بازار؛ گروه راه و مسکن: اهمیت تولید سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال انتخاب شده است و این اهمیت نشان می دهد که موفقیت در رسیدن به اهداف مورد نظر چقدر می تواند به رشد اقتصادی کشور و کاهش مشکلات معیشتی مردم کمک کند. تولید و جهش تولید در سال های اخیر همواره یکی از محورهای اصلی شعار سال بوده است و امسال شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردمی از سوی رهبری نشان داد که مشارکت مردم چقدر می تواند در پیشبرد اهداف مهم و مهم باشد.
سهم مسکن از سبد هزینه خانوارهای ایرانی به 36 درصد و سهم تهرانی ها به 50 درصد رسیده است.
آخرین گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که سهم مسکن از سبد هزینه خانوارهای ایرانی به 36 درصد و سهم تهرانی ها به 50 درصد رسیده است. این در حالی است که طبق استانداردهای جهانی سهم مسکن از سبد خانوار تا 30 درصد است و در صورت افزایش این هزینه به معنای کاهش سطح رفاه خواهد بود.
شعار امسال به خوبی نشان میدهد که مشارکت مردم در رونق تولید میتواند موفقیتهای خوبی ایجاد کند و همانطور که سالها بوده، تولید مسکن توسط بخش خصوصی به 350 هزار واحد مسکونی با توجه ویژه به این موضوع تا 50 درصد رسیده است. جهشی در تولید داشته باشند.
میانگین زمان ساخت خانه با دخالت بیشتر دولت در واقع بیش از 3 سال طول می کشد در حالی که با استفاده از روش مشارکت مردمی این زمان به حدود یک سال و نیم می رسد.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در آخرین اظهارات خود معتقد است میانگین زمان ساخت مسکن با دخالت بیشتر دولت در واقع بیش از 3 سال طول می کشد در حالی که با استفاده از روش مشارکت مردمی این زمان به حدود یک سال و نیم می رسد.
حسن محتشم یکی از اعضای هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا با مشارکت مردم می توان تولید مسکن را افزایش داد؟ وی گفت: واگذاری زمین به مردم یکی از مصادیق «جهش تولید با مشارکت مردمی» است و همانطور که در شعار امسال به خوبی اشاره شده، تولید مسکن با مشارکت مردم می تواند رونق بگیرد.
محتشم: اگر بخواهیم به هدف تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی برسیم بهترین اقدام کاهش چالش ها و موانع و مشارکت مردم است.
او ادامه داد: حدود سه سال از عمر دولت می گذرد و در روزهای ابتدایی دولت سیزدهم اعلام شد که سالانه یک میلیون واحد مسکونی و چهار سال دیگر 4 میلیون واحد مسکونی تولید می شود اما در عمل دیدیم که این وعده نشد. برآورده شد. بنابراین اگر بخواهیم به هدف تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی برسیم، بهترین اقدام کاهش چالش ها و موانع و مشارکت مردم است.
وی افزود: اگر دولت مشارکت مردم را جدی بگیرد و بخش خصوصی فعال شود، مطمئن باشید در گام اول میتوان به رشد 50 درصدی تولید 650 هزار واحد مسکونی در سال و پس از آن به ساخت و ساز رسید. از یک میلیون واحد مسکونی نیز.” امکان پذیر خواهد بود.
چالشهایی مانند طولانیمدت صدور مجوز، بیمه و مالیات همواره بخش خصوصی را دلسرد میکند، اما قطعاً مشارکت مردم و کمکهای دولت میتواند موانع را کاهش دهد و جهش تولید در بخش مسکن رخ دهد.
محتشم در پاسخ به این سوال که مشکل این روزها بخش خصوصی در حوزه مسکن چیست؟ ادامه داد: چالش هایی مانند صدور مجوز طولانی مدت، بیمه و مالیات همواره بخش خصوصی را دلسرد می کند، اما قطعا مشارکت مردم و کمک های دولت می تواند موانع و جهش تولید در بخش مسکن را کاهش دهد.
عضوهیئت مدیره انجمن انبوه سازان تهران در پاسخ به این سوال که وزیر راه و شهرسازی در آخرین اظهارات خود اعلام کرده است که میانگین زمان ساخت خانه با دخالت بیشتر دولت در واقع بیش از 3 سال: دخالت دولت در همه سطوح باعث کاهش راندمان تولید شده و شعار امسال به خوبی متوجه این موضوع است. در حال حاضر 75 درصد اقتصاد در دست دولت است که تحقق شعار سال را با چالش مواجه خواهد کرد. دولت باید در نظام اداری تغییراتی ایجاد کند.
تاکید شعار امسال بر مشارکت مردم می تواند این نوید را به حوزه مسکن و بخش خصوصی بدهد که اگر می خواهیم در حوزه مسکن رونق ایجاد کنیم باید بیش از پیش از بخش خصوصی حمایت کنیم و موانع را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: بیش از 90 درصد تولید مسکن توسط بخش خصوصی انجام می شود و در حال حاضر 350 هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی در حال ساخت است. تاکید امسال بر مشارکت مردم می تواند به بخش مسکن و بخش خصوصی نوید دهد که اگر می خواهیم در حوزه مسکن رونق ایجاد کنیم باید بیش از گذشته از بخش خصوصی حمایت کنیم و موانع را برطرف کنیم.
