به گزارش بازار، نتایج سرشماری دامداری های کشور در سال 1402 نشان می دهد که تعداد گاو و گوساله بر حسب نژاد شامل «1.65 میلیون راس نژاد خالص»، «2.33 میلیون راس نژاد مخلوط» و «1. 47 میلیون راس از نژادهای بومی.
در حالی که تعداد گاوها و گوساله های اصیل در سال 2019 حدود 1.25 میلیون راس بوده است.
همچنین طرح سرشماری دامداری های کشور در نیمه دوم پاییز 1402 اجرا شد که در این طرح پیمایشی که به صورت نمونه اجرا شد، اطلاعات مربوط به تعداد انواع دام، میزان شیر تولید، تغییرات در تعداد دام (تعداد دام خریداری شده، تعداد دام پروار شده، تعداد دام فروخته شده، تعداد دام متولد شده، تعداد دام های ذبح شده) و تعداد دام تلف شده)، میزان علوفه مصرفی، ارزش سرمایه گذاری و دریافتی ها و پرداختی های دامداری ها جمع آوری شده است.
این طرح پیمایشی با حضور بیش از 440 نیروی انسانی (آمار، بازبین و صاحب نظر) با مراجعه حضوری به واحدهای نمونه اجرا شد. این طرح پیمایشی با فاصله زمانی سه ساله اجرا و نتایج آن در سطح استان استخراج و منتشر شده است.
بر اساس نتایج این طرح، یک میلیون و 300 هزار دامدار در کشور وجود دارد که تعداد دام های این مزارع شامل 44 میلیون راس گوسفند و بره، 16.3 میلیون راس بز و بز، 5.45 میلیون گاو و گوساله، 200 راس است. هزار گاومیش و بچه گاومیش و 170 هزار شتر و بچه شتر.
تعداد گاو و گوساله به تفکیک نژاد شامل «1.65 میلیون راس نژاد خالص»، «2.33 میلیون راس نژاد مخلوط» و «1.47 میلیون راس نژاد بومی» بود. تعداد گاوها و گوساله های اصیل در سال 1402 نسبت به سال 2019 بیش از 32 درصد افزایش یافته است (تعداد گاوها و گوساله های اصیل در سال 2019 حدود 1.25 میلیون راس بوده است).
بیشترین تعداد «گوسفند و بره» در استان های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و خوزستان؛ بیشترین تعداد «بز و بز» در استان های فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان؛ و بیشترین تعداد «گاو و گوساله» در استان های مازندران، تهران و گیلان نگهداری شده است.
طی 365 روز منتهی به زمان آمار، 9.1 میلیون تن شیر در دامداری های کشور تولید شده است و استان های اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بیشترین میزان تولید شیر را به خود اختصاص داده اند.
گفتگو در مورد این post