در آنها بالاست و تابش خورشیدی بالایی دارند، مایل به همکاری با ایران هستند. آنها از ایرانیان می خواهند که در کشورهایشان نیروگاه خورشیدی بسازند
وی همچنین گفت: بسیاری از کشورهای آفریقایی که سطح خورشید در آنها بالاست و تابش خورشیدی بالایی دارند، خواهان همکاری با ایران هستند. آنها از ایرانیان می خواهند که در کشورهایشان نیروگاه خورشیدی بسازند.
رئیس مرکز بینالملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو در پاسخ به این سوال که بسیاری از کشورهای اروپایی و چینی از فناوری بهتری نسبت به ایران برخوردار هستند، گفت: ما در زمینه طراحی، مشاوره مانند چینیها نیستیم. بسیار ارزان تر انجام دهید
وی خاطرنشان کرد: صادرات خدمات فنی و مهندسی ارزش افزوده بسیار بالایی دارد و به هیچ وجه قابل مقایسه با صادرات محصولات خام و نیمه خام نیست.
اکبری افزود: ما به عنوان سرمایه گذار در این کشورها حضور نداریم اما به عنوان پیمانکار قرار است این پروژه ها را اجرا کنیم.
رئیس مرکز بین المللی و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو با بیان اینکه هم اکنون پنج کمیسیون مشترک از سریلانکا، قطر، الجزایر، اسلوونی و تاجیکستان در دستور کار قرار دارد، افزود: هدف از تشکیل این کمیسیون های مشترک برنامه ریزی است. همکاری های اقتصادی به منظور توسعه حجم مبادلات در این زمینه. اقتصادی و ارائه خدمات فنی-مهندسی و ما در کشورهایی مانند تاجیکستان، سریلانکا، قطر، عراق و منطقه آفریقا در حال پیشرفت هستیم.
برق سنکرون ایران، روسیه و آذربایجان
وی درباره سایر اقدامات انجام شده برای افزایش مبادلات بین المللی در حوزه تامین انرژی نیز گفت: به دنبال اجرای یک پروژه همزمان بین ایران، روسیه و آذربایجان هستیم. این پروژه هم اکنون به مراحل پایانی خود نزدیک می شود. با اجرای این پروژه و امکان تبادل انرژی در این زمینه بی نیاز خواهیم شد. در واقع با این کار می توانیم در مواقعی که برق مازاد داریم آن را صادر کنیم و در صورت کمبود برق وارد کنیم.
گفتگو در مورد این post