محتشم تصریح کرد: یکی از موانع تولید مسکن بحث بیمه و مالیات است که سال ها گریبان سازندگان مسکن را گرفته و آنها را با مشکلات مالی زیادی مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی یکی دیگر از چالش های پیش روی سازندگان مسکن است که دولت و مجلس باید برای آن چاره ای بیندیشند چرا که شهرداری در صدور پروانه تعلل می کند. شهردار تهران دو سال پیش قول داده بود مدت صدور پروانه ساختمانی را به ۴۵ روز کاهش دهد. این در حالی است که سازندگان مسکن هنوز دوره 45 روزه را ندیده اند.
احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد در پاسخ به این سوال که آیا می توان با مشارکت مردم رونق تولید ایجاد کرد، گفت: با تقویت صندوق ملی مسکن، تدوین بسته سیاستی جامع، حمایت انبوه سازان و تکمیل زنجیره تولید مسکن، صنعت مسکن را می توان بهبود بخشید. و موجب رونق اقتصادی و اشتغال شد.
درست است: با تقویت صندوق ملی مسکن، تدوین بسته سیاستی جامع، حمایت از انبوه سازان و تکمیل زنجیره تولید مسکن، می توان صنعت مسکن را بهبود بخشید و رونق اقتصادی و اشتغال را تحریک کرد.
وی ادامه داد: قطعا در جاهایی که مردم حضور داشته اند نتایج مثبتی حاصل شده است و حوزه مسکن یکی از بخش هایی است که می تواند با رونق تولید به اقتصاد کشور کمک کند.
نماینده مردم شهرکرد با اشاره به نامگذاری سال جهش تولید با مشارکت مردم تاکید کرد: در این شعار مشخص است که رونق تولید و جهش تولید با مشارکت مردم محقق می شود. مردم. بخش مسکن صنعت موتور محرکه کشور است، اما در نظام سیاستگذاری کشور ما به این باور کمتر توجه شده است. از سوی دیگر، اگر معتقد باشیم مسکن صنعت محرکه است، به بخش مسکن توجه بیشتری می شود و با رونق مسکن، وضعیت اشتغال بهبود می یابد و با افزایش عرضه مسکن، مردم خانه دار می شوند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم برای اجرای قانون جهش تولید مسکن، تقویت جدی صندوق ملی مسکن است. کلیه منابع حاصل از تسهیلاتی که در قالب قانون جهش تولید مسکن یا نهضت ملی مسکن تخصیص می یابد به صندوق ملی مسکن منتقل شود. بانک ها نیز باید تسهیلات خود را با نرخ سود ارزان ارائه کنند.
در مجلس آینده باید تدوین بسته سیاستی جامع در حوزه مسکن مورد توجه قرار گیرد و مجلس با دولت همکاری کند تا قانون جهش تولید مسکن به صورت جامع و بهینه اجرا شود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در حوزه مسکن نیازمند بسته سیاستی جامع هستیم، ادامه داد: در مجلس آینده باید تدوین بسته سیاستی جامع در حوزه مسکن مورد توجه قرار گیرد و مجلس نیز با دولت همکاری کند. تا قانون جهش تولید مسکن تصویب شود. به صورت جامع و بهینه اجرا شود.
ایلاتی کارشناس سیاست مسکن نیز با تاکید بر حل شدن مشکل مسکن با نهضت مردمی گفت: برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم در حوزه مسکن، یکی از مهم ترین اقداماتی که می توانیم انجام دهیم، واگذاری زمین به مردم و مردمی شدن مسکن است.
ایلاتی: یکی از مصادیق مشارکت دولت در حوزه مسکن، پروژه های مسکن مهر است که در دو دولت گذشته هنوز تکمیل نشده و حدود 150 هزار واحد باقی مانده است.
وی ادامه داد: یکی از مصادیق مشارکت دولت در حوزه مسکن، پروژه های مسکن مهر است که در دو دولت گذشته هنوز تکمیل نشده و حدود 150 هزار واحد باقی مانده است.
این کارشناس سیاست گذاری مسکن افزود: مهمترین برنامه ای که باید در این راستا اجرا شود، تمدید کوتاه مدت درجه بندی است. خوشبختانه ظرفیت شهرک ها در شهرها و روستاها در برنامه هفتم توسعه بین 20 تا 25 درصد افزایش می یابد.
ایلاتی تصریح کرد: بر این اساس توزیع عادلانه زمین اجرا می شود که باعث می شود افرادی که به هر دلیلی نتوانسته اند از امکان زمین بهره مند شوند، بتوانند با تملک زمین، ساخت و ساز تدریجی مسکن را پیش ببرند. زمین.
همانطور که وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد، واقعیت این است که گسترش انبوه دولت با توجه به شرایط مالی و اقتصادی کشور، برنامه درستی در حوزه مسکن نیست. اگرچه بسیاری از پروژه های مسکن در سال های گذشته آغاز شده است، اما هنوز به اتمام نرسیده و نیمه تمام است، بنابراین می توانیم با مشارکت مردم و نهضت مردمی سازی به هدف خود که ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی است، برسیم.
گفتگو در مورد این